Forum virtualnega letalstva Slovenije

Klub virtualnega letalstva Slovenije
Danes je 17 Apr 2026, 18:32

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 12 prispevkov ] 
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: Web strani kluba
OdgovorObjavljeno: 31 Okt 2005, 02:15 
Odsoten
Administrator
Uporabniški avatar

Kraj: Cerklje na Gorenjskem, Slovenija
Na hitro sem nekaj skup spravu za web strani našega kluba. Ni bogvekaj ampak za začetek pa bo.
Domače strani (oz. homepage) je tukaj
:wave:

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 31 Okt 2005, 14:09 
Odsoten

Kraj: Maribor Slovenija
Pohvalno!! =D>

lp Vesele praznike

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 31 Okt 2005, 16:42 
Odsoten
Nadzornik
Uporabniški avatar

Kraj: Kranj
Lepo!
Računajte na nas, simpatizerje!
:oops:

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 31 Okt 2005, 22:27 
Odsoten
Administrator
Uporabniški avatar

Delfin napisal/-a:
Lepo!
Računajte na nas, simpatizerje!
:oops:

Računamo na Vas, nate Milan, pa še posebej :wink:

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 03 Nov 2005, 10:52 
Odsoten
KVLS presidente
Uporabniški avatar

Kraj: Ljubljana
No, smo pa res lepo fotogenični! Super za novo stran, I like it ! Sem bil čez praznike odsoten, pa mi je forum prav manjkal; home sweet home!

Goran, hvala ti za uradno stran VLS; =D>

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 03 Jun 2006, 23:33 
Odsoten

Nadaljevanje teme http://ivao-si.org/forum/viewtopic.php?t=1520

Citiram:
bodisi v okvir KVLSja ali pa kupil svojo domeno, dasiravno slednjega ne bi bil preveč vesel. In o selitvi sem smo že v okviru KVLSja govorili in sicer bi bil jaz zelo zato, da ima KVLS svojo domeno, IVAO pa ali ostane pri tem ali pa dobi svojo poddomeno. Npr. da bi bila stran z dodatki na strani FSAddon.ivao-si.org deluje smešno in kot da IVAO-SI sponzorira vse skupaj, če pa bi bila stran FSAddOn.kvls.si ali .org, to pa deluje čisto drugače. Jaz se zavzemam za to, da je KVLS krovna organizacija, ki pod svojo streho ima svojo stran, www.kvls.si (ali .org), ta pa svoje podstrani, ena so lahko dodatki, pa fotografije, forum in še kaj. Nerdna zadeva pa je, da je sedaj prostor zakupljen pod IVAO-SI, sprememba v KVLS.karkoliže pa pomeni zakup novega prostora.

Tudi sam nisem za to, da bi bili dodatki pod addons.ivao-si.org - saj niso delo Ivao-SI divizije. KVLS je še nekaj najbolj nevtralnega, ki združuje vse glede simulacij. Tudi forum bi bolj sodil pod www.kvls.org/forum. Se pravi - rabimo domeno, kar pa pomoje ne predstavlja bistvenega problema, če vsak od ustavoniteljev prispeva 500 SIT. Bolj zna bit tvegan oz. nepreizkušen način parkiranja domene na naš prostor pri Webhostingbuzzu, kjer je Ivao-Si prostor tudi zakupljen. Vsekakor se nam ne splača zakupit novega prostora zaradi nove domene, saj sedanji prostor sploh ni izrabljen. Želel bi imeti zanesljive podatke, kaj t.i. parkiranje naredi - v najboljšem primeru pomeni to, da lahko na našem prostoru na strežniku naredimo novo domeno, ki deluje samostojno. Tudi drugače dvomim, da velja pravilo, da mora en paket prostora imeti le eno domeno. Se bom zaenkrat sam še malce pozanimal pri hosterju.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 03 Jun 2006, 23:36 
Odsoten
Uporabniški avatar

Ni treba kupovati novega prostora, če ga je na strežniku še dovolj. Lahko se naštima dodatna domena na obstoječi strežnik. Po potrebi zamenjamo paket na naslednjega in pridobimo še dodaten prostor za nekaj malega dodatnega denarja zraven. Add-on domene same po sebi so v vseh paketih brezplačne.
Še nekaj, .org domene sem najceneje našel na gandi.net, 12€ na leto, kar se mi zdi res malo.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 04 Jun 2006, 22:56 
Odsoten
Administrator
Uporabniški avatar

Dajmo si še enkrat razložit vprašanje in odgovor:
Citiram:
- can You please explain the term parked domain; are these "subdomains"
under our domain we bought, like forum.ivao-si.org, web.ivao-si.org...?

Subdomains
-----------------
Subdomains are a way of creating separate accounts within your account, which are access as separate URLs. For example, you could setup a "forums" subdomain on your account "domain.com" which would be access as "forums.domain.com".

Parked Domains
--------------------
A parked domain is a domain that is parked to the main public_html directory of the main site that is created on our server.

Kar pa se onega IVAO-SI tiče, mogoče bi lahko kupili domeno KVLS in jo peljali na DNSje našega strežnika, IVAO-SI pa na neko podmapo. In v tem primeru Vito, boš moral malce počistiti root :wink:

Trenutno je res frej še vsaj 1,5GB ali celo več, zato zaenkrat prostorske stiske ni. Lahko pa se kasneje pojavi druga omejitev, zaradi katere bi mogoče morali preiti na višji paket in sicer mesečni pretok podatkov (bandwidth). Ampak to bomo še videli...

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 04 Jun 2006, 23:29 
Odsoten

Gorchi napisal/-a:
In v tem primeru Vito, boš moral malce počistiti root :wink:

Enako bi lahko parkirali kvls.org domeno, pa ne bi bilo treba nič premikat. Sploh pa je problem v vseh linkih na webu, ki niso relativni, kar bi pomenilo en teden dela, da se vse spremeni, sploh pa niti pod razno tako, da bo na URL potem, ko bo domena parkirana pisalo www.ivao-si.org cel čas, neglede na to, kje se boš nahajal ... recimo, v resnici boš na www.ivao-si.org/abc/cba.htm ... ampak v brskalniku ti bo pa cel čas pisalo ivao-si.org .... Noben ni reku, da bo www.ivao-si.org/events.php po premiku v www.kvls.org/ivao ali ivao.kvls.si še vedno www.ivao-si.org/events.php in ne ivao.kvls.si/events.php.

Moj predlog je sledeči: Kupimo najprej domeno www.kvls.org ali kar se bomo pač zmenil in jo probamo parkirat v eno od map. Če bomo vidl, da zadeva nemoteno deluje (tako, da je nam na ivao prav) ... lohk pol obrnemo ivao in kvls domeni.... odvisno, kako bo kvsl parkirana domena sploh delovala.
Lažje je prilagajat kvls web, ko ga še pol manjka, kakor pa da en teden linke popravljamo na ivao webu za neki, kar bi bilo potem slabše.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 05 Jun 2006, 08:43 
na dyndns.org so domene zaenkrat se zastonj, zdaj je tri mesece, pa sem preko njih imel v taki ali drugacni obliki (prav namenoma) ogromen promet, pa
me glede tega zaenkrat ni se nihce nic vprasal.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 05 Jun 2006, 20:03 
Odsoten
Administrator
Uporabniški avatar

Vito,
ideja je zelo praktična, lahko probamo. Kar pa se absolutnih in relativnih linkov tiče je pa dejansko že čas, da se lotiš popravljanja absolutnih linkov v relativne. Zadeva je namreč lahko praktična tudi iz drugih razlogov. Ne vem kako je s predpomnjenjem (cachingom) določenih elementov strani, kot so slike, flash-i ipd, se pa spomnim, da takrat, ko sem začel s prvimi spletnimi stranmi, je to bilo sila pomembno, saj so ljudje imeli 28.800 ali 33.600 modeme, O slednjih so marsikateri lahko sanjali...
Se dogovorimo za domeno pa bomo videli.
Andrej, dyndns.org ipd niso nič napačne za osebne strani, me pa moti, če to vidim pri spletnih straneh pravnih oseb. Skrajno trapasto je, če bi človek videl recimo posta.siol.net, nlb.arnes.si, skb.amis.net ipd... Malce neumno deluje, mar ne?

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 05 Jun 2006, 20:21 
Meni ne iz zepa in ne v zep. Sicer sem pa pravzaprav res cepec, da okol' brezplacno ponujam plac na serverju, edina omejitev, ki bi jo imeli, bi bila pa ta,
da bi bilo v domeni blablablabla na koncu eu.tf. Ce to za Vas ni sprejemljivo, pol pa nic.

Na vrh

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 12 prispevkov ] 

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov

Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za: