Zjutraj sem na Hrvaškem forumu prebral, de je na Plesu parkiran DC-8, ki ima ob 11.00 namen odleteti. To pa je natanko dovolj časa, da se pripeljem tja in se od njega
poslovim pred odhodom na pot. Poklical sem še Boštjana, ki je bil takoj za akcijo.
In potem sem ga pobral v Ljubljani. Med potjo je poklical Gorana (mikoyana), ki sicer ni imel časa, da bi nama delal družbo, je pa podatke sporočil varnostni službi, kar je
bilo v precejšno oporo pri kontakti z lokalnimi organi varovanja letališča. Verjetno sva bila najbolj varovana osebka ta dan na Plesu.
Torej gre zahvala Goranu (Mikoyanu) za najavo pri organih oblasti. Midva sva izbrali malo boljši položaj od tistega, ki ga uporabljajo domačini, nahaja pa se na sončni,
jugozahodni stran, prav tam v kotu, kjer vozna steza zavija na 05.
Potem se je pripeljala "varnost". Povprašal sem omenjeno, kdaj ima DC-8 namen oditi, vedela sva že da bo zamuda. Pa ni vedel kaj posebnega povedati, le začuden je
bil zaradi izbire mesta za fotografiranje. Vsekakor pa ni spraševal naprej in nama je zaželel dober foto ulov. Kasneje se je pojavil tudi policist, ki pa je bil tudi čisto prijazen
možak, le, kar za policista ni nič nenavadnega, najina osebna dokumenta si je želel podrobneje pogledati. Ko se je prepričal, da nisva nič kaj nevarna, nama je vrnil osebni
izkaznici in, ne boste verjeli, zaželel veliko dobrih posnetkov.
Teh pa je kar nekaj, kljub dejstvu, da prometa ni kaj prida. Tukaj se najde manjši izbor:

... je pa tale DC-8 eden zadnjih pravih kadilcev (real smoker) ...

let in še vedno z vami ali brez vas!