Forum virtualnega letalstva Slovenije

Klub virtualnega letalstva Slovenije
Danes je 19 Apr 2026, 19:41

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 25 prispevkov ]  Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: Kakšn PC rabim???
OdgovorObjavljeno: 30 Okt 2003, 21:18 
Odsoten

Kraj: Domzale
Mislim, da ta projekt malo predaleč gre. Konc koncu bodo vsi zahtevali videti svojo hišo v textura.
KAKSN PC POTEM POTREBUJES ZA TO, najbrš kaksn pentium 4 z 1021Mb RAM, MINIMALNO!!! Ali imamo vsi take PCji!????!

Konc Konc bi bilo bolje imeti vec verziji. Ena za tisti, ki majo bolj povprečen PC in verzija za tisti, ki hočejo videti vsak kotiček vsak vas in vsaka kmečka hiša v Sloveniji.

Če greste tko naprej FS Slovenija po postala Slovenija 2003 Slovenija 2004 in potem FS 2005 ...! oz. NE bo nikoli končana!

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 30 Okt 2003, 21:27 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kraj: Ljubljana
Roberto,

najprej glede PCja. S tem je tako kot pri vseh dobrih fs scenerijih, je pa red da Goran in Andrej vlagata ogromno časa v raziskave, dejansko, in izdelujeta rešitve, ki požrejo čim manj frejmov. Meni recimo beta verzija lepo teče na XP 1600+ , GF Ti 4200 128 RAM in 768 RAM , torej nič posebnega mašina.

Glede drugega komentarja o času pa lahko rečem, da še malo potrpi pa bo. Ko bo stvar pripravljena in dokončana bo na voljo, prej ne in tega se ne da prehiteti, konec koncev je to hobi :) Za "olajšanje težav" priporočam download slo letal, ki so na naši strani, nekaj manjših letališč in ostalih dobrot.

lp

Miro

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 31 Okt 2003, 22:11 
Odsoten
Administrator
Uporabniški avatar

Kraj: Cerklje na Gorenjskem, Slovenija
Miro,
sam popravek. Nimaš beta verzije ampak mogoče kakšno pre-alpha verzijo. Sicer pa tudi na GF3Ti200 dela zadeva dokaj dobro in da sem dojel nekaj for, da imam vse taxisigne, dynamic scenery itd.. pa da mi LJLJ še vedno dela pri 18-20FPSjih sem res rabu kar nekaj testiranja. Veliko pa reši tudi autogen, ki ga je pač treba znat izrabit :shock:

Še malo pa bo Božič (2003), do takrat pa naberite tolarčke za FS Slo :) Se bova z Andrejem potrudila pa res poskusila zadeve zaključit toliko, da ne bo nobenemu žal čakanja. Vseeno pa že sedaj naprošam vse potencialne kupce, da kopije zares obdržijo zase, velja?

Pozdravček vsem,

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 01 Nov 2003, 01:24 
Odsoten
Uporabniški avatar

ok, imam pre-alpha verzijo. Sej to je dobr, če je že pre-alpha tolk dobra, kaj bo šele z beto :wink:

Miro

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 01 Nov 2003, 14:52 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kraj: Vrhnika
Ko je glih tema "Kakšen PC rabim", me pa zanima če količina RAMa kej drastično vpliva. Imam 512 DDR, ampak bi jih dal še enkrat toliko.

LP Matjaž
http://freeweb.siol.net/petek1/

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 01 Nov 2003, 16:04 
Odsoten
Administrator
Uporabniški avatar

Kar se tiče FSja samega Ti ne vem povedat, ker nisem probal. Tudi sam imam 512MB DDR266 pa mi računalo zelo lepo deluje. Dejstvo pa je, da Windows XP potrebujejo vsaj 256MB RAM, da kolikor toliko spodobno delujejo. In nikoli ga ni preveč, vsaj pod Win NT tehnologijo, pri Win98 pa je razlika med 256MB in 512MB komaj vidna (če sploh!).

Pozdravček,

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 02 Nov 2003, 19:21 
Odsoten
Uporabniški avatar

Z ramom je tako, da je odvisno kater OS laufas. Jaz imam recimo win2000 ter 512MB 333 RAMa in mi ob kupu zagnanih programckov (ala Zone Alarm, Avast antivirus ipd.) ter pognanem FS2002 ostane se 100MB Rama...XPji ze sami vec rama porabijo.
Kar se proca tice- hitrejsi je...bolje je. Matr sem pameten in globok! :oops: :D

Komaj cakam bozic...bo padel fs slo in kaka nova graficna :=)

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 02 Nov 2003, 22:25 
Odsoten

Kraj: Krško
Kje je Božič? :P

Jst upam da mi bo Slo lepo delala čeprav nimam vlkih problemov...tut v Frankfurtu (simflyers) pa z okol 60 letali na tleh teče dost hitr da se lahk igra :)

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 06 Nov 2003, 18:21 
Odsoten

Kraj: Domzale
:oops: Kaj pa pravite na to: 1200 INTEL processor, 448Mb SDRAM in GF 2 MX grafična kartica!

Verjetno mal upanje!? A NE! Zato boste verjetno nekak razumeli moja prva (mal nerodna) sporočila.

Nevem kaj je bolj pametno, starejši PC vedno obgradit ali pa novo kupiti!

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 06 Nov 2003, 19:37 
Odsoten
Administrator
Uporabniški avatar

Izkušnje kažejo, da je Pentium III zelo dober in hiter procesor, tako da bi s svojim računalnikom prišel na recimo 16+ FPS na Ljubljani, drugje pa verjetno ne bi imel problema imeti 20 ali več v FS2002. Kar se grafike tiče, je pa vseeno že precej za časom za FS, tako da za novo leto Ti priporočam nakup GeForca 4MX440 ali pa še bolje FX5200 s 128MB RAM. Obe kartici sta v rangu od 15-20.0000 SIT, delujeta pa odlično v FSju.

Pozdravček,

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 07 Dec 2003, 18:57 
Odsoten

Nikar ne kupuj gf4 mx ali pa gfx 5200, če že kupuješ kartico za 20 ksit, kupi radeona 9200.

p.s.
Če bom za božič doma imel SLO 2003 in če upoštevamo, da je za tisk cdjev in vse ostale zadeve potreben, recimo en teden, je scenery v bistvu že(skoraj) končan???

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 07 Dec 2003, 19:04 
Odsoten
Administrator
Uporabniški avatar

Miro,
še enkrat bom povedal; glede na to, da sem v zadnjih 2 mesecih srečal ca 100 računalnikov, od tega ca 15 novih, razen kakega vsi opremljeni z Radeonom 9200 in so bili popolnoma novi, sveži, zapakirani iz štacune, sem na vseh z Radeonom 9200 opremljenih računalnikih videl probleme z grafiko in to že v popolnoma osnovnem delu Windowsow XP, recimo Razsikovalcu, namizju ali IE. Osebno odsvetujem nakup Radeonov če niso 9600/9700/9800 po možnosti Pro. Sicer pa glej probleme (ne zna pravilno emulirati megle?!)

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 07 Dec 2003, 19:07 
Odsoten

Gorchi napisal/-a:
Sicer pa glej probleme (ne zna pravilno emulirati megle?!)

Zdej zna emulirat meglo... V .cfg je blo treba neki dopisat.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 07 Dec 2003, 20:51 
Odsoten

O teh problemih z r9200 nisem vedel. Če je temu tako bi svetoval čistokrvni gf 4 4200 za 30 ksit, še boljša opcija, če denar ni velik problem, je nakup novega računala z r9600 pro in athlon 2600, ter vsaj 512 rama, pa bo scenery delal z 4x AA in AF :wink:

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 08 Dec 2003, 09:28 
Odsoten
Uporabniški avatar

Jup...Mo' money mo' money mo' money!
Cloveku kar malce solze na oci pridejo, ko zacnem razmisljat o tem kolk denarja bi lahko zmetal skozi okno da bi imel lepo tekoc FS...
Vseeno komaj cakam FS Slo.

Zdaj pa se drugo vprasanje- a bo SLO scen. usklajen s tem novim meshom?
Sprasujem zato, ker upam, da ne bo Brnik in vsa letalisca na policki.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 08 Dec 2003, 11:21 
zdaj pa res ne vem, a me imate za kretena, all' pa ne berete forumov;
10.09. sem na podobno jamranje v postu Grafika čist lepo razložu:
V svetu hardwera je očitno tako, da se določeni združijo, ostali pa odpadejo. Ta štorija se vleče že kar nekaj let. Sem imel tudi sam podobne izkušnje, zato vedi: hotel ali ne, na področju igralniške grafike velja - NVIDIA JE ZAKON !!!!! Imam zelo dobre izkušnje z Leadtekovimi grafičnimi karticami...

Metod, za cca 100kSIT+/- 10 si ti upam sestaviti gajbo ki bo lepo šofirala tudi ACOF.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 08 Dec 2003, 11:55 
Odsoten
Uporabniški avatar

Heh..Andrej...Pocasi in ne se na tako mrzlo jutro razburjat. Ce mislis, da mi bos prodal FX5200 in mi zatrjeval, da je to dobra kartica...me ne bos preprical. Ne trdim da je moj R9000pro boljsi od doticne kartice.Vsaj v FS mogoce ni- drugje jo v vseh testih poseka- pa ni na mojem zeljniku zraslo! ATI 9200 je podn.
Ce hoces spodobno grafiko in normalno st. framov- potem ti ne gine kartica (NVIDIA ali ATI), ki stanejo 30k ali se raje 40k in vec. Potem rabis se procesor, ki je VSAJ 2,5GhZ!
Jup s kakim 2GhZ resda lahko poganjas default FS- ampak ce je to tako potem raje FSja sploh ne poganjam. Ce pa hocem met gor Simflyers &co. ter se kaksen frcoplan ala PSS ali PIC...potem pa smo tam kjer ni muh in podgan- tukaj pride do izraza samo surova moc procesorja in grafulje!
Tudi jaz sem imel pred casom Leadtek GF2 in sem bil kar zadovoljen...tako,da trenutno ne pripadam nobenem taboru. Kar je boljse tisto pac poskusam tudi sam imet...stanje pa se hitro menjava. Prehitro za mojo denarnico.
Pa ne s tolk razburjat- sej je sele ponedeljek in se bos do petka cisto iztrosil...
In ne mislit, da te zafrkavam! Men se take diskusije zdijo cisto zdrave in sem odprte glave kar se tice mnenj!
Pa lep dan se naprej :)

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 08 Dec 2003, 13:51 
Odsoten
Uporabniški avatar

....če bo tema postala prevroča oz. bo kultura komuniciranja padla bomo topic zaklenili, da se huda kri ohladi... Dajmo se met fajn in zdravo debatirat..ok?

:)

Miro

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 08 Dec 2003, 21:43 
Odsoten

Peace, man.
Ja nvidia je bila zakon v časih gf2, 3 in 4(ne mx), trenutno je pa najboljši nakup r 9600pro, še boljše, če kje v kaki zakotni štacuni najdeš 9500pro. V fx seriji so pri nvidii, zajebali shaderje in so namesto, da bi to probali popraviti z čim boljšimi gonilniki, rajši zapravljali čas programerjev za goljufanje v 3d Marku.
Sicer fs ne izkorišča directx9 shaderjev, vendar ne boš močnega računala kupoval samo za en špil.
Upam, da se tema ne bo sprevrgla v brezvezno obmetavanje ati sucks, nividia rox(ali pa obratno). Jz se za nakup odločam na podlagi trenutnega stanja na trgu, debeline denarnice in razmerja cena - kakovost. Pred tremi leti sem mel v kišti Voodoo3, potem gf2 mx, zdaj pa mi poligone izrisuje r9700pro, pomaga mu pa p4 2,53@2,94 GHz in 1GB RAM na Granite Bay plati :D .
sorry malo sem se moral pobahati.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 08 Dec 2003, 22:04 
Odsoten
Administrator
Uporabniški avatar

Vse kul Miro, ni bljema! Ampak vseeno bi rekel nekaj, testi, ki so objavljeni na internetu so eno, praksa pa je druga In Ravno v FSju se začno lomiti kopja, kjer pravzapra nič ne funkcionira tko tko bi moralo. Flight Simulator je tudi dolga leta po tihem veljal za "preizkuševalca kompatibilnosti PCja z MS programjem". Dejansko, svojčas, če ni FS deloval dobro, potem si imel tudi s samim calcom lahko probleme.
Kar se tiče ATI-Radeon... bitke, ej pač tako, da žal pri ATIju močno zapostavljajo izdelavo gonilnikov. Škoda, Radeon kartice bi lahko bila res na vrhu za DirectX igre (v OpenGLu pa jih nVidia premaga preveč), nVidiine kartice pa so mogoče preveč naspidirane, imajo precej surove moči, kar pa se žal pozna na grobosti slike. Žal pa je res, da so gonilniki pa precej boljši. Škoda za oba tabora, mar ne?
Sicer pa prvotna tema sprašuje, kaj nucaš za spodobno poganjenje FSja in FS Slovenije. Za sedanje razmere nič posebnega, kak Pentium III na 933 MHz, s precej RAMa in dobro 3D grafiko bo dovolj za nezahtevnega uporabnika. Konec koncev, z nivojem detajlov se tudi da vplivati na težo dodatka. Tako se drevje pokaže pri nastavitvi Dense, ravno tako tudi stolčki in mize. Večina objektov se pojavi pri nastavitvi Normal, osnovne zgradbe pa pri Sparse. Obcestne luči, luči ob terminalu na Portoroškem letlaišču itd. se pojavijo šele pri Dense.. itd. Trudim pa se, da bi imel autogen kar najbližje in da mi ni treba dodajati nadomestilo za autogen drevje in hiše vsepovsod. Zakaj le?

Na vrh

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 25 prispevkov ]  Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za:
Pojdi na: