Evo, jaz ga imam od včeraj zvečer. Sem čakl dobrih 15 min na spletni trgovini da mi je uspel nakup

. Prvi vtisi so... waw... odlični, tako dobri vbistvu da komaj čakam da tole napišem do konca in da se lahko vrnem v cockpit

777 leti odlično, FBW je opazno manj "agresiven" kot pri airbusu ampak deluje top-notch. Pitch trim ni tako zelo avtomatiziran kot pri MD-11 ali airbusu, ampak odlično kompenzira spremembe konfiguracij in moči motorjev. Si moram vzeti še čas za testiranje trim reference speed, ki jo nastavljaš s pitch trimom, ampak verjamem, da deluje super. Včeraj sem probal bank angle limiter. Pri nekje 35-40° bank-a FBW vskoči na pomoč. Res je ta bank možno preseči, vendar te računalnik vleče nazaj v normalno območje. Probal sem izključiti AP DISENGAGE bar na MCP panelu. V manualih piše, da s tem poleg izgube AUTOLAND funkcije in preprečenega vklopa avtopilota dokler je AP disengage bar v spodnjem položaju, izgubiš še bank limit protection. In seveda deluje točno tako. Poslikave letal so veliko boljše kot sem pričakoval, dosti boljše kot zgledajo na slikah. Sam model je jaw-breaking. Že če opazuješ iz tower view-a takoj vidiš skoraj popolno enakost PMDG 777 in pravega 777 iz kakšnih youtube posnetkov. Prav tako so neverjetni vsi zvoki, od notranjih do zunanjih. Veliko gumbov in stikal v cockpitu generira različne zvoke, odvisno od tega kje in kako močno pritisneš, nekateri pa imajo tudi naključne efekte, tako da letalo resnično deluje bolj "živo".
ECL (electronic checklist) je res super stvarca. Ravnokar sem probal severe engine damage in te lepo vodi skozi vse korake. Thrust Asymmetry Compensation je tudi v tem primeru neverjetno dobro odigral vlogo. Skoraj pozabiš, da si izgubil motor

Sploh pa s temi GE90-110B ni varno vzletati s polno močjo. V trenutku si preko 100 vozlov, V1 in rotiranje je treba izvesti zelo previdno. Počasi, a ne prehitro, ko pa si enkrat varno v zraku pa samo komande nase. 25°+ pitch-a je nujno potrebno, da ti letalo ne pobegne, tako pa dosežeš 6000-7000 ft/min vzpona brez problemov. Prava raketa, sploh če si upaš letalo v tej situaciji pogledati od zunaj

.
Zdaj me čaka še tutorial flight, nato pa v FCOM in se učiti procedure. Cold-and-dark cockpit pa do start-up-a. Me prav zanima kako zgledajo vsi tisti avtomatski testi sistemov, ki so jih omenjali pri PMDG

. Kako dobro so se potrudili pri tem produktu pokaže nekaj dejstev, kot naprimer to, da napajanje letala iz cold-and-dark ni reverzibilno enako kot ugašanje letala v to stanje, ampak imajo sistemi popolnoma drugačne sekvence. Potem, v primeru, da letimo LAND 3 autoland in nam odpove levi motor, bo letalo nadaljevalo v LAND 3 načinu. Če pa nam odpove desni motor, pa bo letalo nadaljevalo v LAND 2 načinu, saj v tem primeru desno AC vodilo izgubi napajanje za zelo kratek čas, to pa prepreči LAND 3 autoland. Za hidravlične sisteme si je vredno enkrat vzeti čas med pristajanjem in opazovati, kako demand črpalke vskočijo v pričakovanju speedbreaks in revers thrust depoyment. Pri črpalkah je zanimivo, če se pregrejejo. Če preko njih teče hidravlična tekočina, bodo potrebovale okrog 5 min, da se ohladijo, če pa jih pustimo izolirane, pa lahko čakamo tudi do pol ure

. Če pregrejemo zavore na kolesih in kolesa pospravimo, lahko pričakujemo wheel well fire alarm. No pa še to. Za vse žarnice in njihove vire napajanje obstaja 171 strani podatkov, ki so seveda simulirani.
Napišem mogoče še kasneje kaj pa prilepim kakšno slikico. Drugače pa, tisti ki še niste se lahko registrirate na AVSIM forumu in pogledate nekaj slik iz BETA testinga:
http://forum.avsim.net/topic/415208-amalgamated-777-beta-images/