Forum virtualnega letalstva Slovenije

Klub virtualnega letalstva Slovenije
Danes je 26 Jul 2026, 15:03

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 231 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  Naslednja
Avtor Sporočilo
OdgovorObjavljeno: 24 Jan 2013, 22:17 
Odsoten

Silvo, pa zakaj nisi ti v Andrejevem timu, že zdavnaj bi bil drugi del končan..

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 24 Jan 2013, 22:39 
Odsoten
Uporabniški avatar

Ja, kdo bo pa delal :mrgreen:

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 17 Mar 2013, 01:18 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kraj: Celje
Jaz bi imel "Pučnika" na FSX, pa sedaj ne vem ali naj dam gor LJLJ (made in Silvo) ali naj pač počakam na Andreja.
Andrej, bilo bi lepo od tebe, če bi povedal kaj in kdaj nameravaš kaj narediti, da se v tem smislu tudi dela.

Slika Slika
Slika
http://www.132virtualwing.org/

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 17 Mar 2013, 15:04 
Marko, se dela. Enostavno nočem več obljubljati nobenega datuma, ker smo potem vsi razočarani, ker se kje kaj zalomi pa zadeva ni ob obljubljenem času na strežniku in smo posledično VSI slabe volje.

Pučnik(LJLJ) ki ga je delal Silvo je pa za FS2004, aka ACOF - uskladitev pozicij vseh zadev z dejanskim stanjem tako da bodo vsi ki letijo online imeli enake pozicije. Še enkrat se opravičujem vsem, ki se počutite "nategnjene", ampak se v življenju ljudi dogajajo raznorazne nepredvidljive zadeve, ki posledično zelo močno vplivajo tudi na napredek scenarija. Ne bom se pustil zapeljati skušnjavi, ampak lahko samo rečem, da zdaj bo pa kar en zajeten kos zadeve res "kmalu" zunaj.

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 17 Mar 2013, 17:05 
Odsoten

In nato svizec zavije čokolado z lešniki..

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 17 Mar 2013, 19:40 
Odsoten
Uporabniški avatar

Vem, da tole ne paše čisto v tole temo, pa vendar...

@Andrej
Že od prvega dela SLO4FSX mi ni jasno, zakaj si se odločil delati tako podroben scenari?
Verjetno 90% vseh objektov, ki jih postavljaš, so iz vidika nekega pilota popolnoma nepotrebnih (kozolci, neonske reklame...).
Seveda, "od viška ne boli glava", vendar prvenstveno to ni dobro za tebe ker imaš nekajkrat več dela, v drugi fazi pa ni dobro za scenari saj več kot je nalimanih objektov bolj trpi FPS.
Še tisti, ki letijo pretežno VFR nikoli ne bodo videli vseh podrobnosti, enostavno zato, ker jih ne bodo potrebovali videti, da o IFR pilotih sploh ne govorim.

Če bi jaz imel toliko znanja o delanju scenarijev, bi se lotil najprej letališč katera za FSX še niso narejena, najprej v Sloveniji nato v naši soseščini.
Potem bi delal še reporting pointe (enter/exit pointe) ter druge glavne orentirje, ki so pomembni za letenje.
To bi bilo veliko manj dela, po drugi strani pa mogoče bolj finančno zanimivo (SLO4FSX delaš nekaj let, cena pa je nekoliko višja kot za airfiel scennery).

Očitek tebi:
V slovenski virtualni skupnosti imamo vrhunskega scennary creator-ja, pa še do danes nimam narejenega Pučnika za FSX (glavno slovensko letališče). To je milo rečeno žalostno.
Verjamem, da bo končna rezličica SLO4FSX izredno kvalitetna, bojim se pa, da mogoče prepozno. Veliko raje bi videl, da bi že nekaj let imeli LJLJ, LJMB, LJPZ, kot pa nekoč do zadnje podrobnosti pokrito celotno Slovenijo.

Res je, okusi in želje so različni, vendar pri ogromnih projektih in majhni ekipi, ja pač potrebno postaviti prioritete.
Prva prioriteta je brez dvoma glavno letališče, sledijo ostala letališča kot addoni, enako bi veljalo za vse drugo (tudi mesto Ljubljana ali kozolci in neonske reklame).
V končni fazi bi lahko tisti, ki bi želel imeti pokrito celotno Slovenijo, to tudi imel. Tisti, ki bi pa želeli imeti samo eno ali dva letališča, bi pa to lahko imeli že nekaj let prej.
Pa tudi iz finančnega aspekta bi se to izšlo bolje, saj bi lahko prodal vsak addon posebej in posledično bi produkcijska ekipa imela večjo motivacijo za nove projekte.

Slika Slika
Slika

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 17 Mar 2013, 20:33 
Odsoten
Nadzornik
Uporabniški avatar

Kraj: Kranj
Marko napisal/-a:
...
Očitek tebi:
V slovenski virtualni skupnosti imamo vrhunskega scennary creator-ja, pa še do danes nimam narejenega Pučnika za FSX (glavno slovensko letališče).
To je milo rečeno žalostno.

Ne, Marko, žalostno je to, da ste padli na politikantsko finto in pozabili da letališče še vedno stoji na Brniku (naslov: Zgornji Brnik 130).
Za nas, ki smo z njim gor rasli pa je bil, je in bo Brnik za vedno!
Tistega Pučnika si pa domov vzemi, hehe. :lol:

Toliko od mene, kajne?

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 17 Mar 2013, 21:03 
Odsoten
Uporabniški avatar

Joj, Delfin, pa ne še sem politiko vlačit :? .
Uradni naziv je : "Letališče Jožeta Pučnika", pa če ti je všeč ali pa ne ;)

Slika Slika
Slika

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 18 Mar 2013, 13:14 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kraj: Domžale
Kakšna politika? Če je letališče na Brniku je to brniško letališče. Tvoj uradni naziv, ki si ga citiral, je pa napačen, in to zelo, in še dobro da ni tako kot si napisal, ker potem se pa res ne bi vedelo kje iskati tega ubogega Pučn'kov'ga Jožeta whoever he is

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 18 Mar 2013, 13:43 
Odsoten

Se mi je zdelo, da gre luna jutri v raka pa še v prvi krajec, pa se že dons mal pozna, kaj bo šele 27. :rotfl:

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 18 Mar 2013, 15:48 
Najraje sploh nebi, pa bom: Na strani http://www.slo4fsx.si mislim da povsem eksplicitno piše kaj zakaj in kako in kaj je končni cilj. Nekateri se, nekateri se pa absolutno ne ali pa nočete zavedati da je to ljubiteljski in ne komercialni projekt. Če bi na zadevo gledali kot na komercialni projekt, potem tega scenarija sploh nikoli nebi bilo. In glede na to, da scenarij neke tako majhne države kot je Slovenija v taki kvaliteti sploh hoče kdo narediti, bi bili lahko samo veseli, da se na stvari sploh kaj dogaja. Vas razumem, poiskušajte razumeti tudi vi. Pri številčnosti ekipe, borbi za preživetje, crkovanju računalnikov, padcih in dvigih motivacije, je dosežek že to, da gre zadeva sploh še naprej.

@ Lado - enako, sem tudi razmišljal, ali sploh kaj bi ali nebi: Hvala za zajedljive pripombe. Kdo, če ne ravno jaz ti je pri zadevah okrog oken, scenarijev in še česa bolj pomagal, kot jaz? Za hvala lepa imam tvoje zajedljive pripombe. Nimam problema s tem - pač še eden, ki se je vsaj pošteno pokazal v pravi luči.

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 18 Mar 2013, 16:46 
Odsoten

Andrej, niti slučajno nočem zanikati tvoje pomoči, res si mi pomagal in to priznam na glas in se ti tudi zahvaljujem za to, čeprav ne vem zakaj, saj sem zadevo legalno kupil in pač po krivdi nekoga, zadeva ni delovala in je bilo nekak logično da mi boš pomagal a ne... ampak žal pa si ne morem kaj, da te nebi občasno malo tu in tam " dvignil na noge", saj sem kot vidim, očitno edini, ki mu to uspeva, za vse ostale si imun, ljubi človek, zavedaj se ene stvari, da boš moral nekaj končno dati na strežnik, daj poskusi se vsaj enkrat pa ti v našo kožo postavit, me zanima kako dolgo bi tiho trpel vse te obljube, brez da nebi tu in tam kaj takega napisal, da preveriš, če je dotični še sploh živ. Pa kaj za hudiča toliko čaraš, daj si enkrat postavi neko mejo, do kod boš šel in na obroke kot si obljubljal, dajaj zadevo na strežnik, ne delaj si prevelikega zalogaja, ker bo zopet strečnik crknu, pa kaj se res ne da malo po malo ali pa tvoja ekipa, kakršnakoli že je, ni dorasla temu problemu, če bi se tega držali, bi mi smrtniki bili že sigurno deležni nekaj dowloadov, tako pa, kot je nekdo napisal, niti informacij o dogajanju nihče noče dajati, včasih je še vsaj kaka slika bila za vpogled, sedaj pa, kot da čakate, da vas bo zopet kdo dregnil in da se bo kregarija zopet pojavila..še enkrat ti povem, da nočem težit nikomur, hočem samo, da se stvar končno začne odvijati, saj je zadeva za ta namen bila začeta, zato se ne jezi če ti nekdo reče, da bi jederski reaktor prej sestavil, kot pa ti vsaj nekaj na strežnik dal..

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 18 Mar 2013, 17:33 
In za koliko tednov ali mesecev so tvoji predlogi zavrli izdajo že prvega dela scenarija? Prav in natakno zaradi zadev, ki mi jih uporabniki zdaj kar naenkrat očitate?

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 18 Mar 2013, 20:34 
Odsoten

Kar se tiče prvega dela scenarija, me kot krivca za nastalo zamudo ( ki sploh ni primerljiva z tole ) glede izdaje niti slučajno ne moreš krivit, ker sem ti bil kvečjemu samo v pomoč pri prispevanju fotomateriala LC Maribor in nekaterih važnih strateških objektov na samem Mariborskem Pohorju, res da sem naknadno prišel na idejo o balonih, a si sam javno priznal, da pa je zaradi teh balonov prvi del toliko boljši, kar imaš popolnoma prav..le po čigavi zaslugim potem.. pa če odmisliva vse te malenkosti, nihče ti ni težil v prvem delu glede same izdaje tako močno, kot pa se ti sedaj pri drugem delu to dogaja, kaj sem mogoče jaz prišel na idejo o neki 3d travi in podobnimi detajlii, ki jemlejo enormne količine časa? Nihče ti ničesar ne oporeka, lahko bi se v drugem delu kompletna zamisel dala drugače izpeljat...zadevo bi pričel na način, da se jo da nadgrajevat po pameti in bi se lahko dodajale stvari na strežnik malo po malo, tako pa sedaj čakamo kot pes na kost na nekaj, kar očitno še sam ne veš več kaj. V bojazni, da se bi ti ilegalno shekal drugi del, se vam je v tej vaši pretirani previdnosti kot kaže močno zalomilo in sedaj ne najdete izhoda, vložili ste ogromno časa in dela, verjamem da ste, ampak mi od tega zaenkrat nimamo nič razen okostja, sploh pa je bila vaša usodna napaka pobiranje denarja vnaprej, najbolj bedast izgovor se bo verjetno zopet glasil...dajte nam svoje TRR in se vam denar vrne, me res zanima odkod boš vzel 1400 eur in jih vrnil. Kot si opazil, do sedaj ni bilo enega preimera, da bi pa kdo res zahteval keš nazaj in ti svoj TRR pošiljal, to pa zato, ker še vedno po tihem upamo, češ, mogoče pa le bo kaj od tega rtes, kar se že več kot pol leta obljublja. Daj mi samo povej, kako je potem možno, da si za 18 januar napovedal da bo nekaj za dol potegnit, danes je 18 marec, pa niti besede po tistem datumu ni bilo več slišat, a se je v teh 2 mesecih sploh kaj spremenilo, mislim da nič, ker če bi se, bi nam vsaj kako besedo ali dve privoščil..

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 20 Mar 2013, 20:46 
Odsoten

Fantje dejte umirit konje. Človek hoče narediti scenari čim bolje, al je potrebna 3D trava ali ne naj vsak sam presodi, verjamem pa, da je Andrej z dobrim namenom, da bi izpadlo čim bolje se spustilo v to. Sam je priznal, da če bi vedel koliko časa bo vzelo, da se verjetno v to ne bi spuščal. Vsi težko čakamo, verjamem pa, da ne namerno zavlačuje in včasih je tako, da ko že misliš, da si na koncu, se najde en problem, pa spet vse na novo. Če smo počakali, do sedaj, bomo še ta čas, pa bo tudi to. Andrej, mogoče samo to, da napiši tm pa tm, kako pa kaj je z zadevo, pa bo veliko manj slabe volje.
Andrej, mislim, da ni nobeden resnično jezen nate, le mal smo nervozni, ker ko letimo nad zahodnim delom, pa če izpreže motor, ni kje pristat ;)

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 20 Mar 2013, 22:06 
Ni panike, me pa jezi to, da najbolj pljuje nekdo, ki sem mu resnično ogromno pomagal. Potem se pa še hvali, da je v bistvu on pomagal meni.

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 20 Mar 2013, 23:04 
Odsoten
KVLS presidente
Uporabniški avatar

Kraj: Ljubljana
No, res ste se razpisali o dogajanju okoli drugega dela scenarija. Jaz osebno sem se čakajoč na drugi del scenarija, predvsem pa na mojo/našo domačo LJLJ organiziral malo drugače: saj še pridem domov "zamenjat gate", a sem si do nadaljnega izbral drugo domače letališče. Recimo, da sem šel na "začasno delo" v tujino, konkretneje v LSZH. Toliko lepih dodatkov imamo na razpolago, da lahko v tem vmesnem času odkrivamo druge dežele, druga letališča, druge kontrolorje, druge procedure. Saj nisem zapustil domače zemlje, le začasno sem se preselil. To ne velja za FS2004. In ker sem bil februarja v ZDA (Kalifornija, Arizona, Nevada), sem za tista območja potrošil 200€ za dodatke in zdaj obujam lepe spomine "virtualno". In tako Slo4FSX niti ne pogrešam tako zelo.... Andrej bo pa že naredil svoje.... in takrat se bom vrnil domov, oz. bom premeščen domov. :wink:

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 21 Mar 2013, 09:50 
Odsoten

Andrej, vidim da si že res v letih, kdo pa pjuje po tebi prosim lepo in kdo se hvali, jaz sem ti samo odgovoril na tvoj bedast komentar, kako sem kriv za zamudo pri izdanju prvega dela, očitno res ne veš kaj govoriš in iščeš grešnega kozla v meni. Ja s čim se pa potem jaz hvalim prosim lepo, daj povej da bom še jaz vedel, napisal sem samo to kar je res in to ni nobena hvala, ali upaš zanikat, da nisem vsaj delčka prispeval za prvi del, vsaj kar se LCMa in Pohorja tiče..tudi priznal sem, da si mi bil v pomoč, jaz vsaj to zmorem, a ti očitno ne, kar se pljuvanja tiče, ne vidim nikogar, ki bi to dejansko res počel in se pridružujem sogovorniku, ki pravi da je nervoza z naše strani vse večja, za to nervozo si pa dejansko krivec ti, ker nas ne obveščaš in ignoriraš vsako našo prošnjo, da bi bili deležni vsaj kake informacije tu in tam, znaš pa modrovat o tem, kadar kdo "zarobanti" proti tebi, češ kaj si pa mislite, to je potrebno tako in pa tako in je problem v tem in tem, a takrat pa hitro znaš strokovno razlagat in izpodbijat težavnost pri samem delu, kot da ne vemo da je zadeva težka, se pravi da je očitno zadevo potrebno po tvoje "pljuvat", da bomo potem kakšnih informacij deležni? Očitno tvoja ignoranca nas čakajočih ne sme motit.

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 22 Mar 2013, 12:13 
Odsoten
Uporabniški avatar

Lado, amen, Velika noč se bliža, začni jajca farbat:

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 22 Mar 2013, 13:37 
Odsoten

Pa glej, da boš tako lepo jajca poštrihu kot si svoje repainte za avijone ( =D> ). Pa vesele praznike :D
Mimogred Lado, se ne splača kregat sam črevesje trpi. Vem iz lastnih izkušenj........

Na vrh

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 231 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  Naslednja

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov

Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za:
Pojdi na: