Forum virtualnega letalstva Slovenije

Klub virtualnega letalstva Slovenije
Danes je 23 Mar 2025, 07:03

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 16 prispevkov ] 
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: Koliko delo še
OdgovorObjavljeno: 21 Maj 2003, 20:58 
Odsoten

Kraj: Domzale
:roll: Hey!! Me nekaj zanima. Mislim, da Gorchi ima dovolj tega, da ga skos nagajamo z vprašanje, "Kdaj bo narejen". :))

Gorchi, oz. Slo 2002 ekipa: Mislim, če bi lahko okvirno povedal kaj imate še za narediti da bo CD 1 narejena!

Lep pozdrav!
Roberto

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 22 Maj 2003, 08:00 
Odsoten
Administrator
Uporabniški avatar

Kraj: Cerklje na Gorenjskem, Slovenija
Zdravo,
jaz imam zaenkrat še narest kako teksturo za LJLJ terminal, pa lahko potem rečem, da je Brnik zaenkrat končan, v Mariboru me čaka še tudi tekstura ali dve, predvsem pa ga zoptimizirat, da bodo FPSji okej, na Ptuju moram še nekaj objeotv spremeniti v FS2006 kompatibilno kodo (ja, ne 2004, ampak za v naprej!), Andrej mora dokončat LJPZ, potem je še kakšno anteno treba postavit, recimo na Nanos, Krvavec... Nekaj malega dela je še pred nami...

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 01 Jun 2003, 07:34 
Hm, kaj naj rečem vam nestrpnežem. Mogoče samo to, da z Goranom nisva kar tako na hitro zadovoljna s kvaliteto neke stvari. Sam sem bil kar nekako razočaran z, naprimer kvaliteto tako opevanih Austrian airports in mislim ( upam, da me ne boste imeli za neskromnega), da sva kvaliteto omenjenega dodatka, ki je mimogrede bistveno dražji, kot pa bo najina Slovenija, že davno presegla. Kreiranje sceneriya je mukotrpen posel, mislim, da naju drži pokonci samo še čista trma vztrajati v tej "vojni" do konca in - seveda- zmagati. Kdaj je pa odvisno od tega kdaj bova z izdelkom vsaj približno zadovoljna.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 01 Jun 2003, 13:16 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kraj: Ljubljana
Aha, torej bo to shareware. Pa mislita računat samo peko CD-ja ali tudi samo delo?

Nejc

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 01 Jun 2003, 21:51 
Odsoten
Administrator
Uporabniški avatar

Nejc in ostali,
cena posameznega CDja naj bi bila nekje okoli 20€ oz. okoli 4.000-5.000 SIT po naše (nismo se še dokončno odločili) in to naj bi vključevalo tako peko, kot izdelavo dokumentacije in predvsem samo delo. V bistvu peka CDjev je itak najmanjši problem, grem v štacuno po spindle 50CDjev po 4000 SIT in napečem. To je dobesedno postranski strošek. Je pa za nas (oz. vsaj za naju z Andrejem) neka postavka 2 leti dela, zame pa še nekaj 100km do vsakega letališča, nakup digitalnega fotoaparata, slikanje in razvijanje fotografij (govorim o ca 10-15 filmih), da o elektriki in še čem ne govorim.
Nikakor pa ne računamo, da se bomo s tem pokrili, ker se ne bomo, ampak mislimo pa vseeno, da vsaj za kako kosilo in vzpodbudo za nadaljni razvoj pa bo že :) Jasno pa tudi je, da se bo naredilo nekaj črnih kopij, kar je pa recimo temu "normalno" :lol: Vseeno pa upam, da jih le ne bo preveč in da bodo vsi zadvoljni, tako tisti z legalnimi kopijami kot oni s črnimi.
Sicer pa se pogovarjamo tudi o online prodaji (predvsem za tujino) in pravzaprav iščemo neko internet štacuno, ki ne bi dvignila cene produkta za 40-50% ker je vprašanje, kdo bi to sploh potem kupil, saj se normalne cene teh dodatkov sučejo okoli 20€ in več, z izjemami ki so tudi samo 10€...
Torej, narejeno naj bi bilo za čim večji užitek ob čimmanjšem vplivu na FS (čist za info, včeraj sem letel na IVAO, na LJLJ je bilo 6 letal pa vendarle sem imel 14 FPS).

Lep pozdrav vsem (in ne pozabite pisati želje!)

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 01 Jun 2003, 23:06 
Odsoten
Uporabniški avatar

Ja seveda Goran, sej meni se zdi to čisto logično. Če človek sam pomisli, kolk je šlo bencina za slikanje. Edino kar je je to, da si prej nisme mislil, da sta se vidva tako resno tega lotila. Sem milsil, da bosta delala samo za svojo dušo.

LP, Nejc

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 02 Jun 2003, 00:14 
Odsoten
Administrator
Uporabniški avatar

Oj Nejc,
sej mogoče sva skor preveč zares vzela samo resnično si želiva to narest tako, da ne bo neko skrpucalo ampak na nivoju. Če bi pa nas od začetku bilo nekaj več, pol bi se pa lahko šli kak NL-2000 team... V tem primeru pa bi verjetno moral marsikoga naučiti osnov SCASM jezika, da bi lahko izvajal take in drugačne finte. Lih prejle sem naredu cool črpalko za Bled in ko se pripelješ na neko primerno bližino, se začne filat aviobencin... Ampak zadeva drugače zgleda tako kot zgleda na LJBL!
No in tudi sicer je scenery poln podobnih fint...

Lep pozdravček,

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 02 Jun 2003, 13:12 
Odsoten
Uporabniški avatar

To, da se bo za scenery zahteval denar je edino normalno...razen ce si Onassisov sin in nimas drugih skrbi.

Sicer je moj FS sestavljen vecinoma iz "crnih" dodatkov, ampak mi tukaj morala ne da, da bi tudi SLO dobil na crn nacin...rade volje odstejem teh par Presernov, ker vem, da bo vredno!

To, da smo pa neucakani, je pa logicno, ker smo samo slike videli in sem ze imel kratek stik v tipkovnici, ker so se sline cedile! :D

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 02 Jun 2003, 21:09 
Odsoten

Kraj: Krško
Metod je čist moje misli povzel :oops: Ampak men tud morala ne da, da bi SLO prek črnga trga dubu :P Bom kupu to, prisežem :D

Na vrh

Naslov prispevka: 14 FPS
OdgovorObjavljeno: 02 Jun 2003, 21:57 
Odsoten

Kraj: Domzale
Nekdo je omenjal, da je dobil 14FPS ob pristanku na LJLJ. Ta podatek ne pomeni cisto nic. Naredi mi oslugo. Pjd v EDDF in se pelji mal okol in me povej koliko FPS tam dobis. Prosim nobene racunalniskepodatke, samo FPS na EDDF!!! :!:

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 03 Jun 2003, 00:14 
Odsoten
Administrator
Uporabniški avatar

Okej, ni problema, samo kater EDDF? Simflyers, German Airports 2, 3, 4...?

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 03 Jun 2003, 08:44 
Odsoten
Uporabniški avatar

Jaz na EDDF z Simflyers scenery in PAI Lufthanso ( ki naredi najvec guzve tam) dobim okrog 10 FPS...tudi manj in tudi vec...
Sicer pa sem vceraj na PAI forumu bral, da imajo tudi ljudje z zeloooo hudimi racunalniki upade FPS pod deset ( P4 3.0 in R9700pro)...ocitno samo surova racunska moc ni dovolj!

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 03 Jun 2003, 22:43 
Odsoten
Administrator
Uporabniški avatar

Evo še moji rezultati:
Letalo je bilo Beech Baron 58 (MS), in tudi sicer nimam v dotičnem FSju nič razen scenerya EFJO (Joensuu- kjer FPSji padejo do skrajnosti, je pa čudovit), Simflyers EDFF (extra za tole) in pa vse kar je za FS Slo. Nikjer nobenega AI traffica, pri Brniku pa je dodan še landclass:
  • Brnik, approach RWY 31:
    - OM 22 FPS
    - MM 17FPS
    - touchdown pri PAPI, 14 FPS
    - križišče s TWY F 15 FPS
    - križišče s TWY G 19 FPS
    - pred terminalom, gledano direkt terminal: okoli 16 FPS
  • EDFF, approach RWY 7R
    - ca OM 20 FPS
    - ca MM 16
    - vožnja po pisti okoli 14 FPS
    - vožnja proti towerju desno 12-14 FPS

Sicer v slew modu na EDFF FPSji ne padejo več kot na 10 FS, ampak tudi ne zrastejo čez 16 FPS.

Upam, da je dovolj relevanten podatek. Sicer je EDFF mnogo večje letališče vendar pa je Brnik nekolikanj bolj natančno narejen in pa teksture so bolj natančne, kar nekaj jih je 1024x1024.

Lep pozdrav,

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 04 Jun 2003, 09:05 
Odsoten

Kraj: Krško
Jst dobim v Simflyers EDDF okol 10fps, z 100% AI pa FSP letali, ki odžrejo dost več moči kot PAI :P

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 04 Jun 2003, 09:12 
Odsoten
Uporabniški avatar

No, tole je pa zelo spodbuden podatek. Jest sem že mislu, da bodo FPSji na LJLJ zaradi tolikih doatnih stvari čist na minimumu.
Zanima me še, na koliko si imel nastavljen scenery complexity?

Aja, a se bo s spreminjanjem scenery complexity nastavitev spreminjala tudi podoba LJLJ, tako kot se spreminja EDDF. Npr če imam nastavitve na dense, ne vidim taxi-signs, anten, docks...

Če to ne bo modelirano, upam, da bo mogoče ven metat bgl-je, da bomo dobili na hitrosti. Zlasti problemi so pri letenju na vatsimu, kjer vsaj meni FPSji padejo na approachu v povprečju za 10 zaradi letal na apronu.

LP, Nejc

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 04 Jun 2003, 09:56 
Odsoten
Administrator
Uporabniški avatar

Nejc,
ja je že vse tako narejeno. Drevje je bolj ali manj na extremely dense, taxisigns na dense, objekti pa odvisno, od very sparse pa do normal. No so še recimo lučke za osvetljevanje parkinga in dovozne ceste, ki se pojavijo šele na dense, pa ograja je tudi tako narejena....
Sicer pa jaz imam vedno nastavljeno vse na max, edino mesh complehity je na ca 50% in visual distance je max 60-70nm se mi zdi...

Lep pozdrav,

Na vrh

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 16 prispevkov ] 

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom