Forum virtualnega letalstva Slovenije

Klub virtualnega letalstva Slovenije
Danes je 23 Jul 2019, 07:19

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]




Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 10 prispevkov ] 
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: Eclipse 550
OdgovorObjavljeno: 10 Jun 2018, 19:24 
Odsoten

Pridružen: 15 Mar 2015, 18:39
Prispevkov: 7
Pozdravljeni
Že nekaj časa pripravljam kabino za omenjeno letalo in uporabljam x plane 11, za instrumente air manager in arduino mega 2560. Komande so saitek pedala saitek flight yoke in saitek throtle quadrant. Vse je že v predelavi in ko bo čas pripnem še slike.
Toliko za uvod
Lp
Janez


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Eclipse 550
OdgovorObjavljeno: 11 Jun 2018, 10:11 
Odsoten
Nadzornik
Uporabniški avatar

Pridružen: 22 Sep 2006, 11:53
Prispevkov: 495
Kraj: Ljubljana
Dobrodošel! Veselimo se vsakega, ki zagrize v gradnjo kabin, saj to delo daja še dodaten, poseben čar virtualnemu letalstvu. Na en čuden način nas poveže z realnim letalstvom in včasih se obnašamo, kot bi imeli doma pravo letalo. Upam, da boš vztrajen in ne boš obupal, istočasno pa, da ne boš prehitro zadovoljen in boš našel užitke v podrobnostih.

Radovednost nas vsekakor daje, slike na plan!


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Eclipse 550
OdgovorObjavljeno: 11 Jun 2018, 13:23 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 14 Nov 2006, 14:13
Prispevkov: 484
Kraj: Ljubljana
Pozdravljen,

Eclipse 550, zanimivo letalo in kabina pa še certificirano za single-pilot operation. Upam, da bo čas za slike kmalu :D .

_________________
Ahhhh! the madness of cockpit builders will never end.
SIMon A320


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Eclipse 550
OdgovorObjavljeno: 12 Jun 2018, 14:16 
Odsoten

Pridružen: 15 Mar 2015, 18:39
Prispevkov: 7
Pozdrav
Leva in desna plošča je 5mm prozoren plexi sredinski pa monitor in predelan osnutek iz air managerja
Velikosti 400x300 mm vsaka od treh plošč v alu okvirju.
Za gumbe in napise nalimana črna folija na plexi
Oprema kot so stikala enkoderji start engine že nabavljeni in se montirajo
Za vse pa bo poskrbel arduino ki bo podpiral okoli 95 funkcij
Zadnja stena plexija barvana v belo in potem osvetlitev za katero pa še iščem rešitev
Predlogi dobrodošli
Lp
Janez


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Eclipse 550
OdgovorObjavljeno: 12 Jun 2018, 14:43 
Odsoten

Pridružen: 15 Mar 2015, 18:39
Prispevkov: 7
Evo predelava saitek throtle quadrant
Sem hotel dofati slike pa jih moram prvo obdelati ker so prevelike
Imam jih na telefonu če kdo ve kako se to najlazje naredi
prosim na dan z besedo da ne ofkrivam tople vode
Lp
Janez


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Eclipse 550
OdgovorObjavljeno: 12 Jun 2018, 15:30 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 30 Apr 2015, 11:55
Prispevkov: 550
Kraj: Ljubljana
Živjo!
Probaj jih naložiti na Shrani.si in potem dodaš link na forumu do slike.

_________________
Branimir Filovski
S5DBF
Slika Slika FS3 Slika


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Eclipse 550
OdgovorObjavljeno: 18 Jun 2018, 12:34 
Odsoten

Pridružen: 15 Mar 2015, 18:39
Prispevkov: 7
Pozdrav
Evo nekaj slik mojega simulatorja x plane 11 in eclipse 550 na letališču Brnik
Lp

Janez


Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Eclipse 550
OdgovorObjavljeno: 28 Jun 2018, 11:49 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 30 Apr 2015, 11:55
Prispevkov: 550
Kraj: Ljubljana
Uau! Lepo :shock:

_________________
Branimir Filovski
S5DBF
Slika Slika FS3 Slika


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Eclipse 550
OdgovorObjavljeno: 04 Jul 2018, 09:52 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 14 Nov 2006, 14:13
Prispevkov: 484
Kraj: Ljubljana
Zanimivo, po pravici povedano sem pričakoval sidestick :lol: .
Si moral za arduino kaj programirat ali ima ta air manager oz. x plane že kakšen vmesnik za arduino?

_________________
Ahhhh! the madness of cockpit builders will never end.
SIMon A320


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Eclipse 550
OdgovorObjavljeno: 07 Jul 2018, 05:07 
Odsoten

Pridružen: 15 Mar 2015, 18:39
Prispevkov: 7
Zdravo
Arduinota je treba programirat.
Obstaja vmesnik za simulator, ki kar dobro deluje ni potrebno vedeti vse o ukazih in je tudi plug in za x plane 11 narejen tako da na ko se programira vhode in izhode se iz razpredelnice za x plane določi katera komanda bo na katerem vhodu
To pošlješ v mapo plug in za x plane in deluje. Ja sidestick pa je bil prodan in potem nisem šel v nabavo novega ker sem imel floghtyoke že doma v kompletu
Če kdo potrebuje pomoč ni problema glede arduinota
Janez


Na vrh
 Profil  
 
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 10 prispevkov ] 

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za:
Pojdi na:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group