Forum virtualnega letalstva Slovenije

Klub virtualnega letalstva Slovenije
Danes je 20 Apr 2026, 09:17

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 23 prispevkov ]  Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Avtor Sporočilo
OdgovorObjavljeno: 04 Jul 2003, 14:27 
Odsoten

a je mozno dobit beta scenarij slovenije 2003 ze zdej, ce placam €20 (in da ob izidu pripada tudi finalna verzija)?

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 04 Jul 2003, 21:08 
Odsoten
Administrator
Uporabniški avatar

Kraj: Cerklje na Gorenjskem, Slovenija
Ojej :roll:
še en... Sej me bo kr razgnalo. Po eni strani ja, po drugi ne... Dejstvo je, da je treba pripraviti installer za to, pa skoz kje kaj najdem, ko je treba še kaj pripravit in popravit, nerad pa dajem nedokončane verzije ven... Nč ne bom rekel, nič zatrdnega, bomo vsi skupaj morali rečt kako besedo o tem.
Torej po domače, nič ne obljubim, se moramo dogovorit pol pa bom(o) napisali obvestilce tukaj. Vidim, pa da je takih ponudb kar precej zadnje cajte...

Na vrh

Naslov prispevka: hmm
OdgovorObjavljeno: 07 Jul 2003, 10:46 
Odsoten

Veste kako je s tem. Stvar ni nikoli 100% koncana. Vendno se najde kak bug, kaj za dodat. Enkrat bo stvar treba izdat. Verjetno je naboljse tako, da se lahko dogovorite, da date ven verzijo 1.0, vsak, ki jo kupi pa ima se 1 leto brezplacen upgrade. Potem pa izdajate ven verzije 1.1, 1.2, 1.3, itd. Pa se vec motivacije za delo boste imeli, ker bo denar sproti dotekal... :)

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 07 Jul 2003, 11:22 
Odsoten
Administrator
Uporabniški avatar

Se strinjam, definitivno. Sam v FS svetu ne bo šlo tko kot v klasičnem računalniškem svetu z 1 letno garancijo (no popravki). Vsekakor pa je zadeva taka, da ne spravim skup nekaj tekstur, in sicer za Brniški terminal, ki je tako hudo razgiban, da je kr prehudo in se bojim, da bom moral imeti 4 1024x1024 velike teksture, potem so na LJMB vojaške garaže, kjer bo treba pol hiše narest, pa zamenjat je treba teksturo na uradih na LJMB, ker so jih na novo porihtal, itd, itd... Da o problemu tekstur na LJPZ ne govorim...
In pridem v en začaran krog, ko lih dobr narediš teksture, pa Ti jih podrejo z novim pleskanje, dograjevanjem objekta itd... Potrudili se bomo, da bo tole čimprej, ker bi si tudi jaz rad privoščil počitek od FS Slo (2 leti, dan za dnem, vsak dan visim za računalnikom...)
Ko bo pripravljeno, bomo objavili tudi na teh straneh, sam prej kot avgusta sploh ne računajte!

Lep pozdravček vsem

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 13 Jul 2003, 14:37 
Odsoten

Kraj: Domzale
:lol: Mislim da bi bilo dobro prositi vseh letališč po Sloveniji, da naj nehajo nadgraditi, pleskati, spremeniti letališč tako, da bodo lahko končali s Slo2003. :))

Jaz pa tudi strinjam, da nemoroemo pričakovati simulator, scenariji, da bi bilo 100%. Mislim, da bi bile vsi zadovoljeni če bi imela recimo letališče LJU brez Adrijin nov hanger/šotor. Uporabil sem ta primer kr' šotor je res velika, ampak vseno jaz bi bil zelo zadovoljen če bi imel scenariji, kakor smo videli v objavljenih slik (stavba, ostali hangerji, ...).

Mislim, da bi bil dober imeti REFERENDUM! [:)] o tem, če bi dali Slo 2003 sedaj, ali pa kmalu n trg čeprav vseh letališč niso na špici. Vem, da Slo 2003 ekipa bi radi imeli ... izdelek. Mogoče ta zaključen izdelek bi lahko bil na CD2.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 13 Jul 2003, 20:29 
Odsoten
Administrator
Uporabniški avatar

Torej, po krajšem razgovoru z ostalima članoma lahko rečem tako,d a bomo upoštevali cpes-ov predlog in se bomo potrudili in dali na trg FS Slo tako kot je, za kakšne detajle pa bomo poskrbeli z upgradi.
Jest upam, da bo trenutni perfekcionalizem zadovoljil večino uporabnikov, za upgrade pa bomo rekli da, dokler bo vse pod verzijo 1.x, bodo free, FS Slo verzija 2.x pa bo spet za plačat :(. Ampak mislim, da ene 2-3 leta dobivat zastonj popravke pa tud ni mal :)
Točnega datuma izida Vam pa zaenkrat še en morem reči, se bomo pa na vse kriplje trudili, da bo pred Božičem.

Pozdravček vsem

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 14 Jul 2003, 10:26 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kraj: Ljubljana
Bozic???????????????? :shock: :shock: :shock: :shock:
Hec ne? Reci da je hec!!! Hocem, da reces, da je heeeec!
eh sej se jaszt tudi samo hecam... :D

Samo upam, da si se tudi ti! :)

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 14 Jul 2003, 11:48 
Odsoten
Administrator
Uporabniški avatar

Sej nisem rekel da bo takrat, upam da bo prej. Je pa vse odvisno od prostega časa, ki ga imamo... Andrej ga zdele praktično nič nima, jaz pa tudi ne preveč. In ko pride človek, da je treba narest teksturo za hišo, potem so 3 ure časa na dan mnogo premalo...

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 14 Jul 2003, 13:03 
Odsoten
Uporabniški avatar

Saj vem kako je to, ce nimas casa...jaz tudi hodim domov iz sluzbe kot umetnik-pa se del prostega casa je treba nasprotnemu spolu posvetit, da ni zamer.
No jaz verjamem, da bo stvar cisto kul- vi si vzemte cas-tudi do bozica, ce je treba...bo pa lepo bozicno darilo a ne! :)
Drzte se!

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 12 Okt 2003, 21:02 
Odsoten

Gorchi napisal/-a:
Točnega datuma izida Vam pa zaenkrat še en morem reči, se bomo pa na vse kriplje trudili, da bo pred Božičem.

Pozdravček vsem

No kak daleč smo, pred božičem bo najbrž 100%, kaj pa recimo pred Vsemi Svetniki.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 13 Okt 2003, 00:03 
Odsoten

Morda neumestno vprašanje, pa vendar.
Mene niti ne zanimajo tako strastno ultra detajlirana letališča, stavbe itd.,
pač pa okolica. Recimo glavna turistična središča, ali pa vsaj Bled in BOHINJ!!! In oblike gora....Triglav in KRN s prekopano Batognico...
in spet oblike gora in hribov, morda s kakšno hribovsko kočo?!

Že samo z Bohinjem bi bil zelo zadovoljen. In ja seveda! Nikar ne bodite
skromni do svojega dela, ceno oblikujte samozavestno!

Lep pozdrav garačem

Tilen

http://freeweb.siol.net/tpusar/

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 13 Okt 2003, 01:37 
Odsoten
Uporabniški avatar

nekaj detajlov bo tudi takšnih, recimo blejski otok s pripadajočimi objekti..za Bohinj ne vem, je pa jezero zelo natančno narejeno..sama okolica malo manj..je pa nekaj tudi v bližini Triglava, če se ne motim :) Bosta Goran ali Andrej kaj več povedala.

No če ima kdo možnost od Geodetske uprave dobit DEM podatke pa bi bilo super, stvar ni brezplačna, a če ima kdo možnost to dobit bi bilo super.

Miro

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 13 Okt 2003, 21:11 
Odsoten

Kraj: ŠKOFJA LOKA, SLOVENIJA
Pozdravljeni prijatelji letenja. Zanima me kolk geodeti hočjo za DEM podatke. Vsi bi radi videli virtualno Slovenijo čim lepšo, pa se zmenmo in zbermo denar skupi. :?:

Matjaž

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 13 Okt 2003, 21:37 
Odsoten
Administrator
Uporabniški avatar

Halo!
Blejski otok kot se da videt na slikah (linki so objavljeni na forumu, ena Anuška leti čez Bled recimo) je kr fertig. Na vrsto prihaja Blejski grad pa še kaj, hoteli okoli Bleda so že v Landclass zajeti, Bohinj pa je res malo bolj reven, ampak spet ne tako daleč od resnice.
Za natančne gore pa potrebujemo DEM podatke, pri nas jih dobimo lahko le od Geodetov. Ceno sem že napisal, za ločljivost grida 100m (kar je približno podobno kot ima MS, malo bolje), hočejo imeti 120.000 SIT, za 25m grid pa okoli 360.000, ampak ni pa pokrita cela Slovenija. Po domače povedano, nam se še ne obetajo lepe gore tako kmalu v FSju...

Pozdravček,

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 13 Okt 2003, 22:14 
Odsoten

Če je 120.000sit cena za dobro virtualno Slovenijo!! Zberimo ta denar "hudiča" (stara kletvica ampak efektivna haha)!!!!!
Registriranih uporabnikov je 56, to pa pride malo več
kot 2 Jurja na glavo. To bomo pa ja zbrali!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Odpremo novo rubriko, kjer se vidi kdo je že prispeval denar in gremo,
naredimo lepo virtualno Slovenijo.

Lep pozdrav

Tilen

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 14 Okt 2003, 20:01 
Odsoten
Uporabniški avatar

Heo!

Tilen, lepo, da si tako optimističen. Jest nisem.

Če ti ras uspe zbrat 50 ljudi, pol ti jest dam 5k sit.

Nejc

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 15 Okt 2003, 10:09 
Odsoten
Uporabniški avatar

Heh...jaz tudi takoj nekaj prispevam, ampak se bojim, da nas ne bo dosti in bo to samo kaplja v morje...pol pa je brez veze a ne!
Geodeti- bom malce povprasal strica, ki gradi avtoceste in bomo probal kaj popedenat.

Fantje mi je res zal ampak sem se sele zdaj spomnil! Upam, da bo ratal!

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 16 Okt 2003, 19:45 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kraj: Vrhnika
Tud jaz dam zraven in potem bomo pravi pionirji v Slovenija Scenery...
Pa upam da bo bolj poudarek na naravi (triglav, Šmarna gora...), kot pa na stolih, mizah in marelah proti soncu.

$$$
http://freeweb.siol.net/petek1/

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 18 Okt 2003, 10:23 
Odsoten

Morda pa imamo cenejšo rešitev, zastonj!
Na tem naslovu je cela Slovenija iz zraka in ko se registriraš in
potem približaš teren, se avtomatično prikaže realna fotografija, ali pa satelitska...dovolj natančno da se vidijo vsi detajli.

http://kremen.arso.gov.si/nvatlas/ewmap.asp

Cela Slovenija.

Mnogo užitkov

Tilen

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 18 Okt 2003, 10:34 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kraj: Vrhnika
Ful dobra stran, hvala Tilen.

LP Matjaž
http://freeweb.siol.net/petek1/

Na vrh

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 23 prispevkov ]  Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za:
Pojdi na: