Kar se tiče delovanja FSX z vsemi mogočimi dodatki za primerne FPS vam iz lastnih izkušenj povem, da se jih da spraviti na primerno raven, a s precej truda in dela. Z nastavitvami se ukvarjam že vse od zadnjega nakupa računalnika, se pravi že kar okroglih 9 mesecev. Nekje novembra meseca, oz po vrnitvi s prireditve FS Weekend na Nizozemskem sem zadeve počasi spravil v red, a še poskušam. Kaj vse sem počel, oz. kaj vse še počnem, vam tukaj enostavno ne morem napisati. Potreboval bi čas, veliko časa, da bi razgrnil cel doktorat, ki sem ga opravil z nastavitev za FSX. Od prebiranja literature, brskanja po forumih, blogih, itd..., sem prišel nekje do meni zadovoljivih rešitev (no ja, moje zahteve so zelo zelo visoke in nikoli ne bom čisto zadovoljen, pa vseeno...).
Za primerne FPS sem se lotil nastavitev grafike z NVidia inspectorjem, Game boostrom, spreminjanjem vrednosti v CFG fajlih, nastavitev znotraj FSX, pa še bi se našlo... skratka, glava boli...

Lahko pa rečem, da so nekatere skupne lastnosti glede na podobne konfiguracije računalnikov, a je še vseeno toliko različnih nastavitev, kot je uporabnikov simulatorja. Enkrat, ko bom imel obilo energije za recenzijo nastavitev, jih bom poskušal opisati v posebnem postu, kjer bomo združili vse naše vedenje in izkušnje o nastavitvah in uskladitvah le-teh za spodobno delovanje priljubljenega simulatorja. Zaenkrat toliko, pa še kakšno na prihodnjih srečanjih...