Forum virtualnega letalstva Slovenije

Klub virtualnega letalstva Slovenije
Danes je 26 Jul 2026, 14:08

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 231 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 12  Naslednja
Avtor Sporočilo
OdgovorObjavljeno: 29 Sep 2013, 21:58 
Odsoten

Nekaj majhnih utrinkov iz Lesc..

Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 29 Sep 2013, 22:10 
Odsoten

Uspešen pristanek..

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 29 Sep 2013, 22:11 
Odsoten

Na parkingu v Lescah..

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 30 Sep 2013, 21:28 
Odsoten

Na Bledu tudi že prvi jadralci..

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 21 Okt 2013, 23:14 
Odsoten
Uporabniški avatar

Od nekaterih zvestih uporabnikov sem izvedel, da zahodni del bolj razburja, kot vzburja... prvi del, da jim je veliko lepši.. od textur tal itd. Pa to, da moraš iti na forum brati navodila za ištalacijo.... Vsekakor pa vsi pričakujemo najprej letališča, vse ostalo pa itak z višine komaj še kaj vidiš... Take so pač debate zvestih uporabnikov... Lp

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 22 Okt 2013, 10:19 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kraj: Ljubljana
Hmmmm...tole so pa resnično skrivne debate, ker tega nisem zasledil nikjer. Res je, da v tem trenutku drugi del še ni na nivoju prvega, ker pač še ni vse okolice vključene, da pa bi zaradi tega manj letel nad zahodom kot vzhodom, pa nisem slišal še nikogar.

Da se razumemo- tudi jaz bi si želel, da bi bil drugi del dokončan in potem bi bili vsi zadovoljni. Kar se tiče Andrejevega pristopa lahko vsak poda svoje mnenje. Nekomu detajli pomenijo marsikaj, nekomu pa, ki leti samo s težko mašinerijo in opazi samo LJLJ in LJMB ter nič drugega, pač ne. Verjetno je Andrej že predaleč pri izvedbi detajlne rešitve, da bi sedaj rekel, da jo bo opustil. Zato bo pač potrebno počakati na končni izdelek, ali vsaj postopne nadgradnje do polne verzije ( kar bi bil moj pristop na Andrejevem mestu).

Silvo, če pa je tvoj post posledica Andrejevega okrcanja zaradi prenosa scenarija v Xplane, potem te pa ne razumem...avtorske pravice in to. Če že to delaš, delaj pri sebi in tega ne kaži okrog.

Ne zagovarjam Andreja in zamude pri izdaji scenarija, mi gre pa na živce "prepucavanje" in otročje obnašanje nekaterih uporabnikov. Pa ne spet zgodbe o denarju, ker vam ga je Andrej bil pripravljen vrnit. Saj je še kaj drugega v življenju kot nek scenarij...pojdite ven na kostanj, tudi kakšna goba se najde.... :wave:

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 22 Okt 2013, 10:40 
Citiram:
Od nekaterih zvestih uporabnikov sem izvedel...
Res zanimivo, ker jaz nikjer na nobenem forumu ne vidim nič.

Citiram:
prvi del, da jim je veliko lepši.. od textur tal itd...
Tudi meni je sosedova Micka bolj všeč kot Francka - pa sta enojajčni dvojčici.

Citiram:
Pa to, da moraš iti na forum brati navodila za ištalacijo....
Saj si navodila lahko natisneš, samo natisnjenega papirja ne moreš nič vprašati, na forumu pa lahko direktno vprašaš kaj je težava. Mislim da nisem edini ki v tem vidi prej prednost kot slabost.

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 22 Okt 2013, 11:05 
Odsoten
Uporabniški avatar

He he he....isti čas pisala :)

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 22 Okt 2013, 11:06 
Odsoten
Uporabniški avatar

Andrej, tudi ti lahko kdaj prideš v Ljubljano na srečanje in iz prve roke izveš, kakšni so odzivi uporabnikov, da ne bo dvomov, kje so bile take debate.

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 22 Okt 2013, 11:32 
Odsoten

Metod, to niso skrivne debate. Tudi jaz sem slišal ogromno kritik. Ampak ljudem se več ne da pisat. Pri vsakem zaznam nekako apatijo. Ko se enostavno vdaš v usodo. Vem, jaz sem scenery dobil zastonj in bi moral biti tiho. Ampak, če ga nebi dobil zastonj.................... raj ne pišem. Scenerija nimam naloženega ker še vedno uporabljam 2004. Meni več pomeni Letališče LJLJ kot pa zvonik na šmarni gori 3d trava.......... Sam sem s.p. in mam določen odnos do stranke. Kar obljubim se tega z vso odgovornostjo trudim držati. Da bo Letališče Ljubljana zadnji dodatek se mi zdi meni osebno skrajno neprimerno. Zakaj ker je že narejeno in to že zelooooooooooooooooooooooooo dolgo časa Jaz sem ga osebno videl! Jaz temu pravim, da se nekdo dela norca iz ljudi. Nikakor mi ne gre iz glave stavek, ki je bil napisan na tem forumu že zelooooooooooooooo dolgo časa nazaj. Na voljo je drugi del ............................ itd. Jaz drugega dela ne bom nikoli naložil na svoj računalnik. Prav tako nimam naloženega prvega dela ker nimam FSX.
Imam pač svoje prepričanje in svoj ego. Če kdo želi prvi in drugi del mu ga seveda dobrovoljno odstopim. Prvi del je plačan drugi del podarjen od strani avtorja tako da je vse legalno. Če vam avtor slučajno ne bo omogočil uporabe mi pa sporočite.
Tud men je dost tega.
Ko bo čas si sam naredim ljlj za fsx. seveda free verzija!

In pa tale stavek me je še dodatno sprovociral k temu pisanju:
Silvo, če pa je tvoj post posledica Andrejevega okrcanja zaradi prenosa scenarija v Xplane, potem te pa ne razumem...avtorske pravice in to. Če že to delaš, delaj pri sebi in tega ne kaži okrog.

Silvo se je le poigral in tudi razložil. Če je kdo vreden kritike, sigurno ni Silvo. Je pa nastal nov problem okoli tega. Andrej se bo zopet poglobil v zaščito svojega scenarija in posledica.......... dodatno čakanje na ostale dodatke.

Tako končano! Metod ne vzeti tega pisanja osebno in napad nate ker to ni. Pa saj vem da razumeš. Enostavno je to moglo iz mene. Moj EGO. V prvi vrsti se mi smilijo ljudje, ki so...................... . Men enostavno ni všeč pristop: Če ti kaj ni všeč ti pa pošljem denar nazaj. To ni to!

To je vse kar sem mislil napisati in ne bom več komentiral nič na tem postu. ZS E-mail so dostopni!

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 22 Okt 2013, 11:46 
@Silvo: Kaj pa če ne morem priti v LJ? Pa tudi do rekla-kazala mi ni kaj dosti. Imamo dosti forumov kjer se da napisati tisto kar koga muči pa se izognemo tistemu rekla-kazala.

@Iztok:Da je letališče LJLJ za FS X narejeno že dooooolgo tega? Prvič slišim. Kdo ga je pa naredil? Kje se ga pa da dobiti?

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 22 Okt 2013, 12:18 
Odsoten
Uporabniški avatar

No, tudi jaz osebno sem pričakoval, da še kaj pride preko google earth sliko, pa če primerjaš ljbl za fs9 in fsx, drevesa okrog so v fs9 veliko lepša. Verjamem pa, da boš lahko to z nadgradnjami še popravil, ali pa dal navodila na forum. Zato pa je debata, da bo končni izdelek čim bolj všečen...

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 22 Okt 2013, 12:18 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kraj: Celje
andrejdrobun napisal/-a:
Da je letališče LJLJ za FS X narejeno že dooooolgo tega? Prvič slišim. Kdo ga je pa naredil? Kje se ga pa da dobiti?

....kako ni narejen ????!!!!!!!!
Kako si pa potem lahko FSX4SLO 2 del kot zaključeno celoto lahko prodajal že pred več kot enim letom ?????

Slika Slika
Slika
http://www.132virtualwing.org/

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 22 Okt 2013, 12:23 
Odsoten

Andrej, Letališče LJLJ za FSX sem videl pri tebi doma na tvojem računalniku in to že zeloooooooooooooooooooooooooo dolgo nazaj.
In to takrat ko si mi pokazal kako kopleksno oz. za j je delati scenery okoli slovenske obale. Sedaj pa pobrskaj po spominu koliko je to že nazaj. In takrat si mi tudi pokazal Letališče LJLJ LJPZ ......

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 22 Okt 2013, 12:35 
Vidim da se v nečem ne razumemo. Letališče LJLJ je bilo v neki obliki in kvaliteti ki pa še zdaleč ni dokončna, dodano že prvemu delu scenarija, v zahodnem delu pa nadgrajeno. Ampak to še zdaleč ni tisto letališče LJLJ o katerem jaz govorim - z vsemi bombončki, ki pritičejo spodobnemu scenariju letališča. Trenutno je pa narejeno do te mere da se da na njem leteti z uporabo pravih kart, torej manevrske površine, radionavigacijska sredstva, fingerji, bajte so pa knjižnični objekti. Najbrž je to tisto, kar si ti, Iztok, videl in to je bilo vključeno v oba dela scenarija, kot že napisano.

Pa očitno se še glede nečesa ne razumemo - smisel celotnega scenarija je predstaviti kompletno področje Slovenije na čimvišjem nivoju, kar pa ne morete negirati, da se ne dogaja.

Sicer mi je pa itak jasno, da se bo na tem svetu vedno našel nekdo, ki mu kaj ne bo všeč. Če bo pa slučajno kdo prijazno opomnjen da krši določila neke pogodbe, bo pa kaj hitro zagnal paniko čisto na drugem koncu forumov pa še zbobnal vso bando prijateljev na kup da me naskoči na forumu. In zaradi takih for me dejansko popade da bi enostavno pustil vse skupaj pa šel ven ležat na travo in buljit' v luft.

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 22 Okt 2013, 12:45 
Odsoten

Ni res. Tisto letališče ki sem ga jaz videl je imel že dokal lepo podobo pravih stavb in ne knjižnični objekti, kakor ti praviš. To letališče bi bilo lahko že na scenery pa bi se potem nadgradil. pa bi bila koza cela in volk sit.

In zaradi takih for me dejansko popade da bi enostavno pustil vse skupaj pa šel ven ležat na travo in buljit' v luft. Ti kar Andrej, jaz nimam nič proti. Sam pazi, da ne bo prej sneg, 2014/2015

Zbobnal bando prijateljev je pa že drugi del mehiške nadaljevanke....................... saj ni res pa je.

Če bo pa slučajno kdo prijazno opomnjen da krši določila neke pogodbe........... Andrej si prvi, ki se moraš na široko izogibat pravnih določil in avtorskih pravic. A se ti ne zdi?

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 22 Okt 2013, 15:50 
Odsoten
Uporabniški avatar

Andrej, a si kdaj kupil nov PC, ki si ga nujno rabil pa se je doma izkazalo, da nima grafične kartice! Pa ti prodajalec potem reče aja a nisem povedal, da je naročena, jo še delajo! Ti pa rabiš nujo prav to kartico torej vrnitev denarja ne pride v poštev, ker potem si brez. Ja vsak dan težiš prodajalcu, če je že dobil kartico in mu *&$# vse po spisku.

Izvirni greh je v tem, da si drugi del scenarija SLO4FSX-West promoviral in ponujal kot celoto, enako kot prvi del scenarija SLO4FSX-East. Pri prvem delu kolikor vem ni bilo problemov kupci smo zadevo namestili in leteli nad scenarijem, tako smo bili vsi zadovoljni, nihče ni težil. Enako smo priočakovali za SLO-W, tako je bilo predstavljeno.
Vendar po namestitvi nismo dobili scenarija ampak prazen ortofoto! Ne rečem, da z nim ni bilo velko dela amak to ni "oglaševan" scenarij. Pred naročilom drugega dela scenarija ni bilo nikjer omenjeno, da scenarij ni kompleten! Ja, da se bo dopolnjeval z bombončki in ekstra objekti ne pa, da bo prazen. Lahko bi rekel enostavno fantje scenarij še ni narejen lahko pa dobite prazen ortofoto za nevem 30€ recimo.
Namesto tega dobimo pojasnilo o "okostju" itd. in aplikaciji za prenos vseh ostaleih elementov scenarija kot so landclass, autogen, letališča in 3D objekti, s strežnika. Ok, potem pričakuješ sedaj pa bo nekaj, potem spet nič na strežniku. Namesto objektov v scenariju smo na forumu gledali slike Ljubljane, Lesc in nevem kaj še vse na serverju pa eno leto nič? Ne razumem..., če se ti je vmes sesul disk ali karkoli pač že, enostavno povej ni več podatkov stvar se bo podaljšala...

Lahko rečeš, da je to izvzeto iz konteksta vendar to smo mi brali in čakali :

27.avgust, 2012 napisal/-a:
...zahodni del Slovenije za FS X res dokončno tukaj. Vsi, ki ste ga že naročili, boste o predvidenem roku dostave DVD-ja obveščeni ...

17 September, 2012 napisal/-a:
... Torej: tokom naslednjega tedna lahko preko teh forumov pričakujete obvestilo na kakšen način boste prenesli aplikacijo za prenos manjkajočih komponent scenarija, ki si bodo sledile v temle zaporedju:
- landclass
- letališča
- 3D objekti širom zahodnega dela Slovenije
- avtogen
vse ostale komponente scenarija z izjemo avtogena so dokončno pripravljene(s tem, da se bo število 3D objektov stalno povečevalo, pa že sedaj jih je preko 500), avtogen bomo pa dodali povsem na koncu iz razlogov, ki sem jih navedel na začetku.

01 October, 2012 napisal/-a:
...To dejstvo se bo spremenilo najkasneje pojutrišnjem, ko dobite mesto Ljubljana, letališči LJLJ in LJBL, blejski otok v vsej svoji lepoti, blejski grad in še skoraj 100 drugih 3D objektov.

20 October, 2012 napisal/-a:
...Letališča bi lahko bila na razpolago že pred več kot mesecem če se, nori kot smo, nebi odločili, da jih odenemo v trodimenzionalno travo...

Vmes pa nobenih pojasnil za zamude razen 3D trave, ki meni še vedno ne dopade.

Vse skupaj samo ponazarja zakaj je situacija taka kot je. Vseskupaj izgleda kot igra pokra, nihče ne vidi tvojih kart vsi pa smo dali all in. Vsak projekt mora imeti pred pričetkom časovni načrt. Če tega nima potem si vedno v planu, kar se dobro sliši vendar te investitor za nekaj obesi.

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 22 Okt 2013, 16:09 
Odsoten

Komaj čakam odgovor . Bravo Simon =D>
Mimogrede. Oba Scenerija za SLO4FSX sta oddana.
Upam, da novi lastnik ne bo imel problemov pri namestitvi, ker se lahko zgodi, da bo imel probleme potem avtor scenarija. Vem, da na forumu ni dovoljeno groziti, zato sem dolžan pojasnilo. To ni grožnja ampak samo dejstva. Pomoč bom namreč poiskal po pravni poti.

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 22 Okt 2013, 16:26 
Odsoten
Uporabniški avatar

OK...malce umirite konje.
Situacija ni fajn in odlocitve, ki jih sprejel Andrej so pac taksne kot so.
Nasa skupnost je premajhna, da bi sirili slabo voljo in groznje- je tega absolutno prevec ze zunaj v pravem zivljenju.

Vse te debate ne bi bilo, ce bi Andrej scenarij ojavil kot freeware. S placilom je prislo do obligacije, ki pa jo ima tezave izpolnjevati. Groznje menim, da ne bodo kaj dosti pomagale.

Andrej- se enkrat- ce bos bolj azuren z obvescanjem strank, kako stvari stojijo, bo tudi manj slabe volje. Stvari, ki so ze narejene izdaj in tiste, ki niso izpiljene izdaj kasneje. Nikoli....ampak res nikoli, ne bos dosegel, da bo vse v nulo narejeno in da kdo tudi potem ne bo zadovoljen.

Pozrite vsi malo ponosa stopite korak nazaj, pa bo vse v redu.

Tukaj me gre sedaj za to kdo je kaj rekel in videl...saj nismo stari 10 let.

Lp

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 22 Okt 2013, 17:07 
Odsoten

Pozrite vsi malo ponosa stopite korak nazaj, pa bo vse v redu.

Metod, vem da bi rad ohladil glave, ampak te glave se ohlajajo že več kot leto dni. In reči, da je situacija taka kot je ni v tem primeru niti malo na mestu. Nasa skupnost je majhna in se jo da vleči za jajca. Si zamisliš, da bi se to dogajalo v Nemški diviziji?! .... :shoot: Majhen trop se pač da utišat in to je narobe. Še enkrat, groženj ni bilo! Slabo voljo pa širi Andrej sam. Nihče ni hotel da bi bil scenarij freeware, ampak gre za eno čisto preprosto stvar. Nekdo objavi da je določen izdelek končan, ljudje po denar in hitro nakazat, (mimogrede ta denar morajo ljudje zaslužit!) potem pa izdelka ni in ni. Potem se pojavi slaba volja. Kje je izdelek, ki sem ga že plačal?! Objavljeno je bilo, da je že končano! Mine leto dni in ljudje še kar čakajo!? In ko nekomu prekipi in hoče konkretna pojasnila na kritike poslovanja pa dobi pojasnila, da je vse uredi kaj se sploh greste?!

Zdaj mi pa po pravici povej :wink: A res misliš, da je tale stavek Pozrite vsi malo ponosa stopite korak nazaj, pa bo vse v redu. na mestu?

Temu človeku smo zaupali in kaj smo dobili. Nekateri so bili oplahtani tudi na druge načine. Tudi sam sem bil med njimi. Pa sem mu vseeno oprostil do neke mere. Ko pa vidiš, da še vedno plava proti toku in lula proti vetru................ Samo to mi povej, kok naj še stopim nazaj? Da bom stopil v prazno.......

Na vrh

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 231 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 12  Naslednja

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za:
Pojdi na: