Forum virtualnega letalstva Slovenije

Klub virtualnega letalstva Slovenije
Danes je 23 Mar 2025, 06:54

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Napiši novo temo Ta tema je zaklenjena - ne morete urejati prispevkov ali dodajati novih.  [ 59 prispevkov ]  Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Avtor Sporočilo
OdgovorObjavljeno: 26 Jul 2004, 21:21 
Odsoten
Administrator
Uporabniški avatar

Kraj: Cerklje na Gorenjskem, Slovenija
Drage prijateljice in prijatelji navideznega (virtualnega) letalstva!

Z veseljem Vam sporočam, da je napočil čas, ko lahko objavim, da se bo začela prodaja FS Slovenija 2004 CDja številka 1. Beta testerji so ostali brez večjih pripomb, slovenska navodila gredo jutri v tisk, CDje začnem peči v nedeljo 1.8.2004 ali kak dan kasneje :)
Prvi CD, kateremu naj bi sledil še drugi, zajema letališča Ljubljana, Maribor, Portorož, Lesce-Bled in Ptuj. Letališča so narejena kolikor je mogoče natančno, na podlagi takšnih in drugačnih fotografij (materiala je za dober GB!), slik in tudi kaka tehniška risba se najde vmes.
Letališča imajo modelirane hangarje, večini se odpirajo vrata, modelirane terminale, pristajalne luči (CALVERT, SALS, MALS, PAPI...), ograjo, razne table, napise ipd., nekaj je avtomobilov naokoli po letališčih, na Brniku je tudi dynamic scenery sestavljen iz cisterne, dveh avtobusov, follow me-ja... Poleg tega je na marsikaterem letališču še kup drugih takih in drugačnih objektov, ki pač sodijo tja.
Sama Slovenija ima po Atlasu Slovenije vrisanih cca 20-25 jezer (vključno s Triglavskimi), ceste, železnice, reke, mesh teren, blejski otoček itd... tako da je scenery namenjen uporabi za letenje v pogojih VFR kot tudi IFR.
Kot že objavljeno, je več slik na voljo http://slovenia.avsim.net/slo2002/imagesRC/, uradna stran pa še bo popravljena.
Cena scenerya za Slovenijo (tiskana navodila+CD+karte na CDju) je 8000 SIT + poštni stroški. Ker je bila izražena želja po prihranku slednjega (okvirno bo ta strošek okoli 500-600 SIT, ne vem natančno), se lahko dogovorimo za razdeljevanje nekje v Ljubljani recimo v petek, 6. avgusta, recimo po 19h uri; kraj pa prosim predlagajte!
Naj se ob tej priložnosti zahvalim še vsem, ki ste mi/nama pomagali, od tukaj sodelujočih do ljudi, ki so zaposleni na Brniku, Portorožu, upravnikom raznih AK po Sloveniji ter svojemu prijatelju na CAA-RS, ki me je zalagal takimi in drugačnimi stvarmi. Za naslovnico sem izbral predlog Roka Mareša, karte, ki so objavljene na CDju pa gre zasluga našega kartografa Nejca Breliha.
In ne nazadnje se moram zahvaliti tudi svoji punci, ki me je tri leta (!!!) prenašala, kako visim iz dneva v dan od 18h pa do 00:30 za računalnikom in si komaj kdaj vzamem čas še za njo...
Aha, da ne pozabim. Če ima kdo željo po objavi kakega svojega prispevka na CDju, naj mi prosim še do konca tedna sporoči, kaj bi želel prispevati, da vključim na CD.
Sedaj pa prosim še vse, ki imate namen priti v petek 6.8. s tolarčki v žepu po svojo kopijo, da mi napišete samo ime in priimek (če nič drugega moram vedeti, koliko kopij moram narest ne?).

Vsem še enkrat velika hvala za vso pomoč in lep pozdrav!

Zadnjič spremenil Gorchi, dne 14 Dec 2004, 13:27, skupaj popravljeno 1 krat.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 26 Jul 2004, 21:34 
Odsoten

Kraj: Krško
Joj, pa glih 6. grem v london. Bom zgleda mogu kr po pošti naročit. Ka naročit je treba po e-mailu predvidevam :oops:

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 26 Jul 2004, 22:24 
Odsoten

Kraj: Medvode
Slinimo se in pišemo mejl. :P

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 26 Jul 2004, 22:58 
Odsoten
Administrator
Uporabniški avatar

Adria320 napisal/-a:
Joj, pa glih 6. grem v london. Bom zgleda mogu kr po pošti naročit. Ka naročit je treba po e-mailu predvidevam :oops:

Tomi, škoda. Pošlji mi potem mejl, kam Ti pošljem.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 29 Jul 2004, 13:59 
Odsoten
Administrator
Uporabniški avatar

hmm.. zgleda da ne bo nič z zmenkom v petek 6.8.2004.. ali pač? No kakorkoli že, vsi ki bi radi kupili FS Slo CD1, mi pošljite mejl. Razpošiljanje se začne prihodnji teden, t.j. prvi teden avgusta. In BTW, prvih 50 knjižic je že doma, čakajoče :)

Pozdravček,

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 29 Jul 2004, 18:40 
Odsoten

Kraj: Ljubljana
Sej mas tale email avsim ne?

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 30 Jul 2004, 22:10 
Odsoten
Administrator
Uporabniški avatar

Ojla!
Ja mejl je na slovenia (afna) avsim (pika) com; mirne duše lahko napišete mejl s svojim naslovom, kamor pošljem CD.
Še informacija o tem pošiljanju. Ko bo paketek dan na pošto, bom poslal na mejl obvestilo, da je bila pošta oddana. In da ne boste tko šokirani, kot sem bil jaz danes na pošti. Strošek pošiljanja je 900 SIT in sicer:
600 SIT za vrednostno pismo, 240 SIT za storitev odkupnina in 73 SIT kuverta. Pih! Dragi so tile poštarji! Skupaj potem 8000+900 SIT=8900 SIT.
CDje predvidoma začnem pošiljati v sredo, 4. avgusta, načeloma v 1-2 dnevih bo pri Vas.

Lep pozdravček

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 30 Jul 2004, 22:49 
Odsoten

Kraj: Medvode
Prevaranti! :lol: :lol:

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 30 Jul 2004, 23:20 
Odsoten

Kaj pa mesta so, recimo Murske Sobote v default sceneriju spoloh ni?

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 31 Jul 2004, 00:28 
Odsoten
Administrator
Uporabniški avatar

miro napisal/-a:
Kaj pa mesta so, recimo Murske Sobote v default sceneriju spoloh ni?

Jup. Najdi Celje, Velenje npr. v default sceneryu :) Sicer pa Ti bi to že moral vedet...

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 31 Jul 2004, 01:52 
Odsoten
Administrator
Uporabniški avatar

Ups Miran/Miro, se opravičujem! Zamenjal sem te z MiroM :oops:
Ja seveda, je tudi landclass za mesta, gozdove in še kaj. Andrej Drobun je kazal scenery tudi pravim športnim pilotom in so se kaj hitro znašli, kje so v prostoru...

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 31 Jul 2004, 13:09 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kraj: LBL R-305 0.5 NM
Kaj pa, ce bi posiljal/razpeceval to drogo :lol: preko Yellogistics, Door to door... ki so meni najljubsi! Kvalitetno, hitro, malo provizij in ti nastavijo na domaci naslov. Jaz veliko delam z obemi in moram rect, da sem mnogo bolj zadovoljen kot pa s Posto slovenije, kjer je treba en kp papirjev napisat in potem ti € nosijo okol.. Cena je sicer tudi tam okoli 900 sit, ampak je preverjeno cenejsa od Poste
To je sicer tvoja odlocitev, samo namignem, da bos imel mnogo manj komplikacij z enim Door-to-door, ki ti pride iskat na dom, v roku 24 ur je pa ze pri naslovniku.

LP

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 31 Jul 2004, 14:36 
Odsoten

pilatus, to sem tudi jz mislil predlagat, saj bi cena bila okrog 500sit + prednosti, ki si jih napisal.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 31 Jul 2004, 15:58 
Odsoten
Administrator
Uporabniški avatar

Hvala za informacijo! Mogoče bom pa njih ponucal. Se bom razprašal. Kaj pa EMS, ma kdo kaj izkušenj s tako pošto?

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 31 Jul 2004, 17:07 
Odsoten

Jest mam izkusnje s tole kurirsko sluzbo. Kurir pride k teb domov vzame paket in ga odnese naslovniku. Odkupnino ti pa dostav kurir cez par dni.

http://www.gls-slovenia.com/

Samo so teli cenejsi.

http://www.yellogistics.si/

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 31 Jul 2004, 18:52 
Odsoten

Hello

Sorry to be a nuisance but would it be possible for someone to briefly explain the pricing details etc in english. I can see different amounts of tolars in the first post in this thread but I'm not completely sure which each SIT amount refers to.

I've just come back from a two week holiday to mainly the Bled and Piran area in Slovenija and I must say it was a really beautiful country! :)

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 31 Jul 2004, 22:45 
Odsoten

Price is 8000 tolars - around 35 euro + posting cost.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 01 Avg 2004, 01:09 
Odsoten
Administrator
Uporabniški avatar

Hi Tim!
Currently we are about to sell this addon in Slovenia only although if You are currently visiting our country, I can send it to You also. The price in Slovenia is 8.000 SIT or about 35€ as said by Miro. For other countries we are thinking about selling by some foreign software delaer like Aerosoft, Avsim store, LAGO or ... The software as it is today is about 98% finished - I just haven't got any useful photos of stairs truck and catering to make dynamic scenery on Ljubljana international perfect and I didn't have time to put dynamic scenery on other airports. That are other 2% that are missing. And because of that, I would like to wait until autumn, when the sales for other countries can start and the update for current version will be availabel for buyers now.
But still, if You wish, You can get the CD this week and the cheapest way for You is that You are staying in Slovenia or You have somebody You know here that the package can be sent to and then sent to You.
The package consist of CD with serial number and authorization code + slovenian printed manual, on CD You have also english manual in PDF format + charts for those 5 airports in PDF.
If You have any further questions, please don't hesitate to send me an email and please, state in subject that is about FS Slovenija 2004 CD (anti spam checker). My mail is slovenia(at)avsim(dot)com.
With kindest regards,

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 01 Avg 2004, 01:13 
Odsoten
Administrator
Uporabniški avatar

Hojla gospodje!
Kar se ostalih ekspresnih pošt tiče, mam občutek, da je daleč najceneje, če pošljem preko klasične pošte. Vse ostalo pomeni poštnina krepko čez 1000 SIT, če nič drugega zaradi storitve odkupnina. Drugače pa gledano po cenikih na netu, zgleda nekako takole:
- navadna pošta = 840 SIT + 73SIT kuverta
- EMS cca 1400 SIT
- Door-To-Door: 950 + 20%DDV= ca 1200 SIT
- Yellogistics: 775+300SIT

Torej, če ma kdo specialno željo po taki varianti pa prov ne?

Lep pozdrav,

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 01 Avg 2004, 11:59 
Odsoten

Pomoje je nam cisto vseeno :) Vazno da zadeva pride.

Na vrh

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Ta tema je zaklenjena - ne morete urejati prispevkov ali dodajati novih.  [ 59 prispevkov ]  Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za:
Pojdi na: