Forum virtualnega letalstva Slovenije

Klub virtualnega letalstva Slovenije
Danes je 19 Apr 2026, 17:50

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 16 prispevkov ] 
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: Fotografije Slovenije iz zraka
OdgovorObjavljeno: 17 Jul 2003, 22:22 
Odsoten
Administrator
Uporabniški avatar

Kraj: Cerklje na Gorenjskem, Slovenija
Gospodje,
nekak še nisem spravil skup šumečega časa (beri denarja), da bi si privoščil polet po Sloveniji in pofotografiral letališča iz zraka in njihovo bližnjo okolico. Bi pa tele fotke rabu, ker imeti samo letališče brez verodostojne okolice je le delno opravljeno delo. Ali ima kdo kake fotografije, ki bi mi jih v jpg formatu lahko poslal???

Zaenkrat sem pri Brniku prišel do takih rezultatov:
Slika
Prelet Brnika iz Šenčurja
Slika
Pogled proti Šenčurju

Pa še mal drobnarij sem dodal:
Slika
Vstop v novo servisno cono (no v bistvu je stari uvoz do Petrola)
Slika
Tabla ob "gozdičku" (ki ga še nisem spravil skup, je pa na dobri poti) ob cesti iz Kranja proti Mengšu

Ne me raztrgat, zakaj tega še ni ampak se bomo potrudili, da bo vsaj v jeseni (oz. do Božiča) na voljo verzija 1.00, ki bo definitivno še mela kak upgrade. Aja, ono drevje tam gori... to je vse autogen drevje, okolica pa je malce predelana, namreč uporabljam teksture avtorja Lennarta Arvidsonna. Teksture pa dobite na www.fsnordic.net, je pa kr lep download.

Pozdravček vsem!

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 18 Jul 2003, 09:29 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kraj: Ljubljana
Uf! Goran, bolj k tole gledam, bolj sem prepričan, da tko detajliranega sceneryja FS svet še ni vidu! Da bi kdo vključeval cestne znake! Res, prav neverjetno. Drugač pa super zgleda!

LP, Nejc

Na vrh

Naslov prispevka: impresivno!
OdgovorObjavljeno: 18 Jul 2003, 10:17 
Odsoten

kaj ko bi vi tale scenarij prodali microsoftu za par milijonov. s tem bi dobili najbolje poplacan trud, mi pa zastonj scenarij. :D

drugac pa res impresivno!

ampak v bistvu je kr grdo objavljat tukaj slike novega scenarija, hkrati pa govorit, da ga vsaj se pol leta ne bo.

Na vrh

Naslov prispevka: Re: impresivno!
OdgovorObjavljeno: 18 Jul 2003, 11:42 
Odsoten
Administrator
Uporabniški avatar

cpes napisal/-a:
kaj ko bi vi tale scenarij prodali microsoftu za par milijonov. s tem bi dobili najbolje poplacan trud, mi pa zastonj scenarij. :D

Z veseljem, sem razmišljal tudi o kakem sponzorju kot je letališče Ljubljana, GIO, itd :)

cpes napisal/-a:
ampak v bistvu je kr grdo objavljat tukaj slike novega scenarija, hkrati pa govorit, da ga vsaj se pol leta ne bo.

Vem, ne govori. Na avsimu imajo celo prepoved objavljanja še ne objavljenih sceneryev sicer pa lih včeraj sem videl fotke Georenderja 6 (by Lago) na njihovem forumu in če si ga pogledaš je za sline cedit. Release deta pa tudi nekak ni znan. Je pa še en catch, da fantje pri Lagu imajo full time job tole delat, jest pa ta trenutek visim v službi in preden se bom spravil za domač računalnik kaj narest danes, bo ura 20h... In tako iz dneva v dan. Kaj je prosti čas, skoraj ne poznam :(

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 19 Jul 2003, 19:41 
Odsoten

Ce so ti črnobele fotke dovolj imaš tule:

http://212.103.140.243/nvatlas/users/login.asp?refurl=%2Fnvatlas%2Fewmap%2Easp

celotno slovenijo iz zraka.... Samo pozumirati je potrebno dovolj da se prikažejo fotke namesto zemljevida....

LP

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 19 Jul 2003, 20:16 
Odsoten

Kraj: Krško
:D :D :D :D :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Goran, pa ti si bog :) Tko dobrga scenery še nism vidu :shock:

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 19 Jul 2003, 23:34 
Odsoten
Administrator
Uporabniški avatar

Tomi,
sem še daleč od Boga, trudim pa se, da bo zadeva na moč podobna realnosti oz. kolikor se da.
Hkrati, kot ste verjetno opazili, se trudim izogniti raznim domačim drevjem, četudi so najboljša (vsaj meni) od Gerrisha Graya in res malo ponucajo FPS, še vedno pa več kot če vzamem autogen drevje, ki pa je žal precej slabo (no v FS2k4 je boljše).
Mimogrede, ali ste opazili one fantastične smreke in bore v Georenderju 6? Fenomenalno!
Aja, Tomi pa še nekaj zate, boš navdušen. Včeraj se mi je sesul FS2k2, v katerem mam AI traffic pa miljone avionov in sceneryev. Po umiku FS2002.cfg se je FS lepo zastartal in sem se postavil na apron Brnika. Ne spomnim se koliko je po defaultu AI traffica ampak z onimi flightplani, ki sem jih pred enim letom objavil sem mel 4 GA letala, 3 CRJje, 2xA320 (ene GMAX pa ne od PA, PSSa itd; je na webu), 1x default B737 v barvah JATa in 1x Croatiin ATR, in pazi to. V Beechu 58 pri Autogen na middle sem preletaval Brnik s FPSji najmanj 14, v popvprečju pa okoli 18. Tomi, mislim, da se boš lahko izprsil z AIjem tukaj :lol:

Torej, potrudili se bomo, da bo zadeva fertig nekje do srede jeseni, pol začnemo prodajno akcijo pri nas, nadalje osvojimo še svet :) Miro pa bo dal nekomu za narest dober review na Avsimu, kajne Miro? :wink:

Pozdravček vsem

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 20 Jul 2003, 11:33 
Odsoten

Kraj: Krško
*pade dol* Ufffffff *se pobere* Goran, pa ti si res bog :P

Na vrh

Naslov prispevka: slike iz zraka
OdgovorObjavljeno: 26 Jul 2003, 16:28 
Odsoten

Kraj: Iljaševci 14
Kar se tiče slik iz zraka, se ponujam, da jih za SV del SLO lahko skupaj posnamemo... Z SV SLO mislim celotno prekmurje, prlekijo, lahko pa tudi lukarijo, vse do Ptuja in Lenarta.

Torej, ponujam sebe kot pilota in pa motornega zmaja, iz katerega mimogrede nastajajo najlepše letalske fotografije, vse skupaj zastonj!

Treba bo le dodat kakšen tolaček za bencin in pa čas za stopit do sem in vse skupaj poslikat!

O ULN in letenju v SV se da kaj pregledat na http://www.lzs-zveza.si/uln ali http://www.aeroklub-prlek.si

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 27 Jul 2003, 20:39 
Odsoten
Uporabniški avatar

jaz sem za :)

Goran bo pa najbrž tudi :)

Miro

Na vrh

Naslov prispevka: Preveč podrobnosti
OdgovorObjavljeno: 05 Avg 2003, 09:47 
Odsoten

Kraj: Domzale
:? Če me vprašaš, so vse te podrobnosti (znak, ...) skoraj brez veze. Ta znak je bistveno nevidno iz zraka, razen če bomo šli po cesti do MG. Mislim, da so te podrobnosti nepotrebne -> hitreje prideš do konca oz. da zopet spoznaš prosti čas.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 05 Avg 2003, 09:59 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kar se podrobnosti tice- Goranu svaka cast! Glede na to, da vse te podrobnosti ne vplivajo na FPje je tak nivo detajlov hvale vreden.

Primer prevelikih podrobnosti in slabih FPjev so Scandinavian airports 1, kjer so popolnoma pretiravali in jim zato scenery tece v obliki slide showa...Mogoce to samo po sebi ni kiks, ker se vedno najde nekaj uporabnikov, ki imajo nadmocne masine in jim tudi to ne predstavlja problemov. Tukaj potem pride do izraza smisel, ki ga programerji uporabijo, da lahko z sliderji nastavljas kolicino detajlov- s tem mislim stopnjevano zmanjsevanje detajlov. Tukaj so se Scandinavian apts opekli, ker je bila razlika med dense in extremly dense absolutno prevelika.

Ampak glede na to, da ima Goran posluh za nas mislim, da to ni problem...pa se na dopustu si bo oddahnil in prisel na dan z novimi idejami!

Govoril sem howgh! :)

Na vrh

Naslov prispevka: Re: slike iz zraka
OdgovorObjavljeno: 10 Avg 2003, 00:15 
Odsoten
Administrator
Uporabniški avatar

hazarder napisal/-a:
Kar se tiče slik iz zraka, se ponujam, da jih za SV del SLO lahko skupaj posnamemo... Z SV SLO mislim celotno prekmurje, prlekijo, lahko pa tudi lukarijo, vse do Ptuja in Lenarta.

Torej, ponujam sebe kot pilota in pa motornega zmaja, iz katerega mimogrede nastajajo najlepše letalske fotografije, vse skupaj zastonj!

Treba bo le dodat kakšen tolaček za bencin in pa čas za stopit do sem in vse skupaj poslikat!

O ULN in letenju v SV se da kaj pregledat na http://www.lzs-zveza.si/uln ali http://www.aeroklub-prlek.si

Tomaž, hvala za ponudbo, se bomo zmenli, me zanima! LJMS in okolica (mojih korenin BTW) pride na vrsto v naslednji rundi. Za AK Prlek sem sicer že slišal in pravzaprav odkrito povedano, zakaj pa ne bi še kako zanimivo vzletišče naredili? Niti ne vzame toliko časa, naredil pa bi verjetno veselje kakemu UL letalcu...
Bomo na vezi, velja?

Citiram:
Če me vprašaš, so vse te podrobnosti (znak, ...) skoraj brez veze. Ta znak je bistveno nevidno iz zraka, razen če bomo šli po cesti do MG. Mislim, da so te podrobnosti nepotrebne -> hitreje prideš do konca oz. da zopet spoznaš prosti čas.

Robi, nekomu podrobnosti veliko pomenijo, nekomu dokaj malo. Zadovoljit bo treba več raznih okusov, več kot jih je, bolje je vendar le v zmerni meji, da ne skuriš too mač FPSjev. Verjetno so oni pravi letalci tisti, ki jim vsaj v začetku ti mali detajli ne pomenijo veliko, važna jim je le pravilna postavitev, kolikor toliko natančen posnetek realnosti iz ne prevelike bližine.... Samo moram pa priznati, naresti eno tablo s kažipoti meni vzame reci in piši pol ure dela + fotografiranje. Narest terminal na Brniku pa recimo 14 dni ali še kaj več... :roll:

Pozdravček Goran

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 13 Avg 2003, 10:31 
Odsoten

ko boste pripravljeni, povejte, pa obletimo pomurje...

kar se tiče vzletišč, pa bi prenekateremu ul letalcu naredili ogromno veselja, saj je precej FS frikov med nami...

lep pozdrav,
Tomaž

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 13 Avg 2003, 20:37 
Odsoten
Administrator
Uporabniški avatar

Tomaž,
ni problema, rade volje naredimo kake detajle pri vzletiščih. Če obstaja kaj pametnih fotografij pa se že vnaprej priporočam! Samo za CD1 bodo mogoče samo steze teh vzletišč, brez objektov. Je že s samimi letališči precej dela.

Pozdravček,

Na vrh

Naslov prispevka: slike iz zraka
OdgovorObjavljeno: 29 Dec 2003, 15:17 
Odsoten

Hello again...

Precej časa nisem spremljal foruma, pa tudi kar precej dela ste imeli...
Kar se vzletišč tiče, na vsakem je tako ali tako le po eden objekt (hangar)...

Reci, kaj rabiš, koordinate, višine, slike iz zraka, zemlje, karkoli,... preskrbimo, porihtamo...

Pa bo za cd 2 na vrsti, ali ne?

Na vrh

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 16 prispevkov ] 

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom