Forum virtualnega letalstva Slovenije

Klub virtualnega letalstva Slovenije
Danes je 16 Dec 2019, 09:03

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]




Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 81 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5  Naslednja
Avtor Sporočilo
OdgovorObjavljeno: 20 Jan 2010, 22:39 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 17 Mar 2003, 23:22
Prispevkov: 2200
Kraj: Radovljica
Slika

_________________
Andrej D. - ADR179
Slika
http://www.slo4fsx.si


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 22 Jan 2010, 20:28 
Odsoten

Pridružen: 05 Dec 2009, 12:30
Prispevkov: 977
Živela banka Koper.........Se opravičujem ostalim ampak Andrej že ve.......ja sej vem zasebna sporočila.
Ja Andrej super


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 16 Feb 2010, 15:44 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 14 Nov 2006, 14:13
Prispevkov: 485
Kraj: Ljubljana
A to je primer FSX-a in SofTH programa? Kot vidim so pogledi verjetno -45°, 0°, 45° in ne pogled 0° raztegnjen čez tri monitorje. Kakšne imaš pa kaj FPSje pri taki konfiguraciji?

Ker me namreč zanima sledeče, ali je (pri nastavitvi pogledov -45°, 0°, 45°, kjer se sistem kar matra) bolje imeti FS9 na max - medium ali FSX na min - medium.

Pa še tole sem zasledil, sicer draga varianta ampak Matrox je naredil driver Multi-GXM ki omogoča priklop dveh TH2go kar znese kar 6 zaslonov (če mašina zmelje).

Slika

_________________
Ahhhh! the madness of cockpit builders will never end.
SIMon A320


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 16 Feb 2010, 15:57 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 02 Avg 2009, 11:02
Prispevkov: 896
Kraj: Celje
Če uporabljaš več monitorjev na enem računalniku, kaj se zaradi tega kaj pozna na FPSju?

_________________
S5DMP, ADR149
----------------------
Slika


Slika Slika
Slika
http://www.132virtualwing.org/


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 16 Feb 2010, 17:04 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 14 Nov 2006, 14:13
Prispevkov: 485
Kraj: Ljubljana
Ja, če raztegneš en pogled, naprimer naprej (0°) čez vse monitorje in nastaviš manjši zoom, da je zorni kot malo večji potem se to na FPSjih zelo malo pozna.
Če pa za vsak monitor določiš svoj pogled naprimer: levo 45°, naprej 0° in desno 45° začnejo FPSje kar hitro padati (seveda odvisno od nastavitev in PCja).

Zanimivo bi bilo probati FS9/FSX z enim PCjem, dvema TH2Go in 5 monitorji: levo 90°, levo 45°, naprej 0°,desno 45° in desno 90° oziroma 6 monitor še za inštrumente.

Vbistvu bi zastavil vprašanje ali imamo na forumu vsaj dva, ki uporablja TH2Go Digital (da bi to reč sprobali)? Moj TH2Go je namreč analogen in ne podpira novega driverja :(

_________________
Ahhhh! the madness of cockpit builders will never end.
SIMon A320


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 16 Feb 2010, 18:45 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 17 Mar 2003, 23:22
Prispevkov: 2200
Kraj: Radovljica
Normalno, da se pozna, če priklopiš še drugi monitor na isto grafično kartico. Padec FPS je odvisen od tega, katero od oken hočeš prikazovati na drugem monitorju. Če je to kak dodatni panel z instrumenti, ki so drugače pri enozaslonskem načinu pop-up glavnega 2D panela, potem je padec takorekoč zanemarljiv ali skoraj neopazen, če pa je to polni zunanji pogled pa moraš računati, da se bodo FPS-ji dejansko prepolovili. Jaz sem na konfiguraciji, ki jo je poganjal AMD Phenom 2 965BE in z dvema grafičnima NF 9800GT pri High nastavitvah na povprečno gostem sceneryu dosegal povsem uporabnih 25-30FPS. Lokacije kot so KJFK z vsem AI trafficom sem definitivno ne spadajo, ker tam tudi največji heroji od procesorjev obupajo, če bi morali servisirati procesiranje 3D grafike na treh monitorjih.

_________________
Andrej D. - ADR179
Slika
http://www.slo4fsx.si


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 23 Apr 2010, 17:51 
Odsoten

Pridružen: 21 Jun 2003, 18:27
Prispevkov: 679
Kraj: Rogaška Slatina
eno vprašanje če ve kdo ...

na prenosnika imam priklopljen dodaten ekran. Ideja je da na tem dodatnem ekranu poganjam FS2004 na drugem pa imam odprte druge programe. Probal sem z uporabo window mode, vendar v tem pogledu ne morem odpirat sub-panelov ali prestavito pogled, zadeva se enostavno ne premakne/prikaze brez intervencije po menijih .. Mogoče kdo ve kaj bi bilo treba spremenit nastavit?

_________________
Tilen T.
S5TTA, ADR132


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 23 Apr 2010, 18:44 
Odsoten

Pridružen: 21 Jun 2003, 18:27
Prispevkov: 679
Kraj: Rogaška Slatina
ah ja, problem resen, krivec vista in aero. V bliznice je potrebno obkljukat "disable desktop composition" pod compatility tabom. slednji v času poganjanja FS izklopi aero in ga ponovno vklopi ob izhodu iz FS. Tolko na znanje ;)

_________________
Tilen T.
S5TTA, ADR132


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 01 Maj 2010, 20:43 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 01 Maj 2009, 20:02
Prispevkov: 323
Kraj: Rimske Toplice (Celje)
okej mam eno vprašanje...

zej če hočeš met 4 zasolne na enem računalniku moreš met dve kartice enazga tipa... ?

če pa hočeš met 2 računalnika pa 4 krane ju moreš pa povezat z mrežnim kablom in pol...


zaj zanima me če potrebuješ tudi pri dveh računalnikih enake komponente oz. grafično kartico kot na prvem ?


Lp
klemen

_________________
Slika Slika
Slika http://www.klemenzagar.com


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 02 Maj 2010, 12:17 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 17 Mar 2003, 23:22
Prispevkov: 2200
Kraj: Radovljica
Prvo vprašanje: Ali je potrebno v istem računalniku imeti dve enaki kartici, če želimo prikazovati MSFS na štirih monitorjih?

Teoretično ne, praktično se pa izkaže, da. Vzrokov je kar nekaj: v FS X-u nikakor ni možno prikazovanje na dveh karticah, ki poganjata 4 monitorje, če resolucije in osveževanje niso identični na vseh štirih monitorjih, torej je že s tem izbira grafiče kartice kar precej pogojevana. Namestitev gonilnikov za dve različni kartici požira dodatne resurse in s tem zmanjšuje proste kapacitete za delovanje simulacije.

Pri priklopu dveh računalnikov preko lokalnega omrežja je potrebno imeti katerega od programov, ki omogočajo tovrstno konfiguracijo, kot je naprimer Wideview. O uporabi in težavah prikazovanja preko lokalnega omrežja bodo vedeli kaj več povedati graditelji kokpitov. V primeru povezave dveh računalnikov definitivno ni potrebno imeti enakih grafičnih kartic v kateremkoli od računalnikov.

_________________
Andrej D. - ADR179
Slika
http://www.slo4fsx.si


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 02 Maj 2010, 13:34 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 01 Maj 2009, 20:02
Prispevkov: 323
Kraj: Rimske Toplice (Celje)
oh super :)

bom jaz kar na dveh računalnikih :D edn prenosni drugi pa lepo statični v ogrodju kokpita :)

tole bom mal pregledal kako pa kaj z wideview programčkom.

Edit: pomojem sploh ne pade fps v flight simulatorju. me pa samo zanima če je možno to tudi na FS9-tki, čene bom mogu ''prešaltat'' počas na fsx

Lp
klemen

_________________
Slika Slika
Slika http://www.klemenzagar.com


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 02 Maj 2010, 14:54 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 17 Mar 2003, 23:22
Prispevkov: 2200
Kraj: Radovljica
Seveda je tudi v FS9 vse od naštetega možno, nekatere podrobnosti so v FS9 celo bolj enostavne kot v FS X-u.

_________________
Andrej D. - ADR179
Slika
http://www.slo4fsx.si


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 02 Maj 2010, 15:59 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 01 Maj 2009, 20:02
Prispevkov: 323
Kraj: Rimske Toplice (Celje)
no super.

bom kar na fs9-tki ostal...

hvala
Lp
klemen

_________________
Slika Slika
Slika http://www.klemenzagar.com


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 02 Maj 2010, 20:02 
Odsoten

Pridružen: 05 Dec 2009, 12:30
Prispevkov: 977
Se bom še sam malo vključil v debato in sicer me zanima koliko pridobiš z povezovanjem dveh ali več računalnikov .......v čem je sploh poanta tega povezovanja in kaj se zgodi če računalniki po komponentih niso enaki in če imajo operacijski sistem vsak svojega win 7 XP VISTA.

Pa še obvestilo da se tudi Saitek X52 kvari......jezen sem ko.........
LP Iztok


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 02 Maj 2010, 21:13 
Odsoten
KVLS presidente
Uporabniški avatar

Pridružen: 19 Jun 2004, 10:44
Prispevkov: 1793
Kraj: Ljubljana
Citiram:
Pa še obvestilo da se tudi Saitek X52 kvari......jezen sem ko.........


Hm, kaj se je pa zgodilo? Me res zanima, ker ga imam tudi jaz, pa doslej nisem imel nikoli problemov...

_________________
Igor Libero Krušič


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 03 Maj 2010, 08:09 
Odsoten

Pridružen: 05 Dec 2009, 12:30
Prispevkov: 977
Libero napisal/-a:
Citiram:
Pa še obvestilo da se tudi Saitek X52 kvari......jezen sem ko.........


Hm, kaj se je pa zgodilo? Me res zanima, ker ga imam tudi jaz, pa doslej nisem imel nikoli problemov...


Še sam ne vem kaj, enostavno v petek dopoldne je počepnu. Tako imenovana ročka za plin je delala ok medtem ko sam Yojstik ni dal od sebe nič tudi sam računalnik ga ni zaznal - popolna tema. Preiskusil sem ga tudi na drugem računalniku pa je bil isti šmoren. Prav zdajle gre v vrečko in via LJ. Star je 1 mesec in je še v garanciji. Samo tega se bojim, da nebom predolgo brez.


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 03 Maj 2010, 17:27 
Odsoten

Pridružen: 05 Dec 2009, 12:30
Prispevkov: 977
evo sem bil na servisu in dobil informacijo, da gre verjetno za napako ženskega konektorja pri joystick-u to je ta konector kamor vtakneš povezovalni kabelj med ročico za plin in samim joystickom. V najboljšem primeru dobim novega konec tedna samo da saitek potrdi, da ne gre za mehansko napako oz poškodbo za katero sem sam kriv. Do takrat pa bom na mojo veliiiiiiiiiiiko žalost prizemljen.
Najbol sem pa jezen da sem pred kratkim podaril prejšni joystick...................ma bo že :?


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 04 Maj 2010, 08:49 
Odsoten
KVLS presidente
Uporabniški avatar

Pridružen: 19 Jun 2004, 10:44
Prispevkov: 1793
Kraj: Ljubljana
Citiram:
Tako imenovana ročka za plin je delala ok medtem ko sam Yojstik ni dal od sebe nič tudi sam računalnik ga ni zaznal - popolna tema.


Iztok, moram pa vseeno dodati naslednje: večkrat se zgodi tudi meni, da ob zagonu FS (ne glede na to, ali je FS9 ali FSX) ne odgovarja joystick, kot da ni priklopljen, dela pa ročica za throttle; in ta občasna "napaka", ki se dogaja občasno, je odpravljiva tako, da konektor potegnem iz naprave in ga takoj spet priklopim (joystick), nakar vse dela normalno. Gre torej za zaznavanje naprave ob zagonu FS. Zadnjič, ko sem napisal post, sploh nisem pomislil na to, saj je ta pojav zame nekaj čisto običajnega in je edina "napaka", ki se mi pri X52 pojavlja. Tako mislim, da pravzaprav s tvojim X52 sploh ni bilo nič narobe. Tudi mene je pri prvem takem pojavu zajela panika, pa sem kaj hitro našel napako in hkrati rešitev!

_________________
Igor Libero Krušič


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 04 Maj 2010, 22:08 
Odsoten

Pridružen: 05 Dec 2009, 12:30
Prispevkov: 977
ja.... hmm............ kje si bil prej #-o :? zdej kar je - je stvar je na servisu in serviser mi je takoj omenil ta konektor za povezavo , da je bilo že več takih primerov in da ga bom dobil novega brez problemov (o ta slovenščina :oops: )
Malo sem krivil mojo hčerko ki se počasi navdušuje nad FS (13 let - je že imela prve inštrukcije z Vitom offline in je bila navdušena nad njegovo razlago =D> ) ... da mi je ona kaj pokvarila. Zdaj pa ko vidim, oz berem, da imaš ti isti problem , ki pa ni po svoje tako hud bo padlo opravičilo pa še kakšna MILKA :oops:


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 05 Maj 2010, 05:38 
Odsoten
KVLS presidente
Uporabniški avatar

Pridružen: 19 Jun 2004, 10:44
Prispevkov: 1793
Kraj: Ljubljana
Citiram:
ki pa ni po svoje tako hud bo padlo opravičilo pa še kakšna MILKA

Zadeva sploh ni problematična in je, kot sem napisal, rešljiva v trenutku.

Citiram:
kje si bil prej

Če pa sploh nisi napisal kakšne simptome ima tvoja naprava...

_________________
Igor Libero Krušič


Na vrh
 Profil  
 
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 81 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5  Naslednja

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za:
Pojdi na:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group