Forum virtualnega letalstva Slovenije

Klub virtualnega letalstva Slovenije
Danes je 22 Apr 2026, 22:02

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 4 prispevkov ] 
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: Kje letite največ?
OdgovorObjavljeno: 01 Avg 2007, 14:45 
Odsoten

Kraj: S5UCI
Prišel je čas, da tudi jaz na mreži razširim svoja obzorja in letim še kam drugam kot pa le v naši preljubi Sloveniji! Včeraj sem se opogumil in odletel od LDZA do LJLJ s kontrolo online.

No, mene pa zanima kam vi največ letite? V Ivae sem opazil da vas veliko leti predvsem v Nemčijo, Belgijo, Avstrijo, veliko tudi v države bivse Jugoslavije, zelo malo pa naprimer v Italijo, Španijo... Zakaj? A je kvaliteta kontrole razlikuje od države od države?

Lp, Nejc

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 01 Avg 2007, 16:44 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kraj: Roosendaal (NL)
Zdravo Nejc, :D

Nasa skupina (FsGoggles.com) ima bazo v LJLJ.
Odlocili smo se za LJLJ ne samo zato ker imam domotozje ampak tudi zaradi tega ker je (po nasem mnenju) LJLJ odlicna izhodna tocka za “kratke” polete.
Ce recem “kratke” potem mislim na polete ki niso daljsi kot 250-300 NM (v eno smer). Tako da imamo se priloznost za vrnitev v LJLJ.
Italjanska letalisca so res lepa in to zaradi obilnih Freware scenarijev (Project ISD) in tudi zaradi dobro zasedenih ATC postaj.
Nas ETD je vsak petek ob 18:30Z, povratek v LJLJ pa je najveckrat okoli 21:30Z. Seveda so druga letalisca v vzhodni Evropi tudi interesantna in da ne pozabim tudi ex-YU drzave.
Kar se pa tice kontrole (ATC) je pa to razlicno od podrocja do podrocja. Vsi controlerji poizkusajo govoriti Anglesko, eden je boljsi kot pa drugi. Francozi govorijo Anglesko po njihov nacin, italijani in spanco pa spet po svoje :wink:

Ce bos letel v tujino bi ti svetoval sa se najprej dobro pripravis za ta polet. Prestudiraj karte, SID in STAR procedure, Vreme (WX). Seveda velja to tudi za domace polete. Tudi bi ti svetoval da letis v letalu ki ga ze “sanjas” tako da bos eventuelne probleme met poletom lazje reseval.

To je bilo nekaj vrstic o nacinu poletov ki jih nasa skupina (NL ekipa) vsak petek opravlja.

Lep pozdrav, :wave:

Mladen - BAW285(ADR285)

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 01 Avg 2007, 18:58 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kraj: Ljubljana
pozdravljen, Nejc!

jaz največkrat letim iz LJLJ v Avstrijo(ker imajo velikokrat konrolo on-line), potem na Hrvaško, kdaj pa kdaj pa tudi malo dlje (recimo: tivat)!

LP jan

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 01 Avg 2007, 20:18 
Odsoten
KVLS presidente
Uporabniški avatar

Kraj: Ljubljana
Jaz osebno imam najraje Italijo in Francijo. V Italiji se počutim zelo domačega, na vsake toliko pa z italijani udarim še kakšno debato. Dvakrat sem že naletel na VL kontrolorja,ki je v resnici kontrolor v RL; zadnji polet iz Genove do Ljubljane mi bo prav dobro ostal v spominu zaradi lekcije, ki mi jo je dal kontrolor; namreč, SID-a nisem pričel prav, pa sem jih takoj slišal ... Izkušnja je bila prav super ... Sicer pa rad letim še v LYBE, zaradi ne predolge in ne prekratke linije, tako, prav prijeten let za sprostitev, brez posebnih procedur ...

Na vrh

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 4 prispevkov ] 

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov

Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za: