Forum virtualnega letalstva Slovenije

Klub virtualnega letalstva Slovenije
Danes je 07 Mar 2021, 07:35

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]




Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 4 prispevkov ] 
Avtor Sporočilo
OdgovorObjavljeno: 10 Nov 2015, 16:35 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 30 Apr 2015, 11:55
Prispevkov: 561
Kraj: Ljubljana
:wave:
Nekaj časa nazaj sem eksperimentiral o povezanosti več PC-jev na istem homegroup tako, da so bili na ločenem PC-ju inštrumenti.
Na FSX imam na ložen FSUIPC, ki podpira omrežno povezavo oz. povezanost PC-jev v homegroup za FSX. Zraven imam tudi program s katerim vspostaviš povezavo. To me zanima zato, ker si želim, da bi programi kot kACARS od Adrije in ostale stvari, ki morajo biti povezane preko FSUIPC-ja, da bi programi PC-ju porabljali čim manj 32-bitnega RAMA, da bi ga čim več ostalo za FSX. Če povežem dva PC-ja na isti homegroup na enemu FSX na drugemu acars in na tistemu s kacars zaženem program za vspostavitev povezave s FSUIPC na netu, bi moral kacars beležiti podatke oz. bi bil vspostavljen s FSUIPC?

Hvala za vnaprej.

_________________
Branimir Filovski
S5DBF
Slika Slika FS3 Slika


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 10 Nov 2015, 19:33 
Odsoten
Nadzornik
Uporabniški avatar

Pridružen: 22 Sep 2006, 11:53
Prispevkov: 507
Kraj: Ljubljana
Če želiš, da aplikacije na drugem računalniku preko mreže komunicirajo s FS preko FSUIPC, moraš imeti program oz. licenco WideFS. Na računalniku s FS imaš tako strežnik (WideServer), na drugem računalniku pa odjemalca (WideClient). Ker si že eksperimentiral, izgleda da omenjeni program že imaš (upam, da legalno verzijo). Če torej na drugem računalniku instaliraš in zaženeš kACARS, zadeva preverjeno deluje.

_________________
Danilo


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 10 Nov 2015, 21:34 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 30 Apr 2015, 11:55
Prispevkov: 561
Kraj: Ljubljana
Bom probal. Imam demo verzjo WideFS. Upam da bo delalo.

_________________
Branimir Filovski
S5DBF
Slika Slika FS3 Slika


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 13 Nov 2015, 17:11 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 30 Apr 2015, 11:55
Prispevkov: 561
Kraj: Ljubljana
Hvala Danilo, zdaj letim LJLJ-EDDF s kACARS in FreeFD na ločenem PC-ju in deluje, vsi "števci" se premikajo in kACARS beleži podatke. :)

_________________
Branimir Filovski
S5DBF
Slika Slika FS3 Slika


Na vrh
 Profil  
 
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 4 prispevkov ] 

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za:
Pojdi na:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group