Forum virtualnega letalstva Slovenije

Klub virtualnega letalstva Slovenije
Danes je 17 Apr 2026, 15:03

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 41 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: Re: Vse najboljše, KVLS!
OdgovorObjavljeno: 20 Okt 2010, 14:53 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kraj: Maribor
Predvidevam, da bo srečanje nekje v Lj, no pa bom zopet vandral v Lj. :wink: Meni osebno bi najbolj pasalo, da se dobibimo preko dneva, nisem ravno ljubitelj nočne vožnje. Tako, da sem 27. novembra 90% zdraven. 10% je odvisno od :twisted: (poročeni in tisti ki ste vezani, saj razumete) pa take pa to. :D

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 20 Okt 2010, 15:09 
Odsoten

Kraj: Vodice
Se bom pa še jaz umešal malo v debato,

Jaz sicer nimam prav veliko izkušen in pojma ampak se popolnoma strinjam z Marko-tom... Bolj bi se morali zgledovati po Nizozemskih virtualcih in več leteti... Ko sem na petkovih treningih, nas je v konferenci ponavadi 5,6, največ 7...usaj kadar sem jaz on-line in pomoje bi že naredili korak naprej, če bi se nas več udeleževalo na petkovih treningih. Razumem, da nekateri nimate časa, ampak za hobi, ki te veseli pa si pomoje lahko uzameš 1x na mesec čas in prideš na IVAO za 3 ure...
Glede srečanj KVLS se pa tudi strinjam in polno podpiram, da forum malo prebudimo!

Ampak to je samo moje mnenje... :D
LP

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 20 Okt 2010, 15:30 
Odsoten
Nadzornik
Uporabniški avatar

Kraj: Ljubljana
Libero napisal/-a:
Predlagam zadnjo soboto v novembru, to je 27. novembra, kjer bomo združili srečanje in prepraznični čas. Danilo, kako bi šlo s prostorom?

Vidim, da se zadeve resno premikajo naprej, kar me veseli :) , zato sem tudi začel formalno urejanje zadev glede prostora. Kot sem že napisal, upam, da bom zagotovil dovoljenje za vsaj enkrat mesečno uporabo manjše predavalnice v okviru našega laboratorija na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani (24 sedežev, 7 PC-jev, mreža, projektor, tabla, klima).

Ta prostor sem imel v mislih predvsem za vsa bolj strokovna in formalna srečanja kluba ter z namenom, da imamo, bolj ali manj vedno oz. redno, zagotovljen nek prostor. Nikakor pa to ne pomeni, da se ob določenih priložnostih ne bomo dobili na bolj primernih krajih :beer: .

Zaenkrat toliko, o vsebinskih zadevah pa še kasneje. :wave:

Pa še to:
Libero napisal/-a:
Časa imamo več kot mesec, organizirajte si ga prosim! Vzemite si prosto sobotno popoldne in večer! Ne pozabite: sobota, 27. november
V kolikor bomo za živo srečanje izbrali omenjeni prostor je ob sobotah potrebno zadevo začeti dopoldne, recimo ob 10h, saj po 12h prost vstop (brez kartice) ni možen. Kasnejši izhod načeloma ni problem.

Zadnjič spremenil Danilo, dne 20 Okt 2010, 17:08, skupaj popravljeno 1 krat.

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 20 Okt 2010, 15:49 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kraj: Roosendaal (NL)
No jaz sem pa tudi pripravljen organizirati mesečne FSGoggles DELTA evente v katerih bosta vključena LJLJ ali LJMB. Seveda to pod "pogojem" Slika da se tudi slovenski piloti udeležijo teh eventov.
Kaj pravite o temu? Slika
Lep pozdrav, Slika

Mladen-BAW285

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 20 Okt 2010, 17:38 
Odsoten

No pa se premika =D> =D> =D>
Najpej tistim, ki so iz okolice Tržiča: Imam na omenjen datum 27.11. prostor za 3 virtualne pilote ali pa taprave pilote prostor v mojem škodilaku. Se pravi nudim prevoz tja in pa nazaj. (kjer koli že bo!)
Imam pa še en predlog za vse tiste, ki imate svoje predloge :D Za vsako pobudo, pedlog ki ga imate, imejte tudi vsaj okviren predlog, kako stvar izpeljati. Dobil sem namig, da se je v preteklosti večinoma samo govorilo kaj bi kdo rad nato pa se je samo čakalo če bo......... kaj............kdo?! :D :wink: Upam da nisem preveč zakompliciral :oops:

Mladen glede tvoje ponudbe.......pa ne da naši stari mački ne bi znali kaj takega organizirat, pa je več kot dobrodošlo =D> Imam pa še en drug predlog in upam, da ne drezam preveč v drugo stran. Kaj ko bi se kakšen tak event ali pa skupinski polet organiziral tudi med tednom :wink: .........kaj pravi kontrola na to :?
LP :wave:

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 20 Okt 2010, 19:00 
Odsoten
Uporabniški avatar

Izvolite gospodje....med tednom, ob nedeljah, ne samo ob petkih....

24.10.10 nedelja IVAO Greece: Thessaloniki Real Flight Event
27.10.10 sreda IVAO Switzerland: Crowded sky LSZH-LFPO
29.10.10 petek IVAO Austria: Birthday Party LOWG
31.10.10 nedelja IVAO Nederland: 1.000.000 Hours Event Party
13.11.10 sobota IVAO USA: Phoenix Real Flight Event

Sem bil dovolj konkreten ? D
a ne omenjam rednih petkovih FSG (Mladenovih)Eventov.

Jaz bom zraven, vi pa kar jamrajte še naprej.
Treba je le zakurblati avion, se vključiti na mrežo in saj uganete....leteti.

Franci

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 20 Okt 2010, 21:51 
Odsoten
Uporabniški avatar

Franci, o tem je tudi bilo na forumu že veliko govora ;)

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 20 Okt 2010, 22:05 
Odsoten
Uporabniški avatar

Ne vem Nik na kaj sicer misliš. To so eventi objavljeni na raznoraznih forumih prav pred kratkim. Na našem jih pa nisem zasledil.
Sicer pa, nekaterim je treba večkrat povedati.
Point mojega pisanja je pa drugje.
V prejšnjih postih so se pritoževali, da ni konkretnih predlogov.

Franci

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 20 Okt 2010, 22:27 
Franci, meni se pa zdi, da si zdaj pošteno podrezal v osir. Veliko bolj enostavno kot korektno odleteti en let je namreč na brzino napisati par zabavljivih vrstic na forum.

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 20 Okt 2010, 23:23 
Odsoten

Zgleda da sem mal nerodno napisal glede eventa med tednom :mrgreen: V mislih sem imel kakšen skupinski let ki bi se začel v LJLJ pa naprimer v LDDU in pa nazaj. Konkretno sem opazil da je ob torkih polno kontrol na mreži okoli naše male kure - Slovenije. Prisotni so celo Hrvatje, Srbi, Mađari........ Ta primer sem omenil tudi Vitu. Ampak najprej sem imel v mislih zakaj nebi bilo kotrole tudi kakšen dan med tednom. (Vem da se je o tem pisalo že na forumu pa tudi anketa je bila že narejena) Vito mi je razložil, da iz izkušenj ni kaj dosti prometa v Slo med tednom in da nima smisla sedeti za računalnikom in čakati a se bo kdo pojavil na LJLJ ali ne. In s tem se z Vitom popolnoma strinjam. Zato sem imel v mislih Event doma v naši diviziji in da z najavlenim skupinskim letom na Forumu in prijavljenimi piloti tudi popestrimo kontrolo doma, da našim fantom ne bi bilo dolgčas. Jaz mislim, da je za probat. Fantje na kontroli so pokazali ( roko na srce) že večkrat več dobre volje kot pa ....... :oops: In prav Mladen mi je z svojim predlogom nekako dal misliti do te ideje. In zakaj nas mora Mladen vabiti v svoje evente, če ga lahko mi povabimo na svojega in kot ste napisali, da je že mnogim pilotom pomagal pa se mu probajmo na tak način odolžiti in mu pokažimo, da njegov trud ni bil zaman. In iz tega bi se lahko razvilo eno lepo sodelovanje med Nizozemskimi in Slovenskimi piloti.
Petek pa naj ostane za treninge doma. To je moje skromno mnenje.

V petek grem službeno v BiH za cca10 dni in bi rad napisal še to. Zmotil me je stavek: Jaz bom zraven, vi pa kar jamrajte še naprej. (Franci) Sej nihče ne jamra ampak se trudimo za nekaj več in za stvar ki nas veseli. Priprave za 27. november so v polnem teku. Eno mesto v mojem avtu je že zasedeno :D
Vsem pa tudi tistim, ki se trudijo in poskušajo priliti bencin na ogenj pa en lep pozdrav. :wave:

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 20 Okt 2010, 23:29 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kar sem jaz mislil je bilo to, da je bilo že veliko govora glede event-ov in online dni med tednom... ( pa sem te zgleda narobe razumel) . Drugače pa glede obveščanja jaz ne vidim potrebe obveščanja na forumu, ker obstaja(jo) program(i) (ivae), kjer vse natančno piše katera država ima online day, kdaj in kje ga ima, prav tako je napisano za vse evente, za XY dni naprej. In v temu programu se stvari non-stop osvežujejo( na dan lahko tudi po par event-ov/online dni, zdaj mi pa povej osebo, ki bi to neprestano spremljala in osveževala na forumu? :) )

Nik.

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 20 Okt 2010, 23:51 
Odsoten

Dva event coordinatorja bi rabili za bolj redne evente (če se samo eden s tem ukvarja, ostane hitro brez novih idej, tako se pa lahko dva malo menjujeta, pa na e-pošto odpiše tisti, ki ima ravno čas). Taka s pametnimi idejami, poznavanjem situacije na mreži, nekaj prostega časa in tekočo angleščino. To bi bilo najbolje, da bi se potem lahko jaz, ADIR in FOC res ukvarjali samo z vodenjem divizije, letalskimi postopki ter novimi člani itd. Nisem še srečal človeka, ki bi imel vse te 'parametre'. Če bi dobili pa še enega asistenta za PHP enkrat na dva-tri mesece malo prešarit, pa da ima veselje in da zna še kaj ličnega v photoshopu narisat, ko in če je treba, potem je pa vse. :)

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 21 Okt 2010, 00:28 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kraj: Celje
...no pa se premika =D> =D> =D>
Temu se pa reče polno sodelovanje na aktualno temo :D
Zelo pohvalno, ko bi le trajalo :mrgreen:

Slika Slika
Slika
http://www.132virtualwing.org/

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 21 Okt 2010, 00:32 
Odsoten

NIKK napisal/-a:
Kar sem jaz mislil je bilo to, da je bilo že veliko govora glede event-ov in online dni med tednom... ( pa sem te zgleda narobe razumel) . Drugače pa glede obveščanja jaz ne vidim potrebe obveščanja na forumu, ker obstaja(jo) program(i) (ivae), kjer vse natančno piše katera država ima online day, kdaj in kje ga ima, prav tako je napisano za vse evente, za XY dni naprej. In v temu programu se stvari non-stop osvežujejo( na dan lahko tudi po par event-ov/online dni, zdaj mi pa povej osebo, ki bi to neprestano spremljala in osveževala na forumu? :) )

Nisem mislil obveščanje kot obvestila na forumu ampak da bi se piloti pred eventom prijavili oz. povedali kdo pride, da se vidi (predvsem kontrola) ali se sploh splača na dan eventa biti v popolni zasedbi. Ampak kakor vem ko enkrat najaviš event, mora biti kontrola prisotna. A ni tako? In če ni pilotov bo fantom na kontroli dolgčas .......po domače brez veze. In tu sedaj tiči problem. Za kontrolo me ni strah da vas nebi bilo :D ..........Rad bi, da bi stvar stekla tako kot treba in ne samo napol :? skratka da bi blo cool :D

Šerif napisal/-a:
Dva event coordinatorja bi rabili za bolj redne evente (če se samo eden s tem ukvarja, ostane hitro brez novih idej, tako se pa lahko dva malo menjujeta, pa na e-pošto odpiše tisti, ki ima ravno čas). Taka s pametnimi idejami, poznavanjem situacije na mreži, nekaj prostega časa in tekočo angleščino. To bi bilo najbolje, da bi se potem lahko jaz, ADIR in FOC res ukvarjali samo z vodenjem divizije, letalskimi postopki ter novimi člani itd. Nisem še srečal človeka, ki bi imel vse te 'parametre'. Če bi dobili pa še enega asistenta za PHP enkrat na dva-tri mesece malo prešarit, pa da ima veselje in da zna še kaj ličnega v photoshopu narisat, ko in če je treba, potem je pa vse. :)

ja hmm :? to je pa sedaj izziv :D Jaz mislim, da bi se tudi to našlo pa saj nas ni tako malo in prav to kar si nakoncu napisal sem imel v mislih oz. imam že skozi, da si porazdelimo naloge in si pomagamo. Priznam trenutno nimam odgovora. Upam da se bi izšlo. Zaenkrat Vito samo lep pozdrav :wave: :bang: seti se M.....

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 21 Okt 2010, 08:00 
Odsoten
Uporabniški avatar

Ker se tale idejna pobuda odvija v pravo smer, bi dodal samo eno manjšo pripombo.

Glede oživitve pobude o bolj rednih srečanjih KVLS, tu ni nobene dileme in jo 100% podpiram, je koristna in zelo potrebna za našo sceno.
Vendar takšna srečanja verjetno ne bodo zelo pogosta, jaz jih vidim bolj kot nekakšna "skupščina", kjer bi samo potrjevali in utrjevali tisto kar bi se dugače dogajalo (med letom) na virtualnem nebu.

Zato se mi kljub vsemu zdi bolj pomembno to, da bolj razgibamo dnevne ali tedenske aktivnosti virtualnih pilotov na IVAO mreži. Ker že nekaj časa sledim našemu forumu in dogajanju na IVAO vem, da bo to težje, kot se na prvi pogled dozdeva. Zato predlagam, da nas ne zavedejo preobtimistične napovedi in obljube, ki se kasneje ne bodo oresničevale in bodimo zadovoljni že s tem, če nam uspe vspostaviti sistem, ki bi omogočal virtualne evente na 14 ali 30 dni. Če nam bo uspelo kaj več, se pa itak ne bo nihče pritoževal ;)

Glede pobude s strani Iztoka, da bi bila kontrola tudi med tedno, sem nekaj podobnega predlagal že sam pred časom, pa ni ratalo, iz razloga, ker enostavno ni nad SLO toliko prometa (redno leti le slabih 10 slo. pilotov), da bi bilo smotrno zapravljati čas nekemu kontrolorju. Že ob rednih treningih, ob petkih, je včasih precej prazno, zato apeliram, da se organiziramo tako, da se poveča nalet vsaj ob rednih treningih, saj je veliko bolj zabavno če so parkirišča polna in če je v zraku gneča. Če bi uvajali dodaten dan med tednom s kontrolo, bi se po mojem mnenju preveč drobilo in bi redni trening ob petkih bil še slabše obiskan.

Slika Slika
Slika

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 21 Okt 2010, 09:19 
Odsoten
KVLS presidente
Uporabniški avatar

Fantje, prijave na srečanje dežujejo,ravno tako ponudbe za pomoč in aktivno sodelovanje. Jaz sem si organiziral prosto soboto (celo soboto!), tako, da potrjujem srečanje za SOBOTO, 27. NOVEMBER! Danilo, sva v kontaktu, kar se tiče prostora. Če slučajno ne bi kaj šlo, bomo poiskali drugo rešitev. A upam, da bo vse ok!

Kar pa se tiče raznih dogodkov: zdaj ste me krepko sprovocirali in ne boste imeli miru pred mano. Pripravljam strategijo delovanja kluba (kot sem že omenil v enem izmed zgornjih postov) za leto 2011 in jo bom tudi objavil, da bomo SKUPAJ odločali kaj,kdaj,kako,kje.... . In kot sem že tudi omenil, od sedaj naprej pričakujem zelo živahno sodelovanje in delovanje VSEH članov. Tudi jaz sem se moral malo drugače organizirati, čeprav ne bom mogel biti z vami na vseh večernih virtualnih dogodkih prav zaradi narave dela v moji službi. Se bom pa trudil leteti čim več. Seveda bom moral marsikaj kombinirati z drugimi aktivnostmi (prevajanja,poučevanje,moje dodatno izobraževanje...). Ampak, se bom trmasto trudil, da vam dokažem, da se da!

Dragi člani! izzvali ste me! In prav je tako, sem zelo vesel tega! Zdaj bom jaz od vas pričakoval veliko več kot do sedaj, da klub oživi, kot se zagre. Pa ne samo v obliki virtualnega letenja, čeprav bo precejšen poudarek tudi v tej dejavnosti, tudi v obliki srečanj v živo! MARKO, tudi tu pričakujem, da se boš angažiral! Člane želim tudi videti, se z njimi tudi pogovoriti, ne jih samo prebirati. Hočem vas tudi vse spoznati!

Pa še nekaj: vem, da vas veliko leti off line, ker se bojite letenja "v živo", predvsem pa komunikacije v angleščini. Torej bo na naših srečanjih velik poudarek na letalski frazeologiji in procedurah (standardnih, nestandardnih). Vsi tisti, ki se tega še po nekaj letih ne upate oz. se letenja on-line zaradi strahu še vedno ne udeležujete, se prosim angažirajte.

Citiram:
Zato predlagam, da nas ne zavedejo preobtimistične napovedi in obljube, ki se kasneje ne bodo oresničevale in bodimo zadovoljni že s tem, če nam uspe vspostaviti sistem, ki bi omogočal virtualne evente na 14 ali 30 dni. Če nam bo uspelo kaj več, se pa itak ne bo nihče pritoževal

Poglej Marko, takšni eventi zahtevajo tudi nekaj priprave in organizacije, pa tudi ljudi on-line. Ne bomo jih organizirali ravno vsak teden,ampak če vsaj naredimo tak dogodek 1 x do 2x mesečno, bo ok. Pa še nekaj: pričakujem tudi tvojo udeležbo v živo, brez izgovorov na čas. Si boš že vzel kakšno urico takrat, ko se bomo srečali v živo! Pričakujem polno sodelovanje!

Citiram:
Kar se pa tiče moje udeležbe v novembru, pa žal ne bo šlo

Ravno ti, Marko, ki si naredil pravo revolucijo na tej strani??? Pričakujem, da prideš in zdaj pokažeš nekaj dobre aktivne volje!

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 21 Okt 2010, 09:40 
FranciLAV napisal/-a:
Izvolite gospodje....med tednom, ob nedeljah, ne samo ob petkih....

24.10.10 nedelja IVAO Greece: Thessaloniki Real Flight Event
27.10.10 sreda IVAO Switzerland: Crowded sky LSZH-LFPO
29.10.10 petek IVAO Austria: Birthday Party LOWG
31.10.10 nedelja IVAO Nederland: 1.000.000 Hours Event Party
13.11.10 sobota IVAO USA: Phoenix Real Flight Event

Sem bil dovolj konkreten ? D
a ne omenjam rednih petkovih FSG (Mladenovih)Eventov.

Jaz bom zraven, vi pa kar jamrajte še naprej.
Treba je le zakurblati avion, se vključiti na mrežo in saj uganete....leteti.

Franci

http://gr.ivao.aero/ začnemo tukaj?

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 21 Okt 2010, 09:56 
Odsoten
Uporabniški avatar

Citiram:
Ravno ti, Marko, ki si naredil pravo revolucijo na tej strani??? Pričakujem, da prideš in zdaj pokažeš nekaj dobre aktivne volje!

Ne razumem najbolje, kakšno revolucijo imaš v mislih.
Kar se pa tiče moje udeležbe, se bom pa vsekakor potrudil in tudi mislim, da bo nekako šlo, vendar ne morem pa že sedaj 100% potrditi.

Slika Slika
Slika

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 21 Okt 2010, 10:17 
Odsoten
Uporabniški avatar

Citiram:
Pa še nekaj: vem, da vas veliko leti off line, ker se bojite letenja "v živo", predvsem pa komunikacije v angleščini. Torej bo na naših srečanjih velik poudarek na letalski frazeologiji in procedurah (standardnih, nestandardnih). Vsi tisti, ki se tega še po nekaj letih ne upate oz. se letenja on-line zaradi strahu še vedno ne udeležujete, se prosim angažirajte.

Vsem tistim, ki letijo off-line, je potrebno jasno povedati, da je ON-LINE letenje neprimer bolj zanimivo in zabavno, zato vsi tisti , ki "ne upate" na on-line, preberite mojo zgodbo :)

Sam sem virtualni letalec že nekaj desetletij, predvsem sem letel hard-core military simulacije vseh vrst. Mislil sem, da sem iz tega področja videl in doživel že vse, vendar, ko sem se lotil letenja FSX (FS9) na IVAO, sem se prvi trenutek držal za glavo in odkimaval, da to pa ni mogoče ;) Povdariti moram, da moje znanje angleščine ni bilo ravno na visokem nivoju (razumem dobro, pogovarjam slabo), zato mi ni bilo jasno, kako bi se tega lotil. Vendar, verjamite mi, vsi tisti, ki letite off-line, da se postopoma zelo dobro napreduje. Predvsem lahko na takšen način hitro izboljšaš znanje angleščine (izgovorjave), dejstvo pa je, da so vsi kontrolorji izredno kolegijalni in pripravljeni pomagati, predvsem pa razumejo, da nismo vsi poklicni piloti. Res pa je, da letenje simulacij ni igrca-streljačina in se pričakuje določena stopnja resnosti in potrpljenja.
Torej, apeliram vse začetnike ali tiste, ki letite samo off-line FS9/FSX, da se javite. Med nami so nekateri zelo usposobljeni za inštruktažo, vsi drugi bomo pa pomagali po svojih najboljših močeh :)

Slika Slika
Slika

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 21 Okt 2010, 16:11 
Odsoten
Uporabniški avatar

Da se še jaz oglasim v tejle temi. Tudi jaz podpiram srečanje 27. 11 in se ga bom tudi udeležil. Za kakršnokoli pomoč sem dosegljiv in pripravljen pomagati, prinesti računalnik,... :)

LP, Matjaž

Slika Slika

Na vrh

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 41 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za:
Pojdi na: