2.) Res vidim primerni osebi za C-Panel masterja v tebi ali Blažu, prostega časa imata oba enako malo, vsaj kakor prikazujeta, razlika je v nazivu diplome in deloma v mišljenju.

Kdo od vaju bo to v prihodnje, je meni pravzaprav vseeno, dokler ta ne ovira dela in interesov posameznih udeležencev. V praksi bosta najverjetneje bolj ali manj sodelovala, kontaktna oseba in odgovorni webmaster pa je še vedno lahko le eden, ker je tako naravnan C-panel prostora na strežniku.
Sam bi dodal sledeče pogoje za webmastra (bolj osnutek - mislim pa da vsebuje bistveno):
- Kdor bo v letu 07 webmaster, naj obljubi, da bo naredil vse za rešitev problema dveh domen na istem serverju (Ivao in KVLS) - in da Ivao zaradi KVLS domene ne bo prikrajšan za nemoteno delovanje domene in weba, oz. vplejava KVLS domene ne bo povzročila izpada domene Ivao zaradi 'tuhtanja' webmasterja, kaj naj naredi in kako.
- Webmaster naj dovoli ustrezne dostope do FTP-ja in C-Panela ljudem, ki imajo za to tehtno obrazložitev in namen nekaj delati za mreže ali klub, lahko tudi zgolj namen narediti dodatne server backupe na svojih PC-jih - od vsakega udeleženca (Ivao-ja, Kluba...) naj ljudi s polnim dostopom predlaga webmasterju tisti, ki posamezno enoto vodi.
(Primer: Krušič recimo predlaga Goranu dostop klubskemu webmasterju za to in za ono... Jaz iz Ivao prosim za dostop asistenta do te in te mape zaradi backupov, ipd..)
- Webmaster naj brez vprašanja udeležencu ne tika reči, ki sodijo pod delovanje posamezne mreže, kluba, itd in niso njegova domena. To pomeni, da webmaster ne sme npr. spremeniti Ivaojeve poddomene, ker mu ena ne paše in je on šef, talati dostopov po svoje, se zaklepati v c-panel, premikati vsebine webov v podmape po svoje, itd. Izjema je le, če webmaster vidi, da je nek poseg k določenemu udeležencu res nujen za pravilno in varno delovanje prostora na strežniku in varnosti ostalih udeležencev: npr.: če bi mi na Ivao v neki mapi shranjevali trojance.
- Webmaster naj brez razloga ne prekine dostopa osebam, ki so dostop dobile ali brez razloga spreminja gesla za dostop.
- ker bi geslo do C-panela imeli glavni iz staffa udeležencev - vsak za lastne potrebe in delovanje, bi kasneje obstajala možnost da udeleženci le soglasno sami spremenijo geslo za dostop do C-panela in s tem izključijo webmasterja, če se pokaže, da webmaster namenoma škoduje vsebinam udeležencev ali njihovo delo, ali dela po svoje (varovalka).
Toliko bi imel glede tega za povedat.
5.) Ja, to da ima recimo andrejdo 150 postov pa oldrockster 100, nimaš kaj, razen če znaš vse andrejdo poste prepisati na oldrocksterja. Če ne znaš, oz. ne gre, nimaš kaj, kot pustit tako kot je.
Kdor ima 0 postov, še ne pomeni, da ga je treba zbrisat. Kot je že Blaž v kavarni omenil, lahko kot prijavljen točno vidiš nova sporočila od zadnjega obiska. Tisti, ki pa hočejo le brati in nič pisati, jih bomo pa ja pustili. Bolje, da berejo, kot da bi nekaj postali v tri krasne, zato da bi account ohranili. Še tako imamo postov v tri krasne dovolj od nekaterih. Če brišeš tiste, ki recimo od leta 03 niso nič napisali, jih je pa spet tako malo, da nima veze brisat in se bolj splača ohranjati bazo, kot pa čistiti nekaj, kar se ne pozna. Je pa tukaj bolj stvar odločitve, a se neaktivne uporabnike briše ali ne in kdaj. S tem je pogojeno tudi, kdaj bomo dočakali 300-tega uporabnika. Če ga čakaš, potem moraš bazo pustit pri miru, čer drugače tisti 300-ti uporabnik, ko se bo morda pojavil spet čez kakšno leto, sploh ne bo merodajen, ampak bo 300. uporabnik od neke čistke naprej, ne pa od začetkov našega foruma, kar je bolj pomembno in smiselno. Tisti, ki pa svoje prijave na forum niti ne dokončajo, je pa jasno, da jih ni treba imeti v bazi.
The boss: če si to ustvaril za testirat, bi napisal Ivan Novak. Tako kot maš nastavljeno zdaj, nisi enak ostalim adminom. Za enkrat sem to le jaz, ampak gre za princip. Če imam jaz en account, ga imej tudi ti. Jaz The boss ne bom, ker se ne mislim na 2 accounta prijavljat, zato da bi nekaj postal v obvestila, nekaj pa v kavarno. Izvoljenih v admina nismo vsako leto trije in tudi volitev za admine nimamo. Če ima forum več adminov, kar je zaradi backupov, varnosti in ekspeditivnosti dobro, potem so to enakovredni admini, ne da je en še posebej The boss bossov. Tudi v vsetu kluba KVLS nas je več. Pa se ne bo recimo Lyosha v svet kluba 2x prijavil, pa izpolnil 2 vpisnici, da bo nadsvétnik. (No, to mi le jih slučajno padlo na pamet

)