Forum virtualnega letalstva Slovenije

Klub virtualnega letalstva Slovenije
Danes je 22 Apr 2026, 18:25

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 3 prispevkov ] 
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: Pozicija
OdgovorObjavljeno: 13 Jun 2007, 14:00 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kraj: Maribor
Dogaja se mi, ko hočem vzleteti z Hrvaških letališč, in je na kontroli prisoten le radar, da me le ta, na mojo prošnjo za zagon motorjev, vpraša za mojo pozicijo in čas vzleta. Kakšno pozicijo ima v mislih, na katerem letališču sem ali pozicijo parkinga na letališču? Ker ne vem kaj naj mu odgovorim me pusti čakati. Ali nima vseh podatov v planu leta? In če se to vprašanje pogosto pojavlja tudi na drugih letališčih po Evropi, kako naj odgovorim, mislim kako naj odgovorim Hrvaškemu radarju?

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 13 Jun 2007, 15:42 
Kontrolor na radarju je mogoce nekam zaumiral IvAc, pa te ne vidi, morda ni nastavil filtra za tvoje odhodno letalisce v IN/OUT opcijah, pa mu to seveda spet preprecuje, da bi bil obvescen o tvoji prisotnsti in dokler te ne "klikne", do takrat ne vidi tvojega plana letenja. Na kratko, ce te _CTR kontrola vprasa kje si, potem ima v mislih letalisce in ne parking in tvoj odgovor je cisto preprosto callsign parked at gate(parking position) xy on ICAO koda letalisca.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 13 Jun 2007, 15:57 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kraj: Stajerska
Vilija, v takem primeru bi lahko ze sam na zacetku javil svojo pozicijo, ko ni TWR ali APP, ker v kaksni vecji drzavi, recimo Nemciji, Franciji...... ki ima vec vecjih letalisc in vec prometa, kontrolor enostavno ne ve od kod se javljas.

Na vrh

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 3 prispevkov ] 

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za: