Forum virtualnega letalstva Slovenije

Klub virtualnega letalstva Slovenije
Danes je 21 Apr 2026, 07:30

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 13 prispevkov ] 
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: PMDG 777-200LR/F
OdgovorObjavljeno: 03 Sep 2013, 22:30 
Odsoten
Uporabniški avatar

PMDG je ravnokar izdal najnovejše letalo, Boeing 777 za FSX. V 'base packu' sta verziji 200LR in 200F, čez kakšne par mesecev lahko pričakujemo še 300ER. 200ER zaenkrat še niso uradno potrdili.

Vsaj zame eden izmed težje pričakovanih dodatkov :) Beta slike in video posnetki so izgledali res dobro.

http://www.precisionmanuals.com/pages/p ... 77LRF.html

Na vrh

Naslov prispevka: Re: PMDG 777-200LR/F
OdgovorObjavljeno: 04 Sep 2013, 09:52 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kraj: Ljubljana
Zadnji mesec je izšlo kar nekaj težko pričakovanih dodatkov. Poleg ravnokar izdanega PMDG 777 tudi PFPX, A2A 172 Trainer, FTX global,... saj bi še šlo, če ne bi vsaka od teh zadev bila kar precej draga.
Če si PMDG 777 že kupil nam lahko malo poročaš o vtisih. Baje so FPS boljši kot na NGX, kjer sicer niso ravno slabi, dobri pa tudi ne. Ker imam vse PMDG zadeve bom seveda slej kot prej kupil tudi tega.
Bo pa treba potem začet letet daljše linije. Ker nikoli ne uporabljam time acceleratorja bo to še zabavno :D

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 04 Sep 2013, 12:11 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kraj: Žalec
Evo, jaz ga imam od včeraj zvečer. Sem čakl dobrih 15 min na spletni trgovini da mi je uspel nakup :D . Prvi vtisi so... waw... odlični, tako dobri vbistvu da komaj čakam da tole napišem do konca in da se lahko vrnem v cockpit :lol: 777 leti odlično, FBW je opazno manj "agresiven" kot pri airbusu ampak deluje top-notch. Pitch trim ni tako zelo avtomatiziran kot pri MD-11 ali airbusu, ampak odlično kompenzira spremembe konfiguracij in moči motorjev. Si moram vzeti še čas za testiranje trim reference speed, ki jo nastavljaš s pitch trimom, ampak verjamem, da deluje super. Včeraj sem probal bank angle limiter. Pri nekje 35-40° bank-a FBW vskoči na pomoč. Res je ta bank možno preseči, vendar te računalnik vleče nazaj v normalno območje. Probal sem izključiti AP DISENGAGE bar na MCP panelu. V manualih piše, da s tem poleg izgube AUTOLAND funkcije in preprečenega vklopa avtopilota dokler je AP disengage bar v spodnjem položaju, izgubiš še bank limit protection. In seveda deluje točno tako. Poslikave letal so veliko boljše kot sem pričakoval, dosti boljše kot zgledajo na slikah. Sam model je jaw-breaking. Že če opazuješ iz tower view-a takoj vidiš skoraj popolno enakost PMDG 777 in pravega 777 iz kakšnih youtube posnetkov. Prav tako so neverjetni vsi zvoki, od notranjih do zunanjih. Veliko gumbov in stikal v cockpitu generira različne zvoke, odvisno od tega kje in kako močno pritisneš, nekateri pa imajo tudi naključne efekte, tako da letalo resnično deluje bolj "živo".

ECL (electronic checklist) je res super stvarca. Ravnokar sem probal severe engine damage in te lepo vodi skozi vse korake. Thrust Asymmetry Compensation je tudi v tem primeru neverjetno dobro odigral vlogo. Skoraj pozabiš, da si izgubil motor :D Sploh pa s temi GE90-110B ni varno vzletati s polno močjo. V trenutku si preko 100 vozlov, V1 in rotiranje je treba izvesti zelo previdno. Počasi, a ne prehitro, ko pa si enkrat varno v zraku pa samo komande nase. 25°+ pitch-a je nujno potrebno, da ti letalo ne pobegne, tako pa dosežeš 6000-7000 ft/min vzpona brez problemov. Prava raketa, sploh če si upaš letalo v tej situaciji pogledati od zunaj :lol: .

Zdaj me čaka še tutorial flight, nato pa v FCOM in se učiti procedure. Cold-and-dark cockpit pa do start-up-a. Me prav zanima kako zgledajo vsi tisti avtomatski testi sistemov, ki so jih omenjali pri PMDG 8) . Kako dobro so se potrudili pri tem produktu pokaže nekaj dejstev, kot naprimer to, da napajanje letala iz cold-and-dark ni reverzibilno enako kot ugašanje letala v to stanje, ampak imajo sistemi popolnoma drugačne sekvence. Potem, v primeru, da letimo LAND 3 autoland in nam odpove levi motor, bo letalo nadaljevalo v LAND 3 načinu. Če pa nam odpove desni motor, pa bo letalo nadaljevalo v LAND 2 načinu, saj v tem primeru desno AC vodilo izgubi napajanje za zelo kratek čas, to pa prepreči LAND 3 autoland. Za hidravlične sisteme si je vredno enkrat vzeti čas med pristajanjem in opazovati, kako demand črpalke vskočijo v pričakovanju speedbreaks in revers thrust depoyment. Pri črpalkah je zanimivo, če se pregrejejo. Če preko njih teče hidravlična tekočina, bodo potrebovale okrog 5 min, da se ohladijo, če pa jih pustimo izolirane, pa lahko čakamo tudi do pol ure :o . Če pregrejemo zavore na kolesih in kolesa pospravimo, lahko pričakujemo wheel well fire alarm. No pa še to. Za vse žarnice in njihove vire napajanje obstaja 171 strani podatkov, ki so seveda simulirani.

Napišem mogoče še kasneje kaj pa prilepim kakšno slikico. Drugače pa, tisti ki še niste se lahko registrirate na AVSIM forumu in pogledate nekaj slik iz BETA testinga: http://forum.avsim.net/topic/415208-amalgamated-777-beta-images/

http://www.ivao.si

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 04 Sep 2013, 14:47 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kraj: Žalec

Povezava na YouTube

http://www.ivao.si

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 13 Sep 2013, 22:49 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kraj: Velenje
Če ste lastnik novega lepotca potem predvidevam, da se boste udeležili srečanja.

More info: http://forum.ivao.aero/index.php?topic=229157.0

Slika
Slika

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 04 Okt 2013, 23:26 
Odsoten
Uporabniški avatar

Airbus je tako odlično povzel vse, da skorajda ni kaj dodati :) Mogoče samo omenim funkcijo pospeševanja časa, ki jo je posebej razvil PMDG in omogoča, da se tudi najdaljše lete odleti v kakšni uri, kar je koristno predvsem za tiste, ki nimajo časa za daljše polete.

Jaz sem opravil že nekaj krajših in daljših letov in do sedaj nisem naletel še na nobeno težavo, deluje zelo stabilno in je res užitek za letenje.

Slika

Slika

Slika

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 05 Okt 2013, 21:31 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kraj: Celje
"... omenim funkcijo pospeševanja časa..."
Pospeševanje časa (??!), kako pa to izgleda na IVAO?

Slika Slika
Slika
http://www.132virtualwing.org/

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 06 Okt 2013, 22:12 
Odsoten
Uporabniški avatar

Citiram:
Pospeševanje časa (??!), kako pa to izgleda na IVAO?

Tisti, ki letijo na mrežah, jim to ne pride prav. Pride pa prav tistim, ki letijo offline in nimajo dovolj prostega časa, da bi leteli na dolgih letih.

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 07 Okt 2013, 07:35 
Odsoten
Uporabniški avatar

Autocruise, kot se zadeci rece, je "pametna " uporaba simulation rate. Ko je vklopljen racunalnik sam nastavi do prej nastavljene pospesitve, vendar v korakih in glede na razmere. Ko se priblizujes navigacijski tocki sam upocasni na normalni cas in nato spet pospesi do npr. 8x. Ce se zacne veter kaj hecat s tabo in zacne tvoja hitrost nihati, tudi v tem primeru zmanjsa stopnjo simulacije.

Nato nstavis se, da se simulacija sama opravlja "stopnicke" ( step climb) in da se ustavi 20 NM pred spuscanjem, in lahko gres stran od racunalnika.

Seveda vse to lahko delas offline. Online taksni heci ne pridejo v postev.

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 07 Okt 2013, 08:41 
Odsoten
Uporabniški avatar

Zanimiva pogruntavščina, mogoče celo idelana za takšno simulacijo, vendar po drugi strani pa spet vprašanje, koliko pilotov še sploh redno leti off-line. Največja privlačnost je ravno interaktivnost z "živo" ATC v multiplayerju, vse ostalo pa itak v največji meri naredi autopilot in FMC.
Nekoliko drugače je mogoče edino v VFR. V tem načinu pa itak ne pride v upoštev pospešitev časa.

Slika Slika
Slika

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 07 Okt 2013, 08:49 
Odsoten
Uporabniški avatar

Hja ne vem če bi se strinjal s tabo. Glede na moj omejen čas, naredim kar nekaj offline letov in niso vedno samo na kratke razdalje. Lepo je splanirati let v FSPX z vsemi zadevami ( ETOPS, alternacije, vetrovi ipd.) ter odleteti npr. let VHHH KSFO ali kaj podobnega. 14 urni let resnično hitro mine. Offline predstavlja izziv tudi zaradi vremena in natančnega načrta leta, da prispeš na cilj ob predvidenem času s predvidenim gorivom. Če ti postane dolgčas lahko mirne volje vključiš " service related failures" in je zadeva še bolj zanimiva, ko ti nad Atlantikom crkne motor in se moraš npr. obrnit proti svoji ETOP alternaciji ( BKIF), kjer je vreme na meji tvojih sposobnosti,

Online je super in fajn, ampak tudi offline si lahko človek zagreni :)

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 07 Okt 2013, 12:57 
Odsoten
Uporabniški avatar

Jaz nisem nikoli letel dolgih ali zelo dolgih poletov. Letel sem največ relacije po Evropi, cca. 2-3 ure, zato si tudi težko opredstavljam, kako si nekdo organizira v živo dolgi polet (medcelinski, 6-12h). Verjetno res v tem primeru še najbolj pride v upoštev off-line način, kot me je podučil Metod ;) . Težko si je res predstavljati multiplayer način medcelinskega poleta, kjer moraš presedeti za računalnikom 12h ;).
Torej v tem primeru je ta pogruntavščina o pospešenem času res dobrodošla.

Hvala za info.

Slika Slika
Slika

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 19 Jul 2014, 19:32 
Odsoten
Uporabniški avatar

PMDG je včeraj izdal SP1 za svoj 777, ki vključuje veliko popravkov in nekaj zanimivih novosti (Datalink, Weather Radar, ki pa deluje samo v kombinaciji za Active Sky Next). SP1 je na voljo brezplačno za vse kupce 777 base package, od včeraj pa je na voljo tudi dodatek 777-300ER.

Na vrh

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 13 prispevkov ] 

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za: