Forum virtualnega letalstva Slovenije

Klub virtualnega letalstva Slovenije
Danes je 30 Apr 2026, 04:27

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 146 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Naslednja
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: Re: Z AN-225 odleteti SID/STAR
OdgovorObjavljeno: 17 Sep 2008, 20:00 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kraj: Ljubljana
Pa ne no...mal heca more bit. Jaz sem odvozil cel SID s polno naloženim avtom....evo to je IZZIV! (pazljivo preberite) :)

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 17 Sep 2008, 20:32 
In kakšne počitnice nudiš ti v primeru, da to uspe še komu?

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 17 Sep 2008, 20:45 
Odsoten
Uporabniški avatar

Spečem čevape, prispevam pir...pa še na Maldive ni potrebno za to it- kar v Črnučah se lahko to opravi! :)

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 17 Sep 2008, 23:39 
Odsoten

Kraj: Rogaška Slatina
.. no js dam pa za zenf pa ajvar, pa papirnatega an-225 .. pol pa gremo letat sid-e pa star-e mimo roštilja! :D :wave:

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 18 Sep 2008, 08:55 
Odsoten
Uporabniški avatar

Veš kaka termika bo to...krila se odlomijo...c c c c c!

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 19 Sep 2008, 01:58 
Odsoten

Kraj: LJUBLJANA
G.DROBUN

No pa smo bližje. Zadeva fenomenalno leti absolutno brez primerjave z drugimi avioni.Vaše besede ,da stvar opleta so popolnoma pravilne za prikazan polet.Ni mi treba verjeti ,vendar je opletala samo zaradi vaše želje po SID in STAR proc.
Poletite še enkrat imate napisana 2 parametra.280kn in 10' climb.Če se jih boste držali ,je mogoče to začetek dobrega in dolgega prijateljstva s tem avionom.Pozabite na B-747 in vse ostale ,pa bo mogoče šlo,vendar verjemite, da bom rekel v redu polet,če to bo.Ampak stvar ne bo šla po SIDU niti po STARJU.
Jaz sem se šolal sam.Do 2006 sploh nisem vedel za onnline.Res da sem modelar in tehniko imam v mezincu, vendar sem se vse naučil sam ob pomoči inštruktorja.Pogledal sem šolo na 2004, pa je zelo skromna.Do fs 2000 je bil enkraten polet pod inštruktorjevo potrditev poleta let KLAX-KJFK nočni let brez GPS, samo od VORA do VORA -dovoljena odstopanja 5m na voru in 200' gor dol popolnoma točen SID in POPOLNOMA točen STAR.Let traja 8.5H in na koncu ob zori doživite še udarec vetra z ATLANTIKA in vas zmede glede RW 04L ali R.Verjemite ,če je bilo vse v redu ti je izrekel vse pohvale,ob najmanjši napaki te je pa takoj zapustil.To je bil polet vseh poletov v šoli ,kakor tudi na onnlinu.Tega ni več .
Nekdo je rekel da bo peljal na glavi SID .Ja a mislite, da sem 14 let letel samo naravnost.
Imam pa tudi diplomo prvega samostojnega leta ,ki sem jo pa dobil ,ko sem se za hec vrnil nazaj imel pa že tudi iskalnik.Diploma MS FS ,KI JO PA NOBEDEN OD VAS NIMA.
Ne prenesem pa, da še sedaj nekateri od vas mislijo ,da z preletenih 500 h brez verifikacije meni prodajati VA letenje-ne govarim oračunalništvu.
Bom pa prenesel moje vedenje o an-225 kdor bo želel vendar verjemite prekvalifikacija je dolga.

Lp Milan

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 19 Sep 2008, 03:14 
Odsoten

LETENJE Z AN-225,POSLEDIČNO 124,A388 IN ŠE KAKŠEN

Mislim in prepričan sem da vsakdo od nas ,ko se naveliča enega aviona želi na drugega in večjega.To je popolnoma razumljiva želja obvladati čim večjo mrcino.Če take želje imate boste slej kot prej prišli do zgoraj navedenih.
Tu pa se stvar zatakne.Ker je 225 tajna saj podatkov ni nikjer razen dveh ,ki povesta vse samo ob ogromno veliki porabi časa za zelo enostavno rečeno študiranje obnašanja in posledično potem tudi izpeljava teh. kar. aviona.Simulacija an-225 je neverjetna ,praktično enaka originalu.
Dodal bi še to da LJLJ pod kontrolo zaradi Šerifa in g.Matjaža ,ki sta me ob prvem priletu začela nadirati ,da prepočasi letim kar terata še danes.Mislim da vsi veste, da avion ne more leteti naravnost z nosom -2 st. ,kar sta ona dva od mene zahtevala ,čeprav sem prišel kot HEV134 in ne na njihovo filozofiranje in učenje.
V slučaju ,da nekdo želi presedlati na zgoraj naštete avione ,bo in lahko od mene dobi vse številke ,ki jih potrebuje ,kot tudi pomoč na začetku,vendar pa mora z malim prstom obvladati pristajanje v meter natančno, kar pomeni adio avtomat.
V tem avionu tudi nima kaj iskati FMC -kalkulator, kajti vsi zavoji se vozijo"ročno" zaradi nagiba aviona.
GPS služi samo za ugotavljanje razlike med hitrostjo na zemljo in pa MAH hitrostjo,ter vizuelno približevanje potrebnemu obratu.Polet z GPS in vkl. show in det.ne morete izvesti ,ker takoj pride do creša.Je pa simulacija tako natančna ,da ko ga položite na RW kot Jezuška v jaslice in vas veter zezne za 3kn počijo gume. Ni problem do 8 počenih. Tudi v resnici jih toliko poči.
Letim za Avstrice ,ker pač tam imajo to kar želim.Moram tudi povedati ,da sem samo enkrat srečal drugega 225.V naši VA dva odletavata expres lete kao z 225 ,vendar letita z 747.
ZA KAJ GRE .MA ŽELIM PRENESTI SVOJIM PAČ TO MALO ZNANJA ,NE ŽELIM ,DA SE DRUGE DIV. AFNAJO Z LETENJEM AN-225.
Gre tudi za aplavze gledalcev ob pristankih ,saj jih enostavno postane strah ,ko vidijo kaj je priletelo.
Sicer ne vem ,če ste me razumeli ampak PATRIA je prva ,potem ostali.
L P Milan

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 19 Sep 2008, 07:40 
Odsoten
Uporabniški avatar

Gospod Orao II, hvala da ste končno natipkali moje ime pravilno. Nikoli vas nisem JAZ nadiral, kaznovali ste se sami. Zaradi vas sem presedel na kontroli veliko ur z ogromnim nasmeškom na svojem obrazu, ko sem si dan za dnem ponavljal stavek: "If I go faster, I climb". Lepo vas prosim, in potem sem vsega jaz kriv kako sem vas nadiral. Sami ste rekli, da ste testirali letalo. Ja, testirajte online. Nikoli nisem nameraval nikogar učiti kako se leti, ampak ni vam treba biti na FL120 z 190 vozli. To je Antonov, ogromno letalo pri katerem pokajo nosilci za krila, če samo za 1 stopinjo spremeniš naklon in kjer pokajo kolesa ko se spreminja veter. Se opravičujem če vas bom užalil, ampak potem je pa to letalo za v smeti. Vsi vemo da boste spet začeli natolcevati, kako lahko to letalo leti počasi in kako ste nabrali nevem koliko ur na FS-ju in da imate diplomo, ki jo nihče nima. Gospod, je zahtevno leteti 8 ur VOR to VOR, ampak mislim da je težje priti do PPL, CPL in ATPL licenc v pravem življenju. Ker po vaše imate vi že toliko izkušenj, da bi vam lahko že kar dali vse izpite kar na roke z besedami: "Gospod, vi pa res že veliko znate o Antovonu in o letenju. Edini ste, ki nikoli ne prizna poraza, ampak še vedno tolčete svoje, pa čeprav ste bili že premagani." Prekmalu ste obljubljali Maldive in vaše znanje ni tako popolno kot si mislite. Če pa je, nam pa dokažite z Flight Captain izpitom, kot vam je bilo že svetovano. Zdaj se mi pa res ne da več pisati in prerekati z vami. Se pa z veseljem z vami pogovorim na kakšni pijači, pa da vidimo kdo zna letet'.

LP, Matjaž

Slika Slika

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 19 Sep 2008, 11:15 
Odsoten

Se opravičujem!
Počitnice na Maldivih si je PRVI zaželel Metod. :wave:

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 19 Sep 2008, 12:33 
Odsoten
KVLS presidente
Uporabniški avatar

Glede na to, da je bilo že toliko napisanih besed v tem topicu, toliko govora o Maldivih in ne vem kakšnih počitnicah, pa od vsega skupaj ni nič, čeprav sem na tiho upal na brezplačno potovanje, predvsem pa na polet z letalom, katerega bi mogoče kar kolega Milan pilotiral (je čisto fajn fant, le vi ga ne razumete), pa spet nič konkretnega, sem se organiziral kar sam in za začetek kupil letalsko vozovnico pri "najbolj nevarni letalski družbi na svetu Adrii", po "diha vzemajoči ceni kar celih 321 evrov" (za to ceno zanesljivo to ne bo YRFKA), ki pa me ne bo odpeljala na Maldive, ampak le do Amsterdama, na FS Show, kjer bom preveril, kako drugi virtualci razmišljajo o podobnih vprašanjih, tehničnih značilnostih zrakoplovov in procedurah letenja, kakšen je odnos VL - RL in na sploh kakšni so trendi razvoja, razmišljanja in kakšne so novosti pri FS, VL in še kje.

:wave:

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 19 Sep 2008, 14:43 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kdaj je že ta show?
Sem pravkar naročil tajnici, da mi rezervira karto za AMS 21 in 22. okt. Prvi dan bom imel malce prostega časa za vandranje...
In ja- letim z Adrio :)

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 19 Sep 2008, 19:40 
Odsoten
KVLS presidente
Uporabniški avatar

Citiram:
Kdaj je že ta show?

http://www.fsweekend.com

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 20 Sep 2008, 19:28 
Odsoten

RAČUN
SITUACIJA: IDRIG 24DOL V=8000 '
Max.hitrost a-388 235kn ne more hitreje ker gre nos v -
max,hitrost a-389 250kn ne more hitreje ,ker gre nos v -
max. hitrost an- 225 po STAR-u 250kn-lahko gre več,lahko gre manj
Max.hitrost a-300 beluga po STAR-u 250kn lahko gre več ali manj
max. desc za vse štiri je 10'/s =600'min
Vprašanje je sledeče: kakšna bo višina posameznega aviona na točki STAR IDRIG ,ki zahteva 5200' .
Samo račun g.Matjaž ,goli račun nič drugega ,pa bo jasno.

AN-225 NE MORE POLETETI Z 170KN IN FLAPI 2 Z 506.000 p
Na posnetku je vključen "show det. crash" vendar program ni resetiran in ta nastavitev ni bila v funkciji.
Če boste želeli počitnice ,se boste pa morali malo bolj potruditi.Sploh pa ne razumem, kako vam je prikazan polet lahko všeč.Mene pa zanimajo samo gume po pristanku-podvozje na ogled postavi.
L P Milan

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 20 Sep 2008, 19:36 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kraj: Domžale
Milan, mi lahko poveš koliko je noromalna hitrost an-225 v vzpenjaju, minimalna hitrost brez flapov, seveda vse pri največji teži.

Potem pa še za mojo radovednost, kolišni je največji nagib pri največji teži da se krila ne polomijo ter kolišna je tam minimalna hitrost.

Pa naj mi Milan to obrazloži prosim...

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 20 Sep 2008, 19:53 
Odsoten
Uporabniški avatar

Gospod Milan, zdaj pa mi povejte KJE ste še videli letalo v climbu, da mora imeti zaradi prevelike hitrosti nos pod horizontom. Lepo vas prosim gospod. Mi pa res deluje zanimiv letalni model tega letala.

Slika Slika

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 20 Sep 2008, 19:55 
Odsoten

PODATEK
Pa kaj ne čitate vse. 280KN brez flapov gor in dol.Podatek je napisan nad ročico dviga podvozja.Vsi flapi in njih max.hitrosti za poln 1306000p ali 586ton. Max možen climb je 10' ,ki pa ga ni zdravo želeti v 1-2 min po T/O.Ko bo pretekel rok bom povedal vse.TA DVA PODATKA STA URADNA ,NAPISANA NA PANELU.

LP Milan

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 20 Sep 2008, 19:59 
Odsoten
Uporabniški avatar

Imaš še kakšen odgovor za mene?

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 20 Sep 2008, 20:01 
Odsoten

G Matjaž

Pustiva prva dva pri miru in vas prosim za račun drugih dveh. Nič drugega ,pa boste vedeli ,kaj sem vam hotel povedati,ker sem to izračunal pred zadnjo besedo in potem nadaljevati ni imelo smisla.

lp Milan

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 20 Sep 2008, 20:09 
Odsoten
Uporabniški avatar

Ej Milane? Ne veš hitrosti za katere sem te vprašal? Vsak pilot mora vedeti vse brzine letala na pamet ob vsaki uri kot pravijo.

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 20 Sep 2008, 20:24 
Odsoten

G.Klemzi
Dal sem vam dva podatka ,ki sta edino uradno dostopna.Vsi ostali so izpeljani iz letenja ,bolj vzletanja in pristajanja ,ker je tu štos.
Ko kaj rečem se takoj oglasijo in filozofirajo, čeprav niso niti videli panela.Podatkov je toliko ,da so v knjigi ,ker je med 50t in 250t ogromna razlika in vsaka taka sprememba zahteva drugačne nastavitve.Kar se tiče mojega letenja z njim ,se pa lahko dobimo v Portorožu na kavi.Saj imajo NDB, čeprav malo postran.

LP MILAN

Na vrh

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 146 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Naslednja

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov

Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za:
Pojdi na: