Forum virtualnega letalstva Slovenije

Klub virtualnega letalstva Slovenije
Danes je 26 Jan 2020, 23:14

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]




Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 34 prispevkov ]  Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: iPad kot FMC
OdgovorObjavljeno: 21 Jul 2011, 10:08 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 14 Nov 2006, 14:13
Prispevkov: 485
Kraj: Ljubljana
Če se vam doma slučajno valja iPad, ga lahko zelo koristno uporabite tudi za letenje. S pomočjo tega programčka lahko preko brezžične povezave iPad spremenite v "dotični" oz. tuch FMC. Zelo uporabno...


Povezava na YouTube

_________________
Ahhhh! the madness of cockpit builders will never end.
SIMon A320


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: iPad kot FMC
OdgovorObjavljeno: 21 Jul 2011, 20:09 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 27 Mar 2003, 13:40
Prispevkov: 988
Kraj: Ljubljana
Zadeva dela :) In to sploh ne tako slabo!...za kaj več izkušenj vam povem čez čas- sedaj je čas za namakanje in odklop! :)


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: iPad kot FMC
OdgovorObjavljeno: 22 Jul 2011, 10:08 
Odsoten
KVLS presidente
Uporabniški avatar

Pridružen: 19 Jun 2004, 10:44
Prispevkov: 1793
Kraj: Ljubljana
Citiram:
Če se vam doma slučajno valja iPad, ga lahko zelo koristno uporabite tudi za letenje


To kombinacijo sem si že ogledoval, vendar mi undock ni preveč po godu; sicer pa je potrebna med iPadom in compom tudi brezžična povezava, če se ne motim... Sicer vsekakor koristna zadevica...

_________________
Igor Libero Krušič


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: iPad kot FMC
OdgovorObjavljeno: 22 Jul 2011, 10:23 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 27 Mar 2003, 13:40
Prispevkov: 988
Kraj: Ljubljana
Jup- potreben Wi-Fi, ki pa ga verjetno imaš, če hočeš uporabljati Ipad za surfanje...skratka včeraj sem se igral z Fokker-jevim FMC in zadeva deluje! Malce se je potrebno privadit, da ne klikaš temveč tipkaš...jaz imma Ipad in bi si mogoče želel malce več odzivnosti. Ipad2 je pod pokrovom močnejši in verjetno teh težav nima.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: iPad kot FMC
OdgovorObjavljeno: 22 Jul 2011, 10:27 
Odsoten
KVLS presidente
Uporabniški avatar

Pridružen: 19 Jun 2004, 10:44
Prispevkov: 1793
Kraj: Ljubljana
Citiram:
potreben Wi-Fi, ki pa ga verjetno imaš


Ja, imam wi-fi + 3G. Edino ne vem, kako povezat to s compom, saj imam tam kar klasično žično povezavo in ne wi-fi. No, s tem se še nisem ukvarjal... Bi pa Pad-a uporavljal za FMS, prav z veseljem... =D>

_________________
Igor Libero Krušič


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: iPad kot FMC
OdgovorObjavljeno: 22 Jul 2011, 10:49 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 17 Mar 2003, 23:22
Prispevkov: 2200
Kraj: Radovljica
Citiram:
Edino ne vem, kako povezat to s compom, saj imam tam kar klasično žično povezavo in ne wi-fi.



SIMPL - 14€ stroška

_________________
Andrej D. - ADR179
Slika
http://www.slo4fsx.si


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: iPad kot FMC
OdgovorObjavljeno: 24 Maj 2012, 11:23 
Odsoten

Pridružen: 17 Maj 2012, 22:07
Prispevkov: 58
Tale stvar me je navdušila, pa sem šel takoj pogledati, ali podobna povezava obstaja tudi za Androidne telefone/tablice...
Screenslider / Screenslider PRO.

Boljša opcija je iDisplay, ki deluje tudi preko USB povezave (poleg standardne WIFI), kar je velika prednost za tiste, ki nimamo WiFi omrežja (Androidne tablice pa imajo praviloma vse tudi USB povezavo). Je sicer malenkost dražji od ScreenSliderja.
Zadevo sem preizkusil, in sicer na telefonu HTC Desire. Za uspešen priklop preko USB povezave je potrebno namestiti USB gonilnike za vašo Androidno napravo (za HTC je to kar njihov softver HTC Sync). Napravo je potrebno potem priključiti v USB Debugging načinu (to se nastavi v nastavitvah naprave), moj HTC Desire pa sem potem pustil kar v 'Charge only', kar je ena od opcij, ki jo telefon ponudi, ko priključiš USB kabel (druge so še 'usb disk' in podobno...). Zaženeš še iDisplay, in DELA!

Zadevica deluje. Touchscreen dela tudi preko USB povezave, in to zadovoljivo. Bom poskusil še v FSX, če bi se dalo telefon uporabit za kako malenkost v letalu...

Priznam, za kakršno koli resno delo ali za uporabo v simulatorske namene je telefonček tipa HTC Desire bistveno premalo. Bi pa bila tablica, kot je Kindle Fire, Samsung Galaxy Tab, Asus EEpad in podobne, zelo uporabna zaradi solidno velikega zaslona.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: iPad kot FMC
OdgovorObjavljeno: 24 Maj 2012, 12:39 
Odsoten

Pridružen: 17 Maj 2012, 22:07
Prispevkov: 58
Mimogrede, za tiste, ki gradite domače pilotske kabine, pa bi želeli mini zaslončke za MFDje, se dobi zastonjkarska 7'' androidna tablica (iz Kitajske) že za 44€ (poštnina zastonj).
8'' različica se dobi že za 60€, 10'' različica pa za 100€.

Seveda je potrebno prišteti še carino... So pa na Ebayu tudi evropski prodajalci, pri katerih so cene nekaj višje (zato pa ni 20% davka ob uvozu).

Recimo 7'' se iz Velike Britanije dobi za 50€, 8'' za 88€, 10'' pa za 116€.

Glede na to, da za tak denar ne dobiš niti enako velikega mini monitorja (nekateri mini USB monitorje kupujejo za vgradnjo v Thrustmaster Cougar MFDje), je tole praktično zastonj, pa še Touchscreen je, za povrhu. Tablica kot tablica jasno ni nekaj blazno naprednega (nima kapacitivnega zaslona, torej multitouch odpade, dela samo na en prst; procesor je počasen, malo spomina), ampak za razmislek pa bi bilo - če je NE kupiš kot tablico, ampak kot dodaten zunanji mini monitor s touchscreen funkcionalnostjo :)

Pa še ta prednost: taka tablica se priključi lahko tudi na žično LAN omrežje, lahko pa preko wifi ali USB.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: iPad kot FMC
OdgovorObjavljeno: 24 Maj 2012, 15:21 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 03 Sep 2007, 21:00
Prispevkov: 1392
Idisplay na HTC one X dela, tipke so odzivne, ekran pa je premajhen , da bi bil primeren za uporabo. FSX pa sem moral zagnati prej, kot ta program, torej nakup večjega ekrana na dotik, se splača :D

_________________
Silvo


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: iPad kot FMC
OdgovorObjavljeno: 26 Maj 2012, 19:44 
Odsoten

Pridružen: 17 Maj 2012, 22:07
Prispevkov: 58
No, iDisplay sem preizkusil na Samsung Galaxy Tab 10.1 in ugotovil, da so (vsaj pri USB povezavi) s Samsungom precejšne težave (saj preko USB tudi navadnih programov, kot so Word in podobno, ne prikaže na tablici). Kot je že napisal Silvo, pa je potrebno najprej zagnati FSX, šele potem iDisplay, saj v nasprotnem primeru FSX javi napako (da naj bi bila grafična kartica preslaba).

Težave imam tudi s FSX + iDisplay in Full Screen načinom (če preklopim na Full Screen, mi namreč sliko FSX pokaže čisto majhno na glavnem zaslonu).

Poskusit moram še enkrat s telefonom in FSX, saj na telefonu nisem imel težav z iDisplayom, kot so vidne na tablici.

Torej: kaže, da kompatibilnost z nekaterimi tablicami in iDisplayem ni 100%.

Ker pa nimam Wireless, tudi ne morem preizkusiti funkcionalnosti preko brezžičnega omrežja...


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: iPad kot FMC
OdgovorObjavljeno: 26 Maj 2012, 20:13 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 03 Sep 2007, 21:00
Prispevkov: 1392
Tudi jaz nisem bil vedno uspešen pri prikazu slike na telefonu, moraš kar malce vztrajati in premikati okvir prestavljenega okvirja sem in tja, da se kaj prikaže, pa še program se mi je hitro sesul.

_________________
Silvo


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: iPad kot FMC
OdgovorObjavljeno: 26 Maj 2012, 20:39 
Odsoten

Pridružen: 17 Maj 2012, 22:07
Prispevkov: 58
Obstaja še program AirDisplay, ki funkcionira v vseh kombinacijah (Mac, PC, Ipad, Iphone, Android), vendar žal samo preko brezžične mreže.
Je pa baje boljši od iDisplay, kar se kompatibilnosti tiče.

Očitno bo res treba kupit en brezžični router za takole igračkanje :)


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: iPad kot FMC
OdgovorObjavljeno: 27 Maj 2012, 09:38 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 27 Mar 2003, 13:40
Prispevkov: 988
Kraj: Ljubljana
In o tem programčku je bilo govora v samem začetku teme ;)


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: iPad kot FMC
OdgovorObjavljeno: 27 Maj 2012, 10:08 
Odsoten

Pridružen: 17 Maj 2012, 22:07
Prispevkov: 58
Hja, iDisplay s svojo USB povezljivostjo ima vsekakor svoje prednosti... Definitivno ni za odmet, poskusiti bi bilo potrebno, ali dobro deluje na različnih tablicah preko USB povezave.
Kako pa deluje preko brezžične povezave, bo tudi treba preizkusiti.

Airdisplay pa je bil originalno narejen le za iPade/iPhone in na Androidih ni delal (taka je bila prva informacija, ki sem jo videl - očitno pa so ga od tistih rosnih začetkov že usposobili tudi na Androidih), zato sem tudi šel iskat alternativo (ki bi po možnosti delovala tudi preko USB).


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: iPad kot FMC
OdgovorObjavljeno: 27 Maj 2012, 21:17 
Odsoten

Pridružen: 23 Dec 2009, 09:05
Prispevkov: 69
Pozdravljeni!
Še moje izkušnje z FMC na Samsung Galaxy Tab.
Kot prvo uporabljan REDFLY ScreenSlider, na brezžični povezavi, pa moram povedati, da odkar sem si naložil ta programček na PC in tablico,do sedaj nisem imel
nobenih problemov z delovanjem. Uporabljam ga izključno za FMC in zadeva deluje super, odzivnost je enkratna.
Zato priporočam, da poskusite s tem programom.
l.p.,
Bojan


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: iPad kot FMC
OdgovorObjavljeno: 27 Maj 2012, 21:38 
Odsoten

Pridružen: 17 Maj 2012, 22:07
Prispevkov: 58
Jaz pa sem danes uspel na Samsung Galaxy Tab preizkusiti tudi iDisplay v brezžičnem načinu. Očitno ima ta tablica resne težave s kompatibilnostjo s tem programom, saj niti normalne slike nisem dobil v Oknih (in to ob uspešni povezavi), kaj šele da bi zagnal še FSX.

Glede na to, da program normalno dela na mojem telefonu HTC Desire (po USB povezavi), še vedno mislim, da programček ni čisto mimo. Le z določenimi napravami se očitno ne razume.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: iPad kot FMC
OdgovorObjavljeno: 12 Nov 2012, 19:34 
Odsoten

Pridružen: 05 Dec 2009, 12:30
Prispevkov: 977
Malo premišlujem oz. rabim kakšen nasvet če bi stvar delala na goclever A103 10.1 - tablični PC 10˝
Procesor Allwinner A10 1GHz (Cortex A8, GPU Mali400)
Operacijski sistem Android 4.0.3, trgovina Play dostop
10“ LED kapacitivni multitouch zaslon z resolucijo 1,024*600 slikovnih pik
512MB ram DDR3
4GB MLC NAND flash interni spomin
G senzor
5000 mAh mAh lithium-ion polymer baterija
Wi-Fi (802.11 b/g/n)
1x HDMI 1.3 s Full HD podporo,
1x MicroSD reža s podporo do 32GB
1x 3,5mm izhod za slušalke
1x USB 2.0
1x DC 2,5mm napajalni priklop
VGA sprednja kamera
1x zvočnik 1,5W
Vgrajen mikrofon
5000 mAh lithium-ion polymer baterija
Paket vsebuje; USB kabel, polnilec, GOCLEVER A103 tablični računalnik in 1GB kartica

http://www.goclever.com/goclever_tab_a103

LP


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: iPad kot FMC
OdgovorObjavljeno: 27 Nov 2012, 23:06 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 03 Sep 2007, 21:00
Prispevkov: 1392
Iztok, si že kupil tablico? REDFLY ScreenSlider je res zelo dober program, idisplay mi še na računalniku sploh ne dela. Povezal sem se s SGS3. Odzivnost enkratna, samo ekran premajhen. 7 palčen bi bil že kar uredu npr. Google nexus 7

_________________
Silvo


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: iPad kot FMC
OdgovorObjavljeno: 28 Nov 2012, 14:41 
Odsoten

Pridružen: 23 Dec 2009, 09:05
Prispevkov: 69
Zdravo fantje!
Samo toliko. Jaz že kar lep čas uporabljam Samsung Galaxy tab10.1", pa moram povedati da mi zadeva dela več kot
super preko brezžične povezave s programom REDFLY ScreenSlider. Uporabljam jo za FMC in dela super.
je tipkanje po FMC popolnoma nekaj drugega kot klikanje z miško. Pravi užitek.

Lep dan vsem!


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: iPad kot FMC
OdgovorObjavljeno: 30 Nov 2012, 16:03 
Odsoten

Pridružen: 05 Dec 2009, 12:30
Prispevkov: 977
Bojan,
a kaj sama zadeva vpliva na FSP?
LP Iztok


Na vrh
 Profil  
 
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 34 prispevkov ]  Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za:
Pojdi na:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group