Forum virtualnega letalstva Slovenije

Klub virtualnega letalstva Slovenije
Danes je 25 Feb 2021, 20:49

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]




Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 12 prispevkov ] 
Avtor Sporočilo
OdgovorObjavljeno: 27 Nov 2015, 03:36 
Odsoten

Pridružen: 10 Avg 2011, 22:39
Prispevkov: 86
Kraj: Maribor
Pozdravljeni

zadnje čase se mi dogaja, da ko updejtam driverje za grafiko z nvidia geforce experience, se mi izklopi windows aero, in takrat vem, da mi moj FSX (ne navaden, ne FSX SE) ne bo delal, dokler se mi aero ne vklopi... to se ponavadi zgodi v dobrih treh dneh.

po zadnjem update-u to že traja malo predolgo /en teden/, in FSX mi še vednjo pljuva napako "tvoja grafična kartica je preslaba" in gre v fatal error. nikjer ne najdem starih driverjev, ki jih kot zgleda nvidia "game ready" pljuva ven vsak mesec.

sistem:
win 7 pro (64)
i5 cpu
geforce gtx 670

probal sem tudi že, ker sem na netu našel "force start aero", pa tud ne deluje njihov trik

kaki drugi nasveti?

LP, RegY

_________________
Slika


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 27 Nov 2015, 08:06 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 30 Apr 2015, 11:55
Prispevkov: 561
Kraj: Ljubljana
Živjo!
Jaz sem imel iste težave na laptopu ampak pri eni drugi igrici. Rešitev je bila, da sem šel pod nastavitve od zaslona, in nato tja, kjer spreminjaš resolucijo, potem sem kliknil na dodatno šel pod odpravljanje težav in se je pojavil drsnik. Z njim reguliraš Graphic acceleration hardware. Npr. sem imel na full piše pa, če imaš težave ga lahko zmanjšaš. To je bilo na windows xp, mogoče je to tudi na tvoji verziji.

_________________
Branimir Filovski
S5DBF
Slika Slika FS3 Slika


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 27 Nov 2015, 13:10 
Odsoten

Pridružen: 10 Avg 2011, 22:39
Prispevkov: 86
Kraj: Maribor
na win7 te opcije več ni.... najlepša hvala za odgovor, upam da še ima kdo drug kako idejo

_________________
Slika


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 28 Nov 2015, 17:12 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 30 Apr 2015, 11:55
Prispevkov: 561
Kraj: Ljubljana
Mogoče vem, kje tiči težava.
Jaz imam na namizju .bat datoteko za FSX z vsebino:

@echo off
start "" "C:\FSX\FSX.exe"
net stop uxsms
net start uxsms

Slika

(samo ta datoteka pri tebi mogoče ne bo delovala, ker nimaš FSX-a v isti mapi kot jaz)

To sem naredil zato, da aero deluje, ko letim na FSX drugače se ob zagonu FSX-a izklopi. Ta datoteka zažene FSX, "ukini" aero proces in ga nazaj vključi, tako lahko letim na aero temi.
Pri tebi je mogoče problem, da je dwm.exe proces izključen in ga moraš vključit. Probaj iti na START in nato v Iskanje programov in datotek vpišeš dwm. To nato zaženeš.

_________________
Branimir Filovski
S5DBF
Slika Slika FS3 Slika


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 29 Nov 2015, 07:20 
Odsoten

Pridružen: 10 Avg 2011, 22:39
Prispevkov: 86
Kraj: Maribor
branimir, poskusil, pa ne deluje.... žal

res ne vem več kaj še naj...

_________________
Slika


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 29 Nov 2015, 10:07 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 30 Apr 2015, 11:55
Prispevkov: 561
Kraj: Ljubljana
Ali imaš aero vključen v nadzorni plošči?

_________________
Branimir Filovski
S5DBF
Slika Slika FS3 Slika


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 30 Nov 2015, 09:15 
Odsoten

Pridružen: 10 Avg 2011, 22:39
Prispevkov: 86
Kraj: Maribor
Branimir, ja, seveda... tudi ko preklapljam med aero temami in pa base temami, se ne preklopi... pri prejšnjih update-ih je vedno sam se kr naenkrat vklopil, zdaj pa mu ne potegne

_________________
Slika


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 30 Nov 2015, 16:42 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 30 Apr 2015, 11:55
Prispevkov: 561
Kraj: Ljubljana
Iz microsoftove strani:
1. Troubleshoot Problems with Aero

A) Click Start and type: Aero. Then click “Find and fix problems with transparency and other visual effects”

B) In the new window click Advanced to fix any problems automatically.

C) If the problem is not fixed you will see a list of possible issues.


2. Windows Aero Glass visual effects are not working or displayed:

http://support.microsoft.com/gp/aero_effects_not_working



3. Verify Visual Effects Are On
A) For this right click on "Computer" and select "Properties" from the right click menu.
B) Click on "Advanced System Settings" from the left pane to open up the "System Properties" window.
C) Select the "Advanced" tab from it. Then Under "Performance" click "Settings."
D) Now check "Enable transparent glass" and "Enable Desktop Composition."

E) Restart the computer.

4. Right click on the desktop, click Personalize, click Select Windows Colors. Then verify "Enable Transparency" is checked.


5. Refresh your Windows Experience Index score


A)Click Start, then right click Computer and click Properties

B) Click "Windows Experience Index"

C) Click "Re-run the assessment" to refresh your WEI Index score.


6. Save the Windows 7 Aero theme

A) Right click the desktop, click Personalize.

B) Select the Aero theme you want to use.

C) Change any settings to how you want them.

D) Click Save Theme, then use that theme.


7. Reinstall Your Video Drivers

Download the newest video drivers for your video card, then reinstall the video drivers.

_________________
Branimir Filovski
S5DBF
Slika Slika FS3 Slika


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 30 Nov 2015, 16:53 
Odsoten

Pridružen: 10 Avg 2011, 22:39
Prispevkov: 86
Kraj: Maribor
nič.... kot zgleda je driver zanič... prokleti windows 10.... jao

bom počakal do naslednjega update-a, če bo takrat delovalo, drgač so za mene moji fsx dnevi mimo.... damnit.

_________________
Slika


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 30 Nov 2015, 17:13 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 30 Apr 2015, 11:55
Prispevkov: 561
Kraj: Ljubljana
Saj ima windows opcijo, da se prevrti driverje na prejšno različico. Lahko pa iz interneta snameš gonilnike, ki si jih imel pred problemom in to inštaliraš.

_________________
Branimir Filovski
S5DBF
Slika Slika FS3 Slika


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 16 Dec 2015, 17:19 
Odsoten

Pridružen: 10 Avg 2011, 22:39
Prispevkov: 86
Kraj: Maribor
evo, le skapiral kaj se gre ta moj glupi windows...

monitorje sem mel razširjene še na tablet, in grafičnega driverja FSX ni prepoznal kot screen, pa kot zgleda je tud windows mel probleme z njim.... odklopil vse dela ko urca.

evo, pa sta mi šle 2 leti življenja, spet z živci....

hvala vsem za pomoč :)

_________________
Slika


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 16 Dec 2015, 18:12 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 30 Apr 2015, 11:55
Prispevkov: 561
Kraj: Ljubljana
Bravo, važno da dela =D>

_________________
Branimir Filovski
S5DBF
Slika Slika FS3 Slika


Na vrh
 Profil  
 
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 12 prispevkov ] 

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za:
Pojdi na:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group