Forum virtualnega letalstva Slovenije

Klub virtualnega letalstva Slovenije
Danes je 22 Apr 2026, 18:31

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 37 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 03 Mar 2007, 12:18 
Odsoten

ob 20.h bom jaz gor na twr. :pplane:

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 03 Mar 2007, 12:53 
Odsoten

lepo. upam da bo še kakšen pilot gore, da bo malo bolj zanimivo :D

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 03 Mar 2007, 19:39 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kraj: Pirniče (Medvode)
Upam, da bom tudi jaz prišel, kajti frazeologija mi dela še velike probleme :oops:

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 03 Mar 2007, 21:39 
Odsoten

CFG165 napisal/-a:
ob 20.h bom jaz gor na twr. :pplane:

res??? :?

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 03 Mar 2007, 22:21 
Odsoten
Uporabniški avatar

No, me zelo veseli, ko vas vidim toliko ob sobotah gor "na nebu", čeprav sem nečel temo o treningih ob sobotah, sem se te sobote res nameraval pridruziti, samo me je sram povedati, "usral sem se" :oops: :oops: :oops: .
Toliko prometa, da ne vem kaj bi jaz s svojo polomljeno frazeologijo delal v zraku. Zato sem raje sedel na apronu parkiran in poslušal vaše pogovore.

Drugič...

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 03 Mar 2007, 22:28 
Evo, ze sam tale tvoj post je zadosti, da ti recem, da mirno lahko zacnes "mahati s perutnicami", kar pogumno naprej.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 03 Mar 2007, 23:01 
Odsoten
Uporabniški avatar

Raje bi videl, da bi poletel v VFR obliki, ker v takem stanju, kot je bilo danes (3.3.07 ob 2000) vreme na Brniku (megleno) in bi moral uporabljati IFR procedure, bi "zmrznil". Tale promet me zabremza. Kot nastop pred ljudmi, ko imaš cmok v grlu. Zoprna zadeva. Se je bom probal nekako "losati".

Še malo pa bo, čeprav sem mislil, da sem že pripravljen... :oops:

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 03 Mar 2007, 23:18 
Odsoten
Admiral
Admiral
Uporabniški avatar

Kraj: Cerkno
Plavati se najlažje naučiš tako, da skočiš v najglobljo vodo - zatorej le pogumno. Saj ne grizemo (če nismo preveč lačni :mrgreen: ).

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 04 Mar 2007, 02:43 
Odsoten
KVLS presidente
Uporabniški avatar

Kraj: Ljubljana
Ta tvoja tema je očitno obrodila sadove, saj ob sobotah še ni bilo toliko prometa ... Očitno je kar ploden dan (večer) za letenje; malo slabše bo verjetno s pričetkom pomladno - poletnih dolgih, toplih večerov ... Bomo pa očitno vedno bolj aktivni. Imam občutek, da je sobota kar zaživela!

Sicer pa sem imel danes kar malo nenavaden problem, ki se mi sicer ne dogaja: občasno se je slika ustavila in stala, tako, da sem bil že daleč naprej, kot pred "zmrznitvijo". Res pa je, da je bil comp prižgan vsaj 10 ur in ves čas sem letel ... ko sem se pa odklopil in priklopil nazaj, je bilo bolje ... Včasih je vse skupaj očitno malo preobremenjeno ...

Sicer pa, SUPER ! =D>

No, tisto o tremi pa kar vsi poznamo, vsi smo dali to skozi (predvidevam); lahko priznam, da sem jo imel jaz osebno skoraj leto dni, raje kakšen dan več ... sedaj nimam teh problemov; problem so včasih nerazločni glasovi nekaterih kontrolorjev, pa tudi pilotov; npr. 3. 3., pri poletu iz Beograda, je bil kontrolor na Sarajevo radar in sem ga komaj razumel; veliko bolje je bilo pri Zagreb radar (Andrej), kristalno čisto in brezhibno pa LJLJ Radar; ne razumem zakaj takšna razlika v kvaliteti zvoka?

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 04 Mar 2007, 03:15 
Odsoten

Oh, tudi jaz sem dvomil o svojem znanju. Ampak, ko sem prvič šel gor, ni bilo več rešitve ...

Danes pa me je očitno vozila Luna ... no ta Lunin mrk ...
Najprej zgrešim stezo (RWY 13 namesto 31 :? )
Potem zaprem pot nekemu letalu in vse zaserjem ob največji gužvi ... najraj bi se nekam ugreznu ... ampak :roll: :mrgreen:

Sicer pa si zelo zelo želim, da bi se poskušal šolati tudi za kontrolorja (oziroma samo za to, ker me zelo veseli in pritegne), ampak kej, ko nimam že 15 :( :( :(

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 04 Mar 2007, 21:57 
Odsoten
Uporabniški avatar

Hja, bravo fantje =D> , tako za tiste, ki jih je luna nosila :mrgreen: , kot tiste, ki ste delali tako in drugace guzvo v zraku. Ene nas je pa luna tako nosila, da smo se podelali v hlace in potem samo sedeli v letalu ter gledali okoli in samo poslusali.

:wave:

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 05 Mar 2007, 23:49 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kraj: LBL R-305 0.5 NM
Adria airways napisal/-a:
Sicer pa si zelo zelo želim, da bi se poskušal šolati tudi za kontrolorja (oziroma samo za to, ker me zelo veseli in pritegne), ampak kej, ko nimam že 15 :( :( :(

Moj nasvet: Najprej naleti vsaj kakih 100 ur, da bos razumel pilotsko stran, pol se pa solaj za kontrolo. Ti bo vse precej bolj jasno, kaj pricakujemo piloti in kako hendlat zadeve v stolpu, da bomo vsi srecni.

Sicer pa, vaja dela mojstra, mojster pa vaje!

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 06 Mar 2007, 16:24 
Odsoten

pilatus9 to pa sigurno. Sej tudi, če bi se hotel zdej prijaviti bi pomoje pred začetkom šolanja naredu že 100 ur :)

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 02 Jun 2007, 08:52 
Odsoten

Piloti,

danes ob 20h LT bosta Robert (in mogoče tudi Domen) skušala dobiti nekaj dodatne prakse iz vektoriranja letal v Approach.
Online potrebujem čimveč domačih pilotov, ko bodo na LJLJ prileteli iz čimbolj različnih smeri - vendar ne od daleč. Po možnosti naj se splanira tako, da se nad LJLJ prileti prbl. ob istem času ..recimo ob 21:00 - in temu primerno štartajte polet.
Namen je izključno vektoriranje letal - nobenih SID/STAR-ov - zato, da bomo 2 kontrolorja lahko čimprej premaknili na samostojno delo na Radarji, enega iz TWR na Radarsko šolanje in 2 na TWR.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 04 Maj 2008, 00:01 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kraj: Ljubljana
Pozdravljeni!

Da malo obnovimo tole temo o sobotnih treningih. Zanima me kateri dnevi in ure so zdaj predvideni za treninge novincev. Petki, sobote? Po kar nekaj urah letenja v FS sem se namreč končno odločil poskusiti še online letenje. Po nekaj mučnih dneh in urah sem se sicer uspel priklopiti na mrežo, tu pa se je zadeva bolj ali manj ustavila. Očitno imam podoben problem kot Flyguy v enem od prejšnjih postov. Enostavno si ne upam poleteti v zrak in zaenkrat tudi jaz še bolj ali manj čepim na apronu in opazujem dogajanje. Da ne bom delal težav tujim kontrolorjem bi se rad udeležil kakšnega domačega treninga, kjer bi lahko kdo tudi še kaj razložil. Glede na to, da bo potrebno veliko vaje predvsem glede frazeologije me zanima kaj menite ali je za začetnika bolje če pri online komunikaciji uporablja raje text sporočila kot pa voice (po mojem se da pri tekstovni komunikaciji vsaj na začetku še malo pomagati s kakšnim priročnikom glede na to, da ni treba odgovoriti v isti sekundi).

lp, Matej

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 04 Maj 2008, 07:56 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kraj: Roosendaal (NL)
Zdravo Matej, :lol:

Slovenska divizija IVAO ima zelo dober učni program za pilote-novince. =D>

Ce želiš poleg osnovnega treninga se kakšno dodatno pomoč, se pa kar oglasi. Rad ti bom rad pomagal (po mojih moceh) priti na "sedlo".:wink:

:idea: Verjetno je nepotrebno omeniti dejstvo, da sta samouk in vztrajnost učenca pri učenju zelo pomembna za uspesen končni rezultat. :idea:

Lep pozdrav in veliko veselja in uspeha ti želim pri učenju. :wave:

Mladen - ADR285

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 04 Maj 2008, 11:24 
Odsoten

amatej napisal/-a:
Pozdravljeni!
Zanima me kateri dnevi in ure so zdaj predvideni za treninge novincev. Petki, sobote?

Petki bolj ali manj. Smo potem uvedli tudi sobote vendar ni bilo kaj dosti interesa. Mislim da se zdaj planirajo Adria groupflighti na dolocene sobote.
Ce bi zelel danes kaj probat se tudi da zmenit.

Citiram:
Po kar nekaj urah letenja v FS sem se namreč končno odločil poskusiti še online letenje. Po nekaj mučnih dneh in urah sem se sicer uspel priklopiti na mrežo, tu pa se je zadeva bolj ali manj ustavila. Očitno imam podoben problem kot Flyguy v enem od prejšnjih postov. Enostavno si ne upam poleteti v zrak in zaenkrat tudi jaz še bolj ali manj čepim na apronu in opazujem dogajanje. Da ne bom delal težav tujim kontrolorjem bi se rad udeležil kakšnega domačega treninga, kjer bi lahko kdo tudi še kaj razložil.

Tujino res raje pusti zaenkrat, pri nas pa kar brez strahu. Za zacetek je dobro ce ze znas leteti traffic patterne z kaksno C172 (or similar).

Citiram:
Glede na to, da bo potrebno veliko vaje predvsem glede frazeologije me zanima kaj menite ali je za začetnika bolje če pri online komunikaciji uporablja raje text sporočila kot pa voice (po mojem se da pri tekstovni komunikaciji vsaj na začetku še malo pomagati s kakšnim priročnikom glede na to, da ni treba odgovoriti v isti sekundi).

Ojej, samo texta ne, prosim. :bang:
Kar uporabljaj voice... bomo razumeli, ce bos na zacetku potreboval nekaj casa za odgovor. :wink:

lpg

Na vrh

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 37 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za:
Pojdi na: