Forum virtualnega letalstva Slovenije

Klub virtualnega letalstva Slovenije
Danes je 30 Apr 2026, 07:39

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 25 prispevkov ]  Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: Ljubljana LJLJ
OdgovorObjavljeno: 18 Jun 2007, 12:40 
Odsoten

Kraj: Ljubljana
Samo par vprašanj, na katere ne najdem odgovora, kopija sporočila iz prejšnje teme:

LP vsem,

zdaj ko imamo nekoga na forumu blizu bogu, mislim vladi, bi ga vprašal, zakaj vlada ne spremeni imena, ker je tako od oka približno 70% slovencev proti preimenovanju. Celo tisti, ki so bili najbližje Pučniku, so povedali, da ne bi bil vesel, da je letališče poimenovano po njemu. Če bi imeli kaj spoštovanja do Pučnika in njegovih najbližjih, bi rekli, ups, mogoče pa to ime res ne sodi na letališče, ampak ne, rajši naredimo letališče še bolj neprepoznavno.

Saj drugače pa mislim da se bo zadeva hitro rešila
Kot na drugih jepepsen kartah izgleda, je še vedno

Ljubljana LJLJ LJU
Joze Pucnik

Vseeno bi lahko naredili kakšen natečaj inpd, vprašali javnost...

Zanima pa me še, zakaj to ni bilo na glasovanju v parlamentu? Kako lahko vlada sprejme nekaj brez parlamenta, ko pa po definiciji demokracije vlada vlada s parlamentom??

Veselim se vseh odgovorov.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 18 Jun 2007, 13:06 
Odsoten

Kraj: Rogaška Slatina
imena firm ne glasujejo v drzavnem zboru, že zaradi tega ker je so za "delovanje" firme, katere je lastnik država, odgovorni njeni ludje v nadzornem odboru(te pa naj bi določli v državnem zboru ... oz potrdili) ... seveda so to samo lutke za big bosse, ampak tako stvari stojijo :) ...

Drugo ka pa je, je nadzor ljudstva ... Ni najboljsi nadzor cenzura! ampak najbolši nadzor je zasipavanje državljanov s cimveč nepomembnini zadevami(ala strojanovi, brnik ipd. ) .. Dok se raja umiri in spet kaj vidi,ti oni v parlamentu sprejemajo take in onake zakone, za katere zveš šele ko je prepozno. Mediji so vedno poleg, ker narod hoče senzacije, politika je dolgcajt :) ... zato pa se oni smejijo ko slisijo da bo sol narod na ulice :D ... das en datum .. pol leta naprej in potem .. al najdes kaj novega .. al pa potegnes kaj starega(izbrisani so še kr tu :D) .. in evo nas :D :mrgreen:

Na vrh

Naslov prispevka: Re: Ljubljana LJLJ
OdgovorObjavljeno: 18 Jun 2007, 13:22 
Odsoten
Administrator
Uporabniški avatar

Kraj: Cerklje na Gorenjskem, Slovenija
alex napisal/-a:
Zanima pa me še, zakaj to ni bilo na glasovanju v parlamentu? Kako lahko vlada sprejme nekaj brez parlamenta, ko pa po definiciji demokracije vlada vlada s parlamentom??

Veselim se vseh odgovorov.

Če citiram našega Delfina, se bojim da je v napisanem resnica (pa ne samo kanček):
delfin napisal/-a:
Sicer pa je oblast tukaj da vlada, ne pa da se ukvarja z neumnostmi. Velja tudi za preteklost!
Mislim pa, da si tokratna izmišljuje vseh sort traparije za skrivanje bolj bolečih in kritičnih
zadev, ki nas znajo udariti po žepu in glavi.

Tekst je objavljen tukaj. Ne pozabite, ideja o preimenovanju je prišla kot strela z neba...

Sicer pa prosim, da se ne bi spet zaplezali!

Zadnjič spremenil Gorchi, dne 18 Jun 2007, 23:06, skupaj popravljeno 1 krat.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 18 Jun 2007, 13:44 
Odsoten

Samo en proceduralni predlog imam... Kaj pa, če bi vseeno odklenil tisti prejšnji topic? Tam bi se potem lahko vsi zventilirali, povedali marsikaj na račun politike in še kaj, drugje bi bil pa mir. Saj je tisto konec koncev Kavarna in zdi se mi, da je bilo rečeno, da ne bo moderirana. Strašno težko se je očitno tudi ne-zaplezat...

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 18 Jun 2007, 13:51 
Odsoten

Aha, potem v bistvu lastnik postavil novo ime.

Kot sem že rekel, ne se sekirat, Aerodrom Ljubljana bo ostal povsod, samo naesto
Ljubljana LJLJ LJU
(Ljubljana)<-tu stoji sedaj "Joze Pucnik"

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 18 Jun 2007, 14:45 
Odsoten
Uporabniški avatar

Se sreca, da nimajo kaj dost pri tem, da bi spremenili ICAO kode...potem bi res postala LJJP ( kar bi lahko prebrali tudi kot ime našega novodobnega vrlega aviatorja Jelinčič Plemeniti)...ker on se pa res zanima za letalstvo! :)

Pa prosim ne zares komentirat, ker nočem da se zadeva zopet iztiri!

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 18 Jun 2007, 19:14 
Odsoten

Lyosha napisal/-a:
Samo en proceduralni predlog imam... Kaj pa, če bi vseeno odklenil tisti prejšnji topic? Tam bi se potem lahko vsi zventilirali, povedali marsikaj na račun politike in še kaj, drugje bi bil pa mir. Saj je tisto konec koncev Kavarna in zdi se mi, da je bilo rečeno, da ne bo moderirana. Strašno težko se je očitno tudi ne-zaplezat...

Podprem ta proceduralni predlog.

Kajti NADVSE si želim odgovor Oldrockster-ja, zakaj svojega nasveta, s katerim je Lyoshi "pokazal, kje mu je mesto" ni podelill tudi gospodu Brelihu?
Citiram:
Nasvet: Tole je forum povezan z letalstvom, zato, prosim, ostani pri vsaj priblizno pri letalskih temah, svoja prepricanja pa lahko do mile volje izkazujes
in izjasnjujes v okvirih svoje ustanove in tistim, ki so te pripravljeni poslusati.

Oldrockster, dvojna merila?

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 18 Jun 2007, 23:08 
Odsoten
Administrator
Uporabniški avatar

Aljoša, lahko tud odklenem ono temo, vidim pa da se boste tle spet zravsali, debata se že nadaljuje.... No ja.. pa dober aufbix :mrgreen:

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 18 Jun 2007, 23:10 
Odsoten

No, sej ravno zato. :lol: Pa lahko pač ta del še tja priključiš, če se da? Drugače bo preveč bojišč. :D

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 18 Jun 2007, 23:12 
Odsoten
KVLS presidente
Uporabniški avatar

:gunner: :shoot:

:tnt: :tnt:

:medics: :medics: :medics:

:surrender: :surrender:

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 18 Jun 2007, 23:22 
Odsoten
Administrator
Uporabniški avatar

Lyosha napisal/-a:
No, sej ravno zato. :lol: Pa lahko pač ta del še tja priključiš, če se da? Drugače bo preveč bojišč. :D

Če sem odkrit, se mi ne da, je kar nekaj dela, da se to poštima. Vse to je treba v zakulisju reševat, beri direkt na tabelah. Torej, bojišče eno samo, tukaj.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 19 Jun 2007, 11:42 
@ Pascal:

Mi je pa zelo zal, ce si ti moja izvajanja razumel kot umescanje Lyoshe kamorkoli. Lyosa se je, tako kot tudi vsi ostali, sam in po svoji SVOBODNI volji opredelil, kot je pac zelel in hotel. Vidim, da nekateri to svobodo jemljete kot nekaj samo po sebi umevnega, pa temu niti v 21. stoletju ni povsod tako in prenekateri na tejle modri frnikoli se morajo za to, da lahko izrazajo svoje mnenje se kako boriti, velikim pa to sploh ni dano.

Vse kar sem hotel, je bilo nekoliko poudariti dolocene zadeve na katere se zadnje case kar nekako pozablja. V bivsi jugi je bil glede tega red in mir - cerkev je bila na eni strani, drzava s KPJ pa na drugi. Ker tudi sam izviram iz krscanskega okolja lahko potrdim samo to, da zaradi tega dejstva v jugi nikoli nisem bil za karkoli prikrajsan ali mi je bilo karkoli krateno, v nasi novi drzavi, kot navajate, pa menda do tega prihaja. Sploh ne razumem prizadetih na kaj cakajo! Saj vendar obstajajo instrumenti za preprecevanje take prakse.

Torej, kot receno, v jugi so bili loceni, po osamosvojitvi pa je Cerkev nenadoma dobila veter v jadra, maltene ni bilo tedna, da se nebi njeni predstavniki pojavljali v TV dnevnikih, nas nagovarjali za krscanke praznike in zaceli siliti verouk v sole. Ja kam bi pa to pripeljalo? V Sloveniji imamo kar mocno zatopano tudi pravoslavno, muslimansko, evangelicansko pa se katero vero in predstavnikom teh skupnosti ni na kraj pameti padlo, da bi zahtevali uvedbo
verouka v solo, pa bi ga bili ravno tako upraviceni zahtevati.

Pa se o dvojnih merilih: Sploh ne vem zakaj bi moral Neac-a kamorkoli "umescati", mu karkoli odgovarjati, ker tisti njegov "prispevek" k tejle debati je bil pa toliko pod nivojem, da sem ga enostavno odignoriral.

@ Lyosha: Daj prosim, pojdi nazaj, pa si poglej svoja izvajanja in prestej kolikokrat si navedel nekaj v smislu: "A res? Ja od kod ti pa to? Daj, dokazi!", in to je tocno tisto tipicno poniglavo obnasanje predstavnikov Cerkve, ki presneto dobro vedo, da so vse "mutne" zadeve zelo skrbno pometene pod preprogo in da je presneto tezko karkoli dokazati, ce pa se ze kaj dokaze, potem se posujemo s pepelom, priznamo krivdo - in gremo veselo dalje.

Pa se o distanciranju od klera: Kadar so kandidati za svetnike, takrat so nasi, kadar so packi, takrat pa pac ne. Se ena tipicna manira te ustanove.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 19 Jun 2007, 15:01 
Odsoten

Oldrockster, hvala za odgovor. Seveda ga sprejemam.
Jah v bisvši jugi je bilo glede tega "red in mir" tudi zato, ker je bila Cerkev etablirana kot razredni sovražnik delovnega ljudstva. No, seveda šele potem, ko Titu ni uspelo ločiti krajevne cerkve od Vatikana :wink: .
Spomnimo. Fajmoštre so pobijali in maltretirali kot zajce, ustrezne službe pa so skrbele, da je, kdor je mislil malo preveč s svojo glavo, izgubil vse. Če je imel to srečo, da ga ni "vzela noč". tudi mož, po katerem se bo kot kaže imenovalo letališče, je zaradi svobodomiselnosti izgubil vse. Tudi že pridobljeno univerzitetno diplomo recimo.
Tudi zaradi takih zadev je režim kot tak veljal za totalitarnega.

Sam sem kot kaže malo mlajši od tebe, prav tako izhajajoč iz takega okolja, a žal s povsem drugačnimi izkušnjami. Verjemi, nočeš vedeti, kako so nas še v 80ih letih tovarišice šikanirale - vse ki smo recimo hodili k verouku.

Drugače pa naj te pomirim, nihče se ne sili za uvedbo verouka v šoli, še najmanj pa da bi to postal obvezen predmet, kot to radi poudarjajo nekateri "neodvisni" mediji. Ni te bojazni.

Za tole s svetniki bi te pa prosil, če lahko malo natanšneje pojasniš, ker nisem štekal.

Vse dobro ti želim.

P.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 19 Jun 2007, 15:50 
Tole s svetniki je letelo na izjavo Lyoshe, da cerkev s klerom, ki se kljub zaobljubi celibatu spusca v spolne igrice z otroki, nima nic, jih obsoja in celo izobci in v "nadaljno obdelavo" prepusti civilnim institucijam. Izvajanje je bilo lahko razumeti maltene tako, kot da duhovnistvo sploh ni v nikakrsni povezavi s Cerkvijo, taiste predstavnike taistega klera ima pa v primeru, da so pozitivci, se kako za svoje.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 20 Jun 2007, 21:46 
Odsoten

oldrockster napisal/-a:
Tole s svetniki je letelo na izjavo Lyoshe, da cerkev s klerom, ki se kljub zaobljubi celibatu spusca v spolne igrice z otroki, nima nic, jih obsoja in celo izobci in v "nadaljno obdelavo" prepusti civilnim institucijam. Izvajanje je bilo lahko razumeti maltene tako, kot da duhovnistvo sploh ni v nikakrsni povezavi s Cerkvijo, taiste predstavnike taistega klera ima pa v primeru, da so pozitivci, se kako za svoje.

Ajd, predstavljaj si, da delaš nekje v eni fabriki. Imaš 10 sodelavcev. En sodelavec je obsojen pedofolije, krivdo mu dokažejo. Trije sodelavci so pa super produktivni in nagrajeni za svoje delo in dosežke. Boš prvega še z veseljem priznaval kot del kolektiva? Bo še vedno "vaš"? "Pridni" pa bodo služili kot vzor.
Izobčenje iz Cerkve, ki je kazen za taka dejanje, pomeni prav to, da niso več njen del. To je najvišja kazen, ki jo lahko izreče Cerkev. In kaj več od tega Cerkev sama ne more storiti in tudi ne sme.

Aha, pa še en link... Pa sem se odločil za Mladino, da boste bolj zadovoljni :D . O Pučniku. http://www.mladina.si/tednik/200303/clanek/pucniknekrolog/

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 21 Jun 2007, 00:01 
Odsoten
Uporabniški avatar

Mnja...saj sem zopet globoko premislil, ce splpoh cem odgovorit.

Izobcenje! Ta beseda me je najbolj zbodla v takratnih trenjih ( ki sem jih slucajno gledal, ker se mi zdijo podn od podna- Slak me dela zivcnega) izjava odvetnika RKC, ki je povedal da najprej oni pregledajo notranje prijave suma spolnega nadlegovanja in sele nato posljejo prijavo naprej na tozilstvo.

Hm...al se samo meni zdi nekaj narobe tukaj al kaj. Torej lahko prej kler razmisli o tej zadevi in sele potem poda naprej zadevo v civilno obravnavo? Aja pa se to- saj smo ga ze izobcili- to je najhujsa kazen v nasi veri! No potem je pa vse v redu. Saj bo gorel v vecnem ognju. Hmnja- cakam dan ko bo RKC predala v obravnavo kaksnega zupnika zaradi kakersnihkoli deliktov....ne samo spolnih. Kje je tukaj vera?

Lyosha- dokaz? Daj odpri glavo za morebitne druge moznosti...mogoce se pa cesa naucis. Kriticno presodi zadeve pa ti bo mogoce kaj jasno! Ce pa ti je dokaz samo nekaj na papirju...papir prenese vse!
LP

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 21 Jun 2007, 08:56 
Odsoten

Glej, nikakor ne ščitim pedofilov, da ne bo kdo slučajno tega mislil.
Če ti prijaviš nekega duhovnika, se zadeva rešuje na dveh ravneh. Na Cerkvenem sodišču in pa na civilnem. To je to. Če boš ti prijavil nekega župnika, se bo zadeva odvijala civilno, hkrati pa tudi znotraj Cerkve. Izobčenje je najvišja kazaen, ki jo lahko naloži/da Cerkev. Pristojni škof je dolžan (!) zaščiti žrtev, odstraniti mora duhovnika in takoj začeti s preiskavo. Duhovnik ne more več opravljati svoje službe v tem obdobju. Več od tega ne more storiti. Ostalo je prepuščano državi. Kazen, ki je naložena duhovniku pa je prisilna laizacija.
Res pa je pedofilija velik problem. Pa ne samo znotraj Cerkve (doslej 6 primerov v Sloveniji, dva sta bila do zdaj tudi pravnomočno obsojena), v enakem procentu je prisotna tudi v drugih verskih skupnostih. Pedofilije in podobnih deliktov je v sodobni družbi ogromno. Žal je tako. Potrebno pa bo še veliko postoriti na tem področju. Osebno sem govoril tudi s škofom o teh zadevah.

Mi pa še vedno ni jasno, da smo prišli od Pučnika do Cerkve. No, če smo že začeli...

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 21 Jun 2007, 10:24 
Odsoten
KVLS presidente
Uporabniški avatar

oldrockster napisal/-a:
V Sloveniji imamo kar mocno zatopano tudi pravoslavno, muslimansko, evangelicansko pa se katero vero in predstavnikom teh skupnosti ni na kraj pameti padlo, da bi zahtevali uvedbo
verouka v solo, pa bi ga bili ravno tako upraviceni zahtevati.

Tu se bom pa še jaz vmešal: Slovenija je sprejela rimokatoliško vero kot svojo vero, večina Slovencev je rimokatoliške veroizpovedi, Slovenci nismo in (vsaj jaz) ne bomo ne muslimani, ne pravoslavci, ne katerekoli druge veroizpovedi, razen seveda, če se posameznik za to ne odloči! Tako kot je slovenščina uradni jezik, temelj in identiteta Slovencev, je to tudi rimokatoliška vera! Vseeno bi bilo prav, da se Slovenci tega zavedamo, ne glede na to, ali je nekdo veren ali ne.

Zatorej vsaj upam, da se Slovenci ne bomo prodali drugim veram in idejam, saj v tej deželi že tako močno primanjkuje zavedanja kdo in kaj smo, samospoštovanja in ponosa! Smo pač majhni, pa naj nas kar poteptajo! Saj nas bodo, ker teptamo sami sebe in svoje korenine!

Tisto o Titu, komunizmu in uspehih: ja, tudi tisti za železno zaveso niso vedeli, da obstaja še kaj drugega na svetu in so verjeli v tisto, kar so jim govorili njihovi vladarji. Tudi Severnokorejci še padajo v trans, ko slišijo za svojega vodjo. Ko pa si šel v tujino (moj primer) si bil navaden "cigan" iz komunistične države. Mogoče je Juga uživala ugled le med neuvrščenimi ...

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 21 Jun 2007, 11:08 
Izjavo o svobodi do veroizpovedi in s tem pravice do "enakih pogojev" vseh verskih skupnosti sem skoraj prekopiral iz izjave enega od višjih predstavnikov RKC.

Libero, prosim te, da v to debato ne zacenjas mesati se nacionalizma, ki s Pucnikom, religijo ali cerkvijo(z veliko ali malo zacetnico) dejansko nima prav nic skupnega. Dejstva, da smo zaradi geografskega polozaja in zgodovine "pokasirali" tako sirok spekter narodnosti in kultur se ne da spremeniti, bomo morali kar ziveti s tem.

Sicer se mi pa zdi, da vse vec Slovencev ni pripadno prav nobeni veri - so torej ateisti. Prav zanimivo bi bilo videti rezultate kaksne ankete na to temo, pa ne vem, ali je bila v zadnjih 10. letih sploh kaksna na to temo?

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 21 Jun 2007, 12:54 
Odsoten
Nadzornik
Uporabniški avatar

Kraj: Kranj
Se pa sprašujem, kakšno povezavo ima vse skupaj, kar je napisano v temle nizu, z naslovom,
ki je Ljubljana LJLJ. Jaz razen uvodne želje po razčiščevanju in politizaciji ne najdem nič.
Ali zamenjajte naslov, saj v kavarni je to dovoljeno, celo namenjena je takšnim izpadom, ali
pa se vrnite na temo o letališču Ljubljana. Saj se je s tem menda vse začelo, ali sem pač
polpismen (ne znam brati). :oops:
Lep vroč popoldan
Milan

Na vrh

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 25 prispevkov ]  Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov

Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za:
Pojdi na: