Ponavadi je pomanjkanje prostega časa tisto, ki določa, kdaj bodo treningi. Za enega človeka, ki izvaja treninge je 4 ure na teden te dodatne zadožlitve več kot dovolj. Ponavadi se ob sobotah piše poročila za vaje na fax ..tisti, ki ste (bili) na FS, je dovolj, če rečem "strojni elementi"

... seveda nikjer ne piše, da moram treninge izvajat le jaz ..vsak lahko uči, če seveda kaj zna ... za letenje bi te lahko vsak CPT/FC/SC kaj naučil ... ni treba da ravno "SI-DIR" ...
Drugega, kot to, da gledaš če je kdo ob sobotah online, ti skoraj ne preostane ... razen, če se kdo od pilotov/ATC-jev javi, da ti bo pomagal ob sobotah... lahko je kdorkoli... odprita si svoj kanal na TS... pa se da vse naredit.
Še to... mnoge divizije pojma 'redni treningi' ne poznajo. Slovenci smo edini, s tako malo člani, v primerjavi z večjimi divizijami s par 100 aktivnimi piloti... ki si privoščimo celo tedenske treninge, katere se upamo napisat na urnik in se jih držati (v enem letu je sicer 2x odpadlo) ... že to je včasih umetnost. Opažam tudi to, da prej, ko treningov ni bilo, je veliko ljudi prispevalo majhen delež k učenju ostalih.. zdaj, ko pa sem sam napisal dan pa uro za 'redne treninge' ... pa nekateri pričakujete, da imamo 24/7 telefonski klicni center aktiven... če bi se hoteli vsakemu posebej prilagajat, bi lahko pustili šole, pa službe, pa 8 ur na dan delali na Ivao

..sej bi bilo fajn ..sam plače so bolj švoh. Ker se pač ne da vsakemu posebej vsega povedat, mora vsak zase poskrbeti, da naredi za letenje online čimveč sam, s pomočjo PDF-jev, ne da mu mi na treningu razlagamo, kako se Flight Plan pošlje, pa kako se frekvenco pa Chat sporočilo napiše, ker to je lenoba. V glavnem, verjamem, da si PDF-je skrbno preštudiral in da hočeš to le udejanjit v praksi, za kar ša rabiš enega gor..lahko je pilot, ki se obnaša kot ATC ..pa se privatno gresta kontrolo, pa oba letita nekam, saj ni problema. Mene to soboto ne bo gor.
Povzetek: če ima kdo od pilotov/kontrolorjev voljo FlyGuyu v soboto kaj razložit, kaj skupno odletet na Unicomu pa se po TS-ju mal pogovort... naj mu pač pošlje PM. Z letalo mne moreta 'stat' na apronu, zato predlagam, da odletita skupaj par krogov, pa eno VFR ruto, pa kak IFR trening na VOR/NDB ... mislim, da vsak pilot, ki ima na mreži fobtih 50 ur, bi znal mal oponašat kontrolni stolp.
@ Robert Pogačar: Ti bi vsak dan kontroliral na towerju, pa se učil, kot opažam

.... lahko se priklopiš gor kot LJLA_OBS ... pa pojdi na TS ustvarit kanal Robert, pa vzem FlyGuya notr, pa še koga, pa kaj potuhtajte pred petkom.
Ko že ravno debatiramo.. bom kar javno pohvalil našega novejšega člana Domna Ropreta, ki je, kar se kontrole tiče, eden mojih boljših učencev, začenši od nule... bo s 25. urami delal na towerju, njegove zapiske od mojih online 'predavanj' pa bomo dali online kot eno 'skripto'.
Potem pa imamo tukaj še vsaj 5 pilotov, ki ste se pridno učili ob petkih, vse že znate, FC izpita pa kar ne greste delat ... znate pa že za SC, kolikor sprašujete, pa letite. Ratingi (slikce) na spisku so okvir divizije, na ta način marsikdo sklepa, kaj zaeni mi tu gor sploh smo, pa kaj delamo in znamo.. namesto, da vsak teden letite iste rute, bi se lahko vsaj na izpit prijavili pa ruto za rating odleteli