Forum virtualnega letalstva Slovenije

Klub virtualnega letalstva Slovenije
Danes je 07 Mar 2021, 07:38

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]




Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 10 prispevkov ] 
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: Slabi FPS-ji na LJLJ
OdgovorObjavljeno: 10 Okt 2015, 20:39 
Odsoten

Pridružen: 10 Okt 2015, 15:56
Prispevkov: 5
Pozdrav virtualni letalci!
Sem nov na IVAO in forumu, in sem še začetnik pri letenju. Namestil sem dotatek za LJLJ iz spletne strani slovenske IVAO divizije in flight simulator mi deluje s hitrostjo 3-5 FPS. Pojavljajo se tudi težave s grafiko.
Ali mi lahko nekdo svetuje kako pospešiti FPS?


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Slabi FPS-ji na LJLJ
OdgovorObjavljeno: 10 Okt 2015, 21:01 
Odsoten

Pridružen: 11 Okt 2014, 13:23
Prispevkov: 90
Pozdravljen Daniel,

da bi ti lahko pomagali moras sporociti malo vec podatkov o tvoji konfiguraciji racunalnika:
- CPU (tip in GHz),
- GPU,
- RAM,

In seveda kateri program ima ali FS9 (FS 2004) ali FSX?

In nadalje koliko si imel prej FPS ter s katerim letalom?

Kdaj se je pojavila tezava, si kaj menjal gonilnike za grafiko in ali imas vklopljen DX9 ali DX10 v FSX(ce imas tega)?

Lp,

Gregor


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Slabi FPS-ji na LJLJ
OdgovorObjavljeno: 10 Okt 2015, 21:18 
Odsoten

Pridružen: 10 Okt 2015, 15:56
Prispevkov: 5
Intel celeron 2.16GHz
4.00 GB RAM
Windows 8.1 Enterprise
FS2004
Za GPU pa ne vem kje poiskat.
Sem pravkar na obisku pri uporabniku Branimir, pa se oba čudiva in ne najdeva rešitve, ker je letalo default, na plačljivih dodatkih, kot EDDF Aerosoft pa so FPS-ji odlični.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Slabi FPS-ji na LJLJ
OdgovorObjavljeno: 10 Okt 2015, 21:26 
Odsoten

Pridružen: 11 Okt 2014, 13:23
Prispevkov: 90
Hm, z FS2004 nimam veliko izkusenj.

Za GPU pogledas najlazje tako da das desni klik na "My Computer" ali "Moj racunalnik" in nato izberes izbiro "Manage" ali Upravljal, ter nato izberes izbiro "Device manager" ter nato Display adapter.

Lp,

Gregor


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Slabi FPS-ji na LJLJ
OdgovorObjavljeno: 10 Okt 2015, 21:45 
Odsoten

Pridružen: 10 Okt 2015, 15:56
Prispevkov: 5
Med lastnosti nič ne piše na temo katera grafična je v PC-ju :(


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Slabi FPS-ji na LJLJ
OdgovorObjavljeno: 10 Okt 2015, 21:54 
Odsoten

Pridružen: 11 Okt 2014, 13:23
Prispevkov: 90
Ali si odprl "Device Manager" - "Upravitelj naprav" -DM?

Ce v DM nimas navedene graficne kartice pomeni da imas nalozene Genericne Windows gonilnike za grafično kartico in moras namestiti ustrezne gonilnike za graficno kartico.

V DM kliknes desni klik na Display adapters in nato izberes "Scan for hardware changes" in morda ti bodo Windowsi sami nasli ustrezni gonilnik, sicer moras nekako ugotoviti katero graficno kartico imas in nato namestiti ustrezne gonilnike za GPU za Win 8.1.

Ce imas samo genericne Windows gonilnike za GPU ali imas samo integrirano Intel grafiko potem je nekako normalno da dela FS9 max 3-5 FPS.

Lp,

GRegor


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Slabi FPS-ji na LJLJ
OdgovorObjavljeno: 10 Okt 2015, 23:30 
Odsoten

Pridružen: 05 Dec 2009, 12:30
Prispevkov: 977
ne glede, da gre z FS2004 je Intel celeron 2.16GHz revček za poganjanje dodatkov :(


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Slabi FPS-ji na LJLJ
OdgovorObjavljeno: 11 Okt 2015, 09:05 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 03 Sep 2007, 21:00
Prispevkov: 1406
S že pozabil, kaj vse je v ljlj za fs9, umakni avtomobile iz parkirišča in kakšna drevesa posekaj pa bo takoj fps poskočil

_________________
Silvo


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Slabi FPS-ji na LJLJ
OdgovorObjavljeno: 18 Okt 2015, 19:25 
Odsoten

Pridružen: 10 Okt 2015, 15:56
Prispevkov: 5
Hvala za vse odgovore :wave:


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Slabi FPS-ji na LJLJ
OdgovorObjavljeno: 06 Nov 2015, 23:28 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 30 Apr 2015, 11:55
Prispevkov: 561
Kraj: Ljubljana
Danes se mi zdi, da sem rešil zadevo Danielu.
Sem z ADE odprl stock airport LJLJ dal aprone popravil taxiwaye, ga posodobil na trenutno postavitev, da je kompatibilen s IVAO. Nisem mu ga še poslal, da bi videl FPS-je ampak pri meni deluje, stestiral sem ga še na IVAO, da sem na webeye pogledal, če so vsi aproni, taxiwayi na pravem mestu... in deluje vse točno. Moj prvi dodatek za FS9.
Ni tako dober kot tisti dodatki za fsx ampak je za silo bo.

_________________
Branimir Filovski
S5DBF
Slika Slika FS3 Slika


Na vrh
 Profil  
 
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 10 prispevkov ] 

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za:
Pojdi na:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group