Forum virtualnega letalstva Slovenije

Klub virtualnega letalstva Slovenije
Danes je 25 Feb 2021, 20:44

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]




Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 29 prispevkov ]  Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Avtor Sporočilo
OdgovorObjavljeno: 15 Okt 2006, 01:10 
Odsoten
Administrator
Uporabniški avatar

Pridružen: 16 Mar 2003, 15:56
Prispevkov: 3956
Kraj: Cerklje na Gorenjskem, Slovenija
Malo igranja z nastavitvami prinese marsikaj in komaj je FS X zunaj, že imamo tudi zanj kaj na to temo:
http://www.fox-fam.com/wordpress/?page_id=41

_________________
Goran Brumen


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: FSX Tweak Guide
OdgovorObjavljeno: 30 Okt 2006, 14:04 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 20 Apr 2003, 23:34
Prispevkov: 342
Kraj: LBL R-305 0.5 NM
Na spodnjem linku se nahaja obsezen vodic o tem, kako vas mlincek pripraviti do tega, da pogoltne strasansko posast, kot je MS FSX...

http://members.cox.net/spambait/FSXTweakGuide.pdf

...in jo kolikor toliko dobro tudi prebavlja. :mrgreen:

Link sem nasel na Aerosoft-ovi strani.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 30 Okt 2006, 15:48 
Odsoten
KVLS presidente
Uporabniški avatar

Pridružen: 19 Jun 2004, 10:44
Prispevkov: 1798
Kraj: Ljubljana
Super Andrej, hvala! Namreč, vsakič ko se odločim, da bom odprl FSX me mine volja do življenja ...

_________________
Igor Libero Krušič


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: "majstri rasturajo"
OdgovorObjavljeno: 07 Nov 2006, 12:58 
Sveze iz pekarne. Preden naredimo karkoli drugega, odnavigirajte do svoje mape v kateri se skriva FSX in naredite varnostno kopijo datoteke
Terrain.cfg -preimenujte v terrain.ori, ali premaknite v kako drugo mapo, vseeno.

Guruja Richard Ludowise (rhumbaflappy) in Luis Féliz-Tirado sta namrec ze zmodificirala originalno datoteko, jaz sem zadevo sprobal in mi je toliko vsec,
da vam jo lahko samo priporocam, dobite jo pa tule Samo odzipajte v glavno mapo FSX in to je to.

Nasa preljuba kura sicer ne izgleda dosti boljse, malo pa vendarle, vendar vam zdajle na temle mestu svecano obljubljam, da bo do novega leta dobila povsem drugo podobo. Par slikic za "pokusino":

Slika

mislim, da razlaga ni potrebna

Slika

Brnik, Cerklje, Krvavec


Slika

Kranj

Slika

Trzic

Slika

Radovljica, Lesce, Begunjscica, Stol

Pripomnil bi le, da je bil letni cas namerno nastavljen na zacetek oktobra, ko v default varianti Slovenija izgleda skoro ko sahara, v tistih par his, ki so nam jih pri Microsoftu dodelili, pa bi mogoce spravili 200.000, ne pa dva milijona, kolikor nas je.


Zadnjič spremenil andrejdrobun, dne 24 Nov 2006, 13:47, skupaj popravljeno 1 krat.

Na vrh
  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 07 Nov 2006, 14:24 
Odsoten
Administrator
Uporabniški avatar

Pridružen: 16 Mar 2003, 15:56
Prispevkov: 3956
Kraj: Cerklje na Gorenjskem, Slovenija
=D> =D>

_________________
Goran Brumen


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 08 Nov 2006, 15:12 
Odsoten
KVLS presidente
Uporabniški avatar

Pridružen: 19 Jun 2004, 10:44
Prispevkov: 1798
Kraj: Ljubljana
Imam eno vprašanje, oz., prosil bi za mnenje, nasvet:

glede na to, da nimam prav slabega računalnika, me zanima če bi FSX tekel kaj bolje, če bi zamenjal grafično (sedaj imam Radeon X800XT, vgradil bi X1900XT, dodal še 1024 RAM-a in dodal še eno zvočno - sedanja je integrirana).

Na višinah dosežem s povprečnimi nastavitvami tudi 15 - 22 FPS, nižje pa je polomija (7 - 14 FPS).

Saj ne, da bi se mi kam mudilo, me pa preprosto jezi dejstvo, da FSX ne dosega boljših rezultatov. Za novi računalnik pa trenutno nisem zagret, pa čeprav lahko priznamo po malem kar vsi, da nas kar naprej nekaj "grize" ... Bo kdo kategorično zanikal to dejstvo?

_________________
Igor Libero Krušič


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 10 Nov 2006, 09:54 
Daj bodi se ti tako dober pa navedi celotno konfiguracijo strojne opreme.


Na vrh
  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 10 Nov 2006, 21:21 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 10 Avg 2006, 16:09
Prispevkov: 620
Kraj: Pirniče (Medvode)
Naj kdorkoli kaj reče, ampak meni je ta grafika res lepa. Kapo dol z moje strani.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 27 Jul 2007, 12:54 
Odsoten
Administrator
Uporabniški avatar

Pridružen: 16 Mar 2003, 15:56
Prispevkov: 3956
Kraj: Cerklje na Gorenjskem, Slovenija
Ena malenkost za vse, ki imajo monitor v razmerju stranic 16:10 (in ne 4:3 oz. 5:4):
oldrockster napisal/-a:
V fsx.cfg (najti je to datoteko tule: "C:\Documents and Settings\XXXXX\Application Data\Microsoft\FSX", kjer je XXXXX VASE UPORABNISKO IME) obstaja tale
sekcija:

[Display]
ChangeTime=4.000000
TransitionTime=4.000000
ActiveWindowTitleTextColor=255,255,255
ActiveWindowTitleBackGroundColor=0,28,140,64
NonActiveWindowTitleTextColor=255,255,255
NonActiveWindowTitleBackGroundColor=24,33,87,64
InfoUpperRightTextColor=255,0,0
InfoUpperRightBackGroundColor=0,0,0,0
InfoLowerLeftTextColor=255,255,255
InfoLowerLeftBackGroundColor=255,0,0,128
InfoLowerRightTextColor=255,255,255
InfoLowerRightBackGroundColor=255,0,0,128
InfoBrakesEnable=True
InfoParkingBrakesEnable=True
InfoPauseEnable=True
InfoSlewEnable=True
InfoStallEnable=True
InfoOverspeedEnable=True
BLOOM_EFFECTS=0
SKINNED_ANIMATIONS=1
TEXTURE_BANDWIDTH_MULT=40
UPPER_FRAMERATE_LIMIT=0
WideViewAspect=False


Jaz bi pri 16:10 monitorju ta vnos spremenil v WideViewAspect=True

Vzame minutko casa, izgubiti pa nimate kaj. Ce ni sprememb, zadevo pac vrnete v prejsnje stanje.

Kot je že v citatu napisano, je zadevo zvohal oldrockster

_________________
Goran Brumen


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 27 Jul 2007, 20:48 
Odsoten

Pridružen: 23 Dec 2003, 17:10
Prispevkov: 648
Kraj: Ljubljana
Nimam še FSx, mam pa 16:9 zato me zanima, je kakšna sprememba?


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 07 Feb 2009, 01:57 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 03 Sep 2007, 21:00
Prispevkov: 1406
Odkril sem eno stvar. Fsx v visti mi je redno po določenem času zamrzoval. Če se FSX ni sam resetiral, sem imel še upanje, da se odblokira po pr 5 minutah. Enkrat sem pa šel v Task Maneger, processes in poiskal FSX, kliknil z desno in malo probaval. Ko sem ga dal v Virtualization, mi je zadeva takoj odblokirala. Sedaj virtualno letenje dam v virtualno stanje in nimam več zamrzovanja. Mogoče bo komu pomagalo. :mrgreen:

_________________
Silvo


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 14 Mar 2009, 11:27 
Nekaj za uporabnike štirijedrnih procesorjev:

V fsx.cfg datoteko dodajte tole novo sekcijo:

[JOBSCHEDULER]
AffinityMask=15


Povratne informacije glede eventuelnega poboljšanja ali poslabšanja performans so vsekakor dobrodošle.


Na vrh
  
 
OdgovorObjavljeno: 11 Jan 2011, 13:54 
Zvrtano z neta:

If you have a multi-core processor, you can adjust this setting to take more advantage of the extra calculation power:
TEXTURE_BANDWIDTH_MULT=n (n=30-40 for dual core, 70-90 for quad core)

torej dvojedrniki 30-40, 4 in več jedrniki 70-90


Pa še ena zadevica:

The perfbucket setting adjusts autogen detail level. Setting a lower level gives better performance.
PERFBUCKET=n where n=0 – 7
Default value is 6. Recommended value is 4.

Tole drugo je meni sicer nekam čudno, saj je moj zdaj že rahlo ostareli dvojedrnik E8500 čisto lepo prenesel vrednost 7, velja se pa malo poigrati.


Na vrh
  
 
OdgovorObjavljeno: 13 Apr 2011, 21:24 
Ne vem, če koga moti, mene zelo. Nekaj časa sem dejstvo, da po namestitvi acceleration packa ni več luči pripisoval Directx-u, gonilnikom grafične in še čemu. Danes pa sem končno bolj kot ne slučajno odkril, da namestitev acceleration packa zamenja vse Aircraft.cfg datoteke v katerih pa je, iz meni povsem nerazumljivih razlogov, zakomentirana(sploh ne izbrisana) vrstica, ki se nanaša na osvetlitev v virtualnem panelu. Torej tisti, ki pogrešate osvetlitev, enostavno odprite Aircraft.cfg datoteke tistih letal, ki so interesantna, poiščite sekcijo:

[LIGHTS] in v tej sekciji vrstico v kateri je tip luči(ne zaporedna številka) 4 in pobrišite tisti dve poševnici, ki sta pred to vrstico.

Primer za Cessno 172:

[LIGHTS]
//Types: 1=beacon, 2=strobe, 3=navigation, 4=cockpit
light.0 = 3, -2.76, -18.11, 2.97, fx_navred
light.1 = 3, -2.78, 18.11, 2.95, fx_navgre
light.2 = 2, -3.13, -18.31, 2.95, fx_strobe
light.3 = 2, -3.11, 18.31, 2.95, fx_strobe
light.4 = 1, -20.51, 0.00, 6.20, fx_beacon
//light.5 = 4, -2.27, 0.00, 1.45, fx_vclight <<<---- tile dve poševnici pobrišemo in imamo spet osvetlitev v VC.


Na vrh
  
 
OdgovorObjavljeno: 05 Avg 2011, 00:48 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 14 Jul 2011, 22:49
Prispevkov: 54
Kraj: Koper
pozdravljeni,

s to zadevo okoli fsx.cfg-ja se hecam že kar nekaj časa - toda še vedno moj fsx ni tak kot si ga želim....

torej moja konfiguracija;
Intel i5 2500k navit na 4200mhz
8gb rama
disk 320gb 7200rpm
Ati Sapphire 4870 1gb 5gddr
os; Win7 64x

moram priznati da sem od svoje konfiguracije pričkoval kakšen fps več :( no mogoče je problem v grafični.
tukaj je posnetek kjer lahko vidite moje fps-je (brez tweeka) pa še fraps mi jih je kar nekaj pobral.


Povezava na YouTube


moje nastavitve v fsx;
target frame: unlimited
resolucija: 1920x1080
filtering: anistropic
anti-alisasing = nastavljen v CCC
global texture: very high
advanced animations
---
aircraft - very low
----
scenery
detail radius: large
mesh: 100
mesh res: 10m
text res: 7cm
Wether effect: low 2.x
land detali texture
scenery complexity: extremly dense
autogen: dense
special effects : high
---
weather:
cloud draw: 60mi
cloud: high
---
traffic:
airport vehicle: high
road: 10%
drugače sem na vatsimu in drugega traffica ne dodajam...



TOREJ STE MENENJA DA IMAM NA KONFIGURACIJO DOVOLJ FPS-JA?
ALI LAHKO IZ FSX-A IZTISNEM ŠE KAJ VEČ NE DA BI POKVARIL IZGLED?


HVALA

_________________
ADR274
http://www.vataware.com/pilot.cfm?cid=1149867


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 05 Avg 2011, 09:02 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 03 Sep 2007, 21:00
Prispevkov: 1406
Prid na Ivao mrezo, bos imel vsaj ob petkih domaco kontrolo. Verjetno je pa pri tebi problematicno branje podatkov z diska...

_________________
Silvo


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 05 Avg 2011, 09:53 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 27 Mar 2003, 13:40
Prispevkov: 988
Kraj: Ljubljana
Tudi meni se zdi, da imaš težave z branjem diska...vsekakor pa si si izbral kompleksno letalo in kar gosto naseljeno okolje...poskusi znižat nastavitve in poglej kaj to prinese.
Mislim, da še vseeno ni računalnika, ki bi bil sposoben poganjati FSX, kompleksno letalo, vreme in scenery hkrati, brez določenih kompromisov...še FS9 včasih klecne.
Zategadelj jaz še vedno vztrajam pri FS9 in bom FSX dal na novo konfiguracijo izključno zaradi Andrejeve SLO...


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 05 Avg 2011, 11:26 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 14 Jul 2011, 22:49
Prispevkov: 54
Kraj: Koper
Torej ce prav razumem bi bil potreben kak ssd disk? Ali da diske drugace skonfiguriram? Zadeve sem poskusal znizati ampak mi je znizevanje nastavitev zadnja opcija saj sem si take komponente kupil samo zaradi fsx-a. Slabse nastavitve sem uporabljal pri starem q6600 navitem na 3.0 verjetno bom poskusil se z grafo da vidim v cem je trik :) pare nisu problem, para nema.:)

_________________
ADR274
http://www.vataware.com/pilot.cfm?cid=1149867


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 05 Avg 2011, 13:37 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 03 Sep 2007, 21:00
Prispevkov: 1406
Prav veliko se izbolšati ne da, kar se FPS-ja tiče, sam izgled pa lahko popraviš z REX in ASE. Še moj let s podobnimi nastavitvami, kot jih imaš ti v LOWW, brez letal.

Računalnik pa: i7 2600K nič navit
gigabyte 560 ti
ssd vertex3 120 gb, na katerem je FSX
sistem na ssd intel 75gb
8 gb ram
monitor 22
win 7 64


Povezava na YouTube

_________________
Silvo


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 05 Avg 2011, 18:47 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 14 Jul 2011, 22:49
Prispevkov: 54
Kraj: Koper
hhhmmm :(
pri fsx-u uporabljam ogromno dodatkov...
UTX, FEX, REX, ACTIVE SKY, GEX itd.

žal pa si fsx-a brez add-on letal kot so iFly, Wilco, Pmdg fsx-a ne predstavljam...

je pa res če recim izberem Wilco Airbus pridobim kar nekje 10fps-jev....

_________________
ADR274
http://www.vataware.com/pilot.cfm?cid=1149867


Na vrh
 Profil  
 
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 29 prispevkov ]  Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za:
Pojdi na:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group