Drage prijateljice in prijatelji navideznega (virtualnega) letalstva!
Z veseljem Vam sporočam, da je napočil čas, ko lahko objavim, da se bo začela prodaja FS Slovenija 2004 CDja številka 1. Beta testerji so ostali brez večjih pripomb, slovenska navodila gredo jutri v tisk, CDje začnem peči v nedeljo 1.8.2004 ali kak dan kasneje
Prvi CD, kateremu naj bi sledil še drugi, zajema letališča
Ljubljana, Maribor, Portorož, Lesce-Bled in Ptuj. Letališča so narejena kolikor je mogoče natančno, na podlagi takšnih in drugačnih fotografij (materiala je za dober GB!), slik in tudi kaka tehniška risba se najde vmes.
Letališča imajo modelirane hangarje, večini se odpirajo vrata, modelirane terminale, pristajalne luči (CALVERT, SALS, MALS, PAPI...), ograjo, razne table, napise ipd., nekaj je avtomobilov naokoli po letališčih, na Brniku je tudi dynamic scenery sestavljen iz cisterne, dveh avtobusov, follow me-ja... Poleg tega je na marsikaterem letališču še kup drugih takih in drugačnih objektov, ki pač sodijo tja.
Sama Slovenija ima po Atlasu Slovenije vrisanih cca 20-25 jezer (vključno s Triglavskimi), ceste, železnice, reke, mesh teren, blejski otoček itd... tako da je scenery namenjen uporabi za letenje v pogojih VFR kot tudi IFR.
Kot že objavljeno, je več slik na voljo
http://slovenia.avsim.net/slo2002/imagesRC/, uradna stran pa še bo popravljena.
Cena scenerya za Slovenijo (tiskana navodila+CD+karte na CDju) je 8000 SIT + poštni stroški. Ker je bila izražena želja po prihranku slednjega (okvirno bo ta strošek okoli 500-600 SIT, ne vem natančno), se lahko dogovorimo za razdeljevanje nekje v Ljubljani recimo v petek, 6. avgusta, recimo po 19h uri; kraj pa prosim predlagajte!
Naj se ob tej priložnosti zahvalim še vsem, ki ste mi/nama pomagali, od tukaj sodelujočih do ljudi, ki so zaposleni na Brniku, Portorožu, upravnikom raznih AK po Sloveniji ter svojemu prijatelju na CAA-RS, ki me je zalagal takimi in drugačnimi stvarmi. Za naslovnico sem izbral predlog Roka Mareša, karte, ki so objavljene na CDju pa gre zasluga našega kartografa Nejca Breliha.
In ne nazadnje se moram zahvaliti tudi svoji punci, ki me je tri leta (!!!) prenašala, kako visim iz dneva v dan od 18h pa do 00:30 za računalnikom in si komaj kdaj vzamem čas še za njo...
Aha, da ne pozabim. Če ima kdo željo po objavi kakega svojega prispevka na CDju, naj mi prosim še do konca tedna sporoči, kaj bi želel prispevati, da vključim na CD.
Sedaj pa prosim še vse, ki imate namen priti v petek 6.8. s tolarčki v žepu po svojo kopijo, da mi napišete samo ime in priimek (če nič drugega moram vedeti, koliko kopij moram narest ne?).
Vsem še enkrat velika hvala za vso pomoč in lep pozdrav!