Dobil sem že kar nekajkrat vprašanje, od kod jemljem toliko energije, volje in navdiha pri ustanavljanju kluba; no, tisti pravi navdih sem dobil v moji drugi domovini, Italiji in naj vam povem zakaj: sosednja Furlanija je manjša od Slo in ima tudi manj prebivalcev, ima pa zato VFG - Virtual Flying Group, s 35 člani na začetku ter skupino virtualnih akrobatskih letalcev. Gostje bodo na letošnjem največjem letalskem dogodku v Italiji, v vojaški bazi Pratica di Mare, v bližini Rima, dogodek, ki sem ga v tem postu omenil. In njihovo gostovanje je omenjeno v najpomembnejši italijanski reviji za RL, VOLARE.
Pa si poglejmo podatke njihovega dogodka z dne 3. in 4. septembra 2005 na obletnici "Frecce tricolore" v Rivoltu pri Udinah:
- 63 PC povezanih v mrežo
- 7 projektorjev
- 3 mega ekrani
- 5000 W močna audio oprema
- več kot 150 virtualnih pilotov
- sodelovalo je 12 društev, združenj, klubov
- 2000 obiskovalcev se je preizkusilo v VL
- 40.000 obiskovalcev v hangarju VL
Na letošnji prireditvi bodo še večji, predstavili pa bodo tudi FSX ...
Poglejte si:
www.gav2006.it
Vse to se je pričelo v majhni trgovini enega izmed ljubiteljev virtualnega letenja z okoli 30 člani ... pa mislite, da so oni sami financirali ta projekt?
Če so zmogli oni, bomo tudi mi!
Bodo pa tudi povabljeni, seveda, enkrat po ustanovitvi v našo deželo, da se nam predstavijo .... računam na MegaFlightSimulatorShow Slovenije spomladi 2007 ....