Forum virtualnega letalstva Slovenije

Klub virtualnega letalstva Slovenije
Danes je 17 Apr 2026, 16:43

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 29 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Avtor Sporočilo
OdgovorObjavljeno: 19 Okt 2012, 15:51 
Odsoten
Uporabniški avatar

čestitke ženinu, bravo Metod

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 19 Okt 2012, 19:47 
Odsoten
Nadzornik
Uporabniški avatar

Kraj: Ljubljana
Pridem tudi jaz, čeprav z bolj starim avijonom.

Se vidimo! :wave:

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 19 Okt 2012, 22:28 
Mi bomo v učilnici pod turnom - parkiranje avionov tam notri ni zaželjeno. :D

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 20 Okt 2012, 20:45 
Odsoten
Uporabniški avatar

In, kako je bilo?

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 21 Okt 2012, 05:23 
Milo rečeno - bedno in pod vsemi pričakovanji. Razen par častnih izjem, ki sem jih moral maltene zvleči v prostor, kjer smo imeli računalnike in nekaj mladih nadobudnežev, katerih starši so nas imeli za tisti otroški vrtec, ki ga imajo večji trgovski centri zato, da mularija ne teži staršem med nakupi, ni bilo takorekoč nobenega obiska.

Se mi zdi, da so me na LJBL v tej vlogi videli trikrat: prvič, zadnjič in nikoli već! Več kot očitno je bilo, da je zanje simuliranje letenja nekaj skoraj bogokletnega. Češ, tolk' otročji pa že ne bom, da bom špilal "igrice". Na zadevo več kot očitno še vedno gledajo tako.

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 21 Okt 2012, 10:23 
Odsoten
Nadzornik
Uporabniški avatar

Kraj: Kranj
Slika

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 31 Okt 2012, 18:16 
Odsoten
KVLS presidente
Uporabniški avatar

Kraj: Ljubljana
Citiram:
Več kot očitno je bilo, da je zanje simuliranje letenja nekaj skoraj bogokletnega. Češ, tolk' otročji pa že ne bom, da bom špilal "igrice". Na zadevo več kot očitno še vedno gledajo tako

... sploh v Sloveniji... V Evropi to vse skupaj zgleda malce drugače... Zato tako zelo rad obiskujem FS Weekend na Nizozemskem! Pa tudi Nemčija je čisto nekaj drugega, da o Kanadi sploh ne govorim, kjer imajo na častnem mestu letalskega muzeja v Hamiltonu postavljenih kar 5 dobro opremljenih simulatorjev letenja. Zanimanja med starejšo in "resnejšo" populacijo pa je bilo zelo veliko!!

Ni kaj, Slovenija je pač bolj papeška od Papeža, kot vedno! :wink:

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 01 Nov 2012, 19:03 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kraj: Celje
Se v celoti strinjam.
Jaz že desetletje in več nikomur ne omenjam, da letim simulacije, ker za večino je to bilo, je in bo igračkanje na računalniku in brezvezno zapravljanje časa.
Slovenci, očitno zaradi svoje majhnosti, zavistni in skregani drug z drugim ne vidimo čez planke.
Pri nas se virtualnim letalcem posmehujejo vsi, še naj bolj pravi piloti, ki na nas gledajo zviška, s posmehom in tudi poniževalno.

Drugje je popolnoma drugače. Virtualci so priznana/enakovredna skupina in zelo dobro organizirani. V njihove vrste se radi pridružijo tudi pravi piloti, vendar na enakopravni osnovi, ne na priviligirani, kot je primer pri nas. S tem si virtualci gradijo veljavo, največ pa s svojim znanjem, ki je v veliki meri primerljivo s poklicnimi piloti.
Količina znanja je edino, kar ti da veljavo in posledično tudi kvaliteto, ki te na koncu loči med igračkanjem na računalniku in med resnim virtualnim pilotom.

Torej, moje mnenje je, da smo si krivi sami, da je stanje v Sloveniji takšno kot je.
Dokler bomo dajali prednost kvantiteti(??!!!) pred kvaliteto in dokler se bomo z virtualnim letalstvom ukvarjali priložnostno po načelu najmanjše linije odpora, se stanje ne bo spremenilo.

Slika Slika
Slika
http://www.132virtualwing.org/

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 01 Nov 2012, 19:48 
No, pa si me užalil. Tudi ko sem še aktivno letel, sem se ukvarjal z virtualo, delal prve korake pri izdelavi scenarija, nabiral ure na kontroli še takrat, ko smo dostop do neta plačevali na uro min je šlo vse preko tel.linije in analognega modema s "fantastično" hitrostjo 56hk na sekundo, če si imel srečo, ponavadi pa s polovico tega. Še zdaleč pa nisem edini med "pravimi" piloti, ki na virtualno letenje gleda povsem resno, tko da...

Na vrh

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 29 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za:
Pojdi na: