Forum virtualnega letalstva Slovenije

Klub virtualnega letalstva Slovenije
Danes je 22 Apr 2026, 18:25

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 7 prispevkov ] 
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: LJLJ_GND
OdgovorObjavljeno: 04 Feb 2008, 11:03 
na petkovem treningu sem imel težave, ker nikakor nisem mogel priklicati GND(Vito-ta). V mojem IVapu ni bil prisoten
pri ročni nastavitvi frekvence mi je pa sprejelo samo 121,670, nikakor 121,675. Kako je s tem?
Ali je treba posodobiti IVap?

Drugo pa trenutno furam Boeing 737-400 Orbit Airlines (original MS), ki ga v FP ni na spisku? Kaj prijaviti?
Kje bi dobil Adia Boeing?
:wave:

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 04 Feb 2008, 11:26 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kraj: Roosendaal (NL)
Hi Janez, :lol:
Tudi jaz nisem mogel dobit LJLJ_GND na "normalni" nacin.
Sem se na TeamSpeak-u najprej prijljucl na DE2 TS server kjer je bil LJLJ-GND tudi prikljucen. Potem sem se pa "rocno" priklopil na LJLJ-GND.

Kar se pa tvojega drugega vprasanja tice, ti pa na zalost ne morem pomagat... poznam samo eno letalo ... Level-D 767 ... Adria 8)

Lp, :wave:

Mladen - ADR285 (767) :lol:

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 04 Feb 2008, 12:01 
Odsoten
Admiral
Admiral
Uporabniški avatar

Kraj: Cerkno
Na prvo vprašanje ta trenutek še ne poznam odgovora (zadnje čase sem bolj malo online), lahko pa ti pomagam pri drugem delu:

http://www.ivao-si.org/forum/viewtopic. ... ight=urgav

Vendar moraš vedeti, da tudi tega ni na MTL seznamu - za MTL si v tem primeru pač izberi privzeto Boeingovo poslikavo.

Na vrh

Naslov prispevka: Re: LJLJ_GND
OdgovorObjavljeno: 04 Feb 2008, 14:04 
Odsoten
Administrator
Uporabniški avatar

Kraj: Cerklje na Gorenjskem, Slovenija
abarth405 napisal/-a:
na petkovem treningu sem imel težave, ker nikakor nisem mogel priklicati GND(Vito-ta). V mojem IVapu ni bil prisoten
pri ročni nastavitvi frekvence mi je pa sprejelo samo 121,670, nikakor 121,675. Kako je s tem?
Ali je treba posodobiti IVap?

Rešitve žal ne poznam razen neprijetnega ročnega iskanja (vsaj glasovni server), razlog zakaj tega nisi mogel nastaviti pa je v omejitvi Flight Simulatorja 2004 (za X nisem prepričan, bojim pa se, da je isto) in sicer da pozna le dve decimalki...

Na vrh

Naslov prispevka: Re: LJLJ_GND
OdgovorObjavljeno: 04 Feb 2008, 15:05 
Odsoten
Admiral
Admiral
Uporabniški avatar

Kraj: Cerkno
Gorchi napisal/-a:
...razlog zakaj tega nisi mogel nastaviti pa je v omejitvi Flight Simulatorja 2004 (za X nisem prepričan, bojim pa se, da je isto) in sicer da pozna le dve decimalki...

Sicer je res, da FS pozna le dve decimalki, vendar za IvAp to ni problem, saj je sprogramiran tako, da ob nastavitvi frekvence na npr. 121,67 avtomatsko preveri 121,670 in nato še 121,675 in če 121,670 ni online, avtomatsko preklopi na 121,675, če je le-ta seveda online. Na radiu pa kljub temu ostaja izpisana 121,67 (ker zadnja decimalka pač ni vidna).

Razlog mora torej tičati nekje drugje - mogoče bo Vito vedel kaj več povedati o tem, kaj se je dogajalo (mogoče je kak server spet nagajal,...).

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 04 Feb 2008, 18:51 
Odsoten

Ne vem, v čem točno bi bil problem ... LJLJ_GND je veljaven facility in bi ga IvAp moral prikazovat ... Mladen, kako so pa ostali prišli na frekvenco iz tvoje skupine?

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 04 Feb 2008, 19:01 
Odsoten

Problem je v tem, da IvAc ne dovoli GND facilityjem da imajo range vecji od 10nm od sredisca sector file. Nas sector file ima sredisce nastavljeno nekje v blizini GEOSS. Posledicno potem IvAp ne prikazuje facilityjev katerim je letalo izven dosega. Tokrat smo bili ujeti malo nepripravljeni, ker smo prvic v praksi uporabljali LJLJ_GND, vendar se ne bo ponovilo.

lpg

Na vrh

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 7 prispevkov ] 

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom