Forum virtualnega letalstva Slovenije

Klub virtualnega letalstva Slovenije
Danes je 16 Dec 2019, 09:03

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]




Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 81 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5  Naslednja
Avtor Sporočilo
OdgovorObjavljeno: 18 Dec 2009, 13:46 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 17 Mar 2003, 23:22
Prispevkov: 2200
Kraj: Radovljica
Najprej hvala lepa adminu, da je razklopil temo.

To da ti FPS-ji niso bistveno padli zato ker imaš sliko na dveh monitorjh samo dokazuje, da tvoja strojna oprema povsem v redu fura FS9. Pa ne se veseliti prezgodaj, ker ko boš imel priklopljene vse 4 monitorje, bo tudi tvoja konfiguracija kar občutila breme dodatnega potrebnega računanja in ti bodo FPS-ji zagotovo padli. Če jih imaš trenutno na neki lokaciji 70, potem s štiri monitorji pričakuj nekaj med 40-50, kar pa je povsem normalen, pričakovan padec. In ker je FS X toliko bolj požrešen, je povsem normalno, da ga tudi najmočnejši normalnim zemljanom dostopen procesor komajda poganja na štirih monitorjih, tvoj trenutni ga pa enostavno ne zmore.

Monitorje pa kar priklopi preko 2 na eno in dva na drugo kartico preko DVI izhodov - tisti HDMI izhodi so v največji meri namenjeni priklopu televizorja in bi lahko imel na HDMI izhodu (ni čisto nujno) tudi kake težave s prepoznavanjem monitorjev.

Sicer boš pa tudi sam slej ko prej spoznal, da če boš hotel imeti stvar res v redu, boš moral nabaviti še dva identična monitorja, če že ne identično firmo in model, pa identično diagonalo in možnost nastavitve enake resolocije na vseh štirih.

Ko boš pa končal z vsemi testiranji pa pojdi v FS9 in FS X in pod Settings\Display omeji zgornje število FPS na neko človeško vrednost, saj povsem nepotrebno "matraš" grafični kartici, za povrhu ti bo pa FS X pokazal več scenery objektov, če mu boš FPS omejil na neko vrednost, ki jo je tvoja konfiguracija sposobna stalno držati. Če v obeh simulatorjih omejiš zgornjo mejo FPS na 30, bo to čisto v redu.

_________________
Andrej D. - ADR179
Slika
http://www.slo4fsx.si


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 18 Dec 2009, 17:43 
Odsoten

Pridružen: 05 Dec 2009, 12:30
Prispevkov: 977
Ja Andrej res je. Monitorji morajo biti enaki. Problemi nastanejo pri različni resoluciji, velikost - dijagonala....predvsem pa software se stepe. Pa še na eni kartici morajo biti priklopljeni..Žal :( pa še samo tri monitorje podpira tale moja GK 5750. Mislil sem, da štiri a v navodilih in na škatli lepo piše da "samo" tri. Trgovec mi je sicer zatrdil da lahko priklopim 4 monitorje ampak ni čisto tako ker tudi nimam 2 HMDI vhoda ampak samo enega tisti četrti pa je namenjen avdio izhodu. Zakaj avdio ne vem. Bo prišel čas, ko bom imel tri monitorje ker je resnično prav nobel če imaš še kakšen pogled več iz frčoplana predvsem pri vzletanju ali pa pri pristajanju.

Ja glede fsp pa sem že hotel vprašati za nastavitve pa si mi že sam odgovoril.

V glavnem sprobal sem, zvedel sem, in naučil sem se ... =D> =D> =D>


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 18 Dec 2009, 19:19 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 03 Sep 2007, 21:00
Prispevkov: 1389
Tvoje grafične podpirajo novo tehnologijo Eyefinity ,kar pomeni, da lahko priklopiš več monitorjev, ki so neodvisni drug od drugega. Malo poišči to nastavitev in mislim, da bi ti moralo uspeti. Kartica pa podpira 4 priklope poleg hdmi in 2x dvi še display port. :wave:

_________________
Silvo


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 19 Dec 2009, 13:29 
Odsoten

Pridružen: 05 Dec 2009, 12:30
Prispevkov: 977
Sem probal še enkrat pa ne gre (ne znam - priznam)
1. Priklopil sem samo trinitron sony na DVI se pravi tastarga dela vse o k
2 Priklopil sem še en monitor se pravi lcd ta novga na HDMI, delala sta oba okej samo da mi je lcd-ja avtomatično preklopilo na primarnega - ta glavnega o k
3. Priklopil sem še tretjega LCD-ja na DVI, se je pa zgodilo sledeče: Tastar se je ugasnu, delala sta samo LCD-ja, šel sem v nastavitve nadzorno ploščo - displej, pokazalo mi je vse tri monitorje in ta tretji je bil tastar sony pri katerem pa so bili vsi jezički za nastavitve mrzli.
Šel sem med nastavitve za gonilnike ATI pokazako mi je več monitorjev ampak za odklukat sta bila tudi samo dva.

Danilo20 to je to. Naprej ne znam oz. nevem

Kje je ta Gorenja vas, da prinesem škatlo in monitorje ha ha :rotfl:


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 19 Dec 2009, 15:45 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 03 Sep 2007, 21:00
Prispevkov: 1389
Pojdi malo tukaj pogledat, mogoče boš kaj odkril, sam pa te grafične nimam, da bi ti lahko povedal. http://www.amd.com/us/products/technolo ... inity.aspx

V tem pdf ju pa preberi, kako se to ustvari v gonilniku http://www.amd.com/us/Documents/ATI_Eye ... _Brief.pdf

_________________
Silvo


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 21 Dec 2009, 03:21 
Odsoten
Administrator
Uporabniški avatar

Pridružen: 16 Mar 2003, 15:56
Prispevkov: 3956
Kraj: Cerklje na Gorenjskem, Slovenija
Iztok,
brez zamere ampak četudi tvoja grafika podpira nič koliko monitorjev mam občutek, da je FS svojevrsten kar se tega tiče. Če se spomnim, ko smo pri A320 SIM preizkušali SLI konfiguracijo smo bili kratkomalo razočarani. Resda je bil to čas, ko so bili na sceni Athloni 64 3200, GeForce 6600GT ter FS 2004 ampak med ne SLI in SLI konfiguracijo praktično razlike ni bilo. Obe kartici sta t.im Dual DVI oz. vsaka ima po 2 izhoda za 2 monitorje, skupaj 4 monitorje. Ampak trik SLIja ni v tem, da potem lahko prikazuješ sliko na 4 monitorjih temveč da vsaka izmed kartic izrisuje po polovico slike na enem (1 !!) monitorju, kar v večini iger (ki so pravilno pisane za take grafike!) dejansko dvigne hitrost FPS za tistih 80% ali nekaj takega. In ker razlike med SLI konfiguracijo na enem monitorju napram ne-SLI konfiguraciji na istem monitorju praktično ni bilo, je A320 SIM opustil SLI konfiguracijo (Igor popravi me, če se motim).

Seveda je tehnologija šla naprej, ATI ima svojo podobno tehnologijo ampak verjemi mi, Flight Simulator je še vedno veliko preveč odvisen od procesorja kot pa od grafike in ker je tako pisan je pri Tebi verjetno rešitev le v še enem računalniku, kateri bo prikazoval sliko še na monitorju 3 in 4. Da pa bo to zašpilalo, potem rabiš WideView in WideFS. In kot je Andrej napisal - tu mu lahko krepko verjameš, ker toliko pedigreja kot ima on na področju tehnikalij v FS ga nima nihče - četudi Ti uspe spravit skupaj, da boš gledal sliko na 3 monitorjih na enem računalniku, bo le-ta preprosto pokleknil pod težko kalkulacij, še posebej če boš imel odklenjene FPSje. Razlog pa je v napisanem zgoraj - FS ima grafično kartico zgolj za ustvarjanje posebnih učinkov in prikaz slike. Izračun objektov, terena, aerodinamike itd. pa opravlja procesor.

Žal, tako pač je in tu ne moremo nič narediti.

_________________
Goran Brumen


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 21 Dec 2009, 08:38 
Odsoten

Pridružen: 22 Maj 2004, 16:06
Prispevkov: 56
Kraj: blizu Ljubljane
Iztok,

kaj pa Matroxov TripleHead2Go? Tule: http://www.matrox.com/graphics/en/products/gxm/th2go/

S to škatlico dobiš pogled čez tri monitorje in "pokuriš" samo en izhod na grafični. Res to niso pogledi "left front", "front" in "right front" ampak raztegnjen "front", vendar pa mnogo ljudi prisega na to kombinacijo. Drugi izhod na grafični porabiš za četrti monitor in prikaz inštrumentov. Ali pa, še bolje, omisli si še en PC, ki ne rabi biti prav močan (grafično imaš) in tega preko Wideview poveži z glavnim strojem. Uporabljaj ga pa samo za prikaz inštrumentov (lahko na dveh monitorjih), torej so nastavitve lahko na minimum.

Še nekaj primerov uporabe TH2Go:

Štirje monitorji: http://www.youtube.com/watch?v=n20pTH02p_8
spet 4 monitorji: http://www.youtube.com/watch?v=A_gICmsS3Lg
trije monitoji: http://www.youtube.com/watch?v=pgJmU0Fz8mQ

Lp,
Jure


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 21 Dec 2009, 10:02 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 17 Mar 2003, 23:22
Prispevkov: 2200
Kraj: Radovljica
Jaz pa še vedno (iz praktičnih izkušenj) trdim, da bo na Iztokovi trenutni konfiguraciji FS 2004 čisto solidno deloval na štirih monitorjih v konfiguraciji 1.kartica, 1.monitor=front view, 2.montor= instrument panel, 2.kartica, 1.monitor= front-left view, 2.monitor= front-right view. Samo poglobiti se je treba v podrobnosti nastavitev gonilnikov in postaviti konfiguracijo. Glede na to, kar trenutno od strojnne opreme Iztok ima, je cenovno to najbolj ugodna varianta zanj. Pa ne, da jaz nebi hotel prodati še kakega računalnika :D .

Tako triplehead2go, kot wideview imata svoje pluse in minuse. S prvo imajo člani FSGoggles bogate izkušnje (Mladen?), poleg tega, da je pregrešno draga ima, če se pravilno spomnim njihovih pripovedovanj nekaj anomalij pri prikazovanju tekstur, za wideview je pa potreben vsaj še en dodaten računalnik.

_________________
Andrej D. - ADR179
Slika
http://www.slo4fsx.si


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 21 Dec 2009, 11:21 
Odsoten

Pridružen: 22 Maj 2004, 16:06
Prispevkov: 56
Kraj: blizu Ljubljane
Andrej,

zanimivo... tudi jaz se odločam, kako uporabiti več monitorjev in zaenkrat se nagibam k TH2Go varianti. Bom pa vsekakor preizkusil način, ki si ga opisal. Predvsem me zanima, kako deluje zadevščina preko Wideview-a. Nekje sem prebral, da AI letala niso ravno sinhronizirana, zato bi raje poganjal vse zunanje poglede z ene škatle in enega FS-ja.

Če imaš poglede tako kot si napisal, kako je z VC-jem? Sicer pri petih monitorjih, pri katerih dva prikazujeta inštrumente verjetno ni posebne potrebe po virtualnem kokpitu, ampak TrackIR ima svoje prednosti....

Ne vem, trenutno nisem dovolj pameten in me tale debata še kako zanima... :)

Kar se cene TH2GO tiče, je med najcenejšimi pri amazon.co.uk (cca 210 €) in ga tudi pošljejo v Slo. Pri nas je precej dražji. No, odkar smo v EU, to res ni več problem. Vsaj nekaj. Pa to je že druga tema :roll:

Lp,
Jure


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 21 Dec 2009, 12:23 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 17 Mar 2003, 23:22
Prispevkov: 2200
Kraj: Radovljica
Kar se th2go tiče, bi jaz definitivno počakal na mnenje nekoga, ki ga uporablja in to je Mladen. Vem, da so imeli neke probleme s prikazovanjem določenih textur, vendar je tega že tako dolgo nazaj, da je moja informacija lahko povsem zastarela.

Jaz zadevščine v FS2004 in v virtual cockpitu nisem kaj preveč maral, ker so VC-ji v FS2004 bolj bedni, delujejo pa pogledi čisto normalno. Ali si se zatipkal, ko navajaš 5 monitorjev? Zaenkrat smo govorili o štirih, sicer pa jaz ne vidim problema v priklopu toliko monitorjev, kolikor je podprtih izhodov na grafični kartici, "štos" je samo v tem, kaj bi na tiste dodatne monitorje postavil. Takorekoč z vsamik vsaj približno spodobnim procesorjem bi v FS2004 zagotovo povsem v redu delovala kombinacija treh zunanjih pogledov in, recimo treh panelov z instrumenti, saj so paneli z instrumenti, razen GPS okna, zelo nezahtevni tako za procesiranje, kot za grafiko. Edini monstrumi so dejansko zunanji pogledi.

Sicer pa v tej temi enostavo ne moreš biti "pameten". Preprosto je treba preizkusiti, kaj "špila" in kaj ne.

_________________
Andrej D. - ADR179
Slika
http://www.slo4fsx.si


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 21 Dec 2009, 12:47 
Odsoten

Pridružen: 22 Maj 2004, 16:06
Prispevkov: 56
Kraj: blizu Ljubljane
Ja, novejši TH2GO digital naj bi bil kar ok, le na to je treba paziti, da monitorji podpirajo frekvenco 57Hz, ker je le tako možno uporabljati največjo ločljivost. Če koga zanima, tule je seznam takih monitorjev:

http://www.widescreengamingforum.com/fo ... hp?t=14461

Zanimiv forum, mimogrede...
Bi pa seveda še kako rad slišal Mladenovo mnenje. :)

Govorili smo o štirih monitorjih, res je. Jaz bi sicer rajši še enega, tako da imam vsaj dva monitorja za inštrumente. Vsekakor bi rad prve tri monitorje uporabljal izključno za zunanji pogled. Kako pa gre zadevščina z dvema grafičnima karticama v enem PC-ju? Če sta, recimo, različna modela? Imam 9800GT in 7800GTX...


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 21 Dec 2009, 12:49 
Odsoten

Pridružen: 05 Dec 2009, 12:30
Prispevkov: 977
takole. Kar se monitorjev tiče sem že skoraj obupal pa me je silvo še malo porinil naprej. Hvala. Podrobno sem pregledal navodila ampak tretji monitor nikakor ni hotel sodelovati na moji mizi. Zavrtel sem tel. in po pol ure je prišel naš tamlad in mi prinesel na testiranje lcd 24" monitor AOC in stvarca je zalaufala brez problemov. Sledilo je navdušenje in nastavljanje pogledov. Super !!! Vse sva delala na FS9. FPS zaklenjeni na 30 odlično in vedno 30. Preklopili na FSX :( :bua: POGREB. FPS od 4 do 9...... (povsod nastavitve na full) Je pa nekaj drugega ...... Druga grafična ne spozna na nobenem vhoda monitorja.... Sicer sem že dobil informacije, da so praviloma na drugi kartici izhodi za monitorje mrtvi. Ima kdo kakšne druge informacije.
Nekaj mi ni jasno. Gorchi mi je opisal SLI povezave kar se tiče monitorjev ampak zakaj so moji izhodi mrtvi...... Sicer jih trenutno ne rabim a me vseeno matra firbec.
Gorchi: Počasi spoznavam, da sem naredil eno veliko napako, da se nisem najprej prijavil na forum, malo poklepetal z vami starimi formaši in šele po tem kupil nov PC. In vse kar si mi zgoraj napisal je popolnoma res. In tudi Andreju 100% zaupam. Mogoče bo kdo mislil, da sem čudak ker sem pred časom imel Pc ki mi je komaj solidno poganjal FS9 sedaj bi pa naenkrat rad 4 monitorje, vrhunski FSX , Saitek Flight volan, pedala..... ampak mene je tale FS zastrupu, sam pa še tako malo vem o tem. Vem tudi, da bi se moral najprej naučiti leteti ( no saj nekaj že znam) potem pa dalati na kozmetiki. Zakaj to govorim. Zato ker sem vsakemu posebej zelo hvaležen za vsako informacijo.HVALA


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 21 Dec 2009, 13:06 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 14 Nov 2006, 14:13
Prispevkov: 485
Kraj: Ljubljana
Ja obstaja pa še WideView, ki je zelo uporaben če imaš še kak PC viška :) . Ima pa svoje pomankljivosti kot ugotavlja Jure.
Pri uporabi v FS9 med računalniki ni sinhronizacije za AI letal in ostala vozila na letališčih.
Sinhronizacija vremena (oblakov) je zelo osnovna, samo za "default" oblake. Če uporabljamo kakšen dodatek kot Active Sky, ki oblake prikazuje verjetno tudi "random", sinhronizacija ni več 100%. Na prehodih med monitorji (Pc-ji) se potem pojavljajo novi in izginevajo prejšnji oblaki ( zelo neugodno, ko z letalom zapelješ v oblak in spredaj vse belo levo in desno pa je še vedno prekrasen pogled !!).

Za FSX obstaja dodatna WideTraffic sinhronizacija za AI letal in ostala vozila na letališčih do nekega števila objektov.

Te težave seveda elegantno reši TH2Go, če se omejimo samo na tri zaslone in soliden PC. Zaenkrat imam z njim samo pozitivne izkušnje in ga priporočam.

_________________
Ahhhh! the madness of cockpit builders will never end.
SIMon A320


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 21 Dec 2009, 13:34 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 17 Mar 2003, 23:22
Prispevkov: 2200
Kraj: Radovljica
Citiram:
Druga grafična ne spozna na nobenem vhoda monitorja.... Sicer sem že dobil informacije, da so praviloma na drugi kartici izhodi za monitorje mrtvi. Ima kdo kakšne druge informacije.


To je povsem logična posledica, ker imaš crossfire konfiguracijo vklopljeno. V tej konfiguraciji je že to dosežek, da ti sploh ratuje postavljati sliko na dva ali več monitorjev. Šele, ko boš razklopil crossfire in bosta kartici neodvisni, bodo tudi izhodi druge grafične prepoznani. Tistih max. 9 FPS v FSX-u je pa čisto pravi rezultat tvoje trenutne konfiguracije, ozko grlo je pa procesor. Pa za Windows 7 ( se drugače obnašajo, kot XP) sem nekje prebral, da bo edino prava kombinacija ze extended desktop, da bodo vsi priključeni monitorji sposobni delovati na enakih resolucijah in to pri meni preverjeno drži. Jaz sem imel celo ta problem, da enostavno sploh nisem mogel nič postaviti na monitor, ki je bil manjše diagonale, čeprav je deloval na enaki resoluciji kot ostali, večji monitorji. Pomeni, da je edino smiselno uporabiti identične monitorje, just in case . . . si vsaj lahko prepričan, da ni vir tvojih težav v tem.

_________________
Andrej D. - ADR179
Slika
http://www.slo4fsx.si


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 21 Dec 2009, 13:39 
Odsoten

Pridružen: 22 Maj 2004, 16:06
Prispevkov: 56
Kraj: blizu Ljubljane
SStusek napisal/-a:
Te težave seveda elegantno reši TH2Go, če se omejimo samo na tri zaslone in soliden PC. Zaenkrat imam z njim samo pozitivne izkušnje in ga priporočam.


Lepo, hvala za komentar. :)

Jure


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 21 Dec 2009, 13:58 
Odsoten

Pridružen: 05 Dec 2009, 12:30
Prispevkov: 977
andrejdrobun napisal/-a:
Citiram:
Druga grafična ne spozna na nobenem vhoda monitorja.... Sicer sem že dobil informacije, da so praviloma na drugi kartici izhodi za monitorje mrtvi. Ima kdo kakšne druge informacije.


To je povsem logična posledica, ker imaš crossfire konfiguracijo vklopljeno. V tej konfiguraciji je že to dosežek, da ti sploh ratuje postavljati sliko na dva ali več monitorjev. Šele, ko boš razklopil crossfire in bosta kartici neodvisni, bodo tudi izhodi druge grafične prepoznani. Tistih max. 9 FPS v FSX-u je pa čisto pravi rezultat tvoje trenutne konfiguracije, ozko grlo je pa procesor. Pa za Windows 7 ( se drugače obnašajo, kot XP) sem nekje prebral, da bo edino prava kombinacija ze extended desktop, da bodo vsi priključeni monitorji sposobni delovati na enakih resolucijah in to pri meni preverjeno drži. Jaz sem imel celo ta problem, da enostavno sploh nisem mogel nič postaviti na monitor, ki je bil manjše diagonale, čeprav je deloval na enaki resoluciji kot ostali, večji monitorji. Pomeni, da je edino smiselno uporabiti identične monitorje, just in case . . . si vsaj lahko prepričan, da ni vir tvojih težav v tem.


ja to sem že enkrat prebral iz tojih prispevkov. Toliko informacij naenkrat, da glava ne del čist.....
Bom popoldan stestiral še enkrat


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 21 Dec 2009, 20:17 
Odsoten

Pridružen: 05 Dec 2009, 12:30
Prispevkov: 977
Mislim, da sem stvari sedaj res prišel do konca, seveda z pomočjo tega foruma, oz. drugače rečeno z vašo pomočjo.
Danes popoldne mi je uspelo priklopiti tudi moja dva sony Trinitrona - upokojenca. No monitorja sta celo pokazala sliko in pokazala voljo da bi sodelovala pri FS ampak stvari so se kasneje zapletle.
Prišlo je celo tako daleč, da sem pomislil, da bom moral ponoviti novo instalacijo FS9. Pa povrsti. Andej me je spomnil, da moram izklopiti CrosfireX če hočem imeti živa izhoda tudi na drugi GK. in to je res. Torej sem CrosfireX izklopil, izključil PC in priklučil dva stara monitorja na drugo kartico, obstoječa monitorja - novejša pa na prvo GK. Pognal mašino in vsi štirje monitorji so se prižgali. naredil sem še nastavitve v gonilniku (prepoznava monitorjev, vrstni red ....... Super!! Pognal FS9 in začel prestavljati poglede iz avijona na monitorje. Postavil sem najprej levi pogled na levi monitor, ga razpodegnil in zaklenil. Potegnil desni pogled na desni monitor ga razpotegnil in zaklenil.....takrat pa je levi pogled izginil iz zaslona. To se včeraj, ko sem imel vse tri monitorje enake ni dogajalo. Kar naenkrat več nisem mogel preklaplati front zaslona pa tudi ostali novi zasloni se niso hoteli več pojavljati. Ko sem hotel prestavljati front pogled sem zaznal, po zvoku,da se prestavljajo nekje v ozadju. Nekaj mi je sicer ratalo za silo postaviti ampak vse skupaj ni bilo "ne vrit ne zraven" Pa še nekaj, na starejših monitorjev je slika kot bi bila izrezana samo iz centra večjih monitorjev in z nastavivijo zuma se sploh ne da nastaviti. Moj namen je bil spoznati - ugotoviti ali je možno imeti več monitorjev za FS in stem ustvariti več pogledov brez kakšnega dodatnega programa in z ENIM računalnikom kot ga imam jaz - dve GK povezani SLI CrosfireX. Moje spoznanje je...... Možno je imeti več monitorjev in najbolj smiselno je, da so vsi monitorji enaki, saj tko ne pride do nobenih težav. V mojem primeru celo (če izlopiš CrosfireX ) celo 8 (osem). To pa sem spoznal tako, ko sem kliknil prepoznaj in določi monitorje mi je pokazal gonilnik na katerem vhodu je priklopljen monitor in keri vhodi oz. izhodi so prazni. Verjetno se da s kakšnim programom bolje priklopiti več vrst monitorjev in da delajo brez težav a pod pogoji kot sem jih opisal sam, mislim, da nima smisla. Če bom želel imeti več monitorjev bodo definitivno enaki. Hvala vsem za namige in pomoč .
LP Iztok


CrosfireX


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 08 Jan 2010, 14:05 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 14 Nov 2006, 14:13
Prispevkov: 485
Kraj: Ljubljana
Naletel sem na zanimivo opovezavo http://www.kegetys.net/SoftTH/.
Očitno gre za program, ki simulira TH2Go preko dveh grafičnih kartic. Mogoče pride komu prav, sam ga še nisem sprobal.
Slika

_________________
Ahhhh! the madness of cockpit builders will never end.
SIMon A320


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 08 Jan 2010, 14:45 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 17 Mar 2003, 23:22
Prispevkov: 2200
Kraj: Radovljica
Na isti strani na katero si dal link - malo niže:

Not working:

* IL-2 Sturmovik
- Doesn't work (OpenGL game, with dx8wrapper sets incorrect videomode)
* Microsoft Flight Simulator X
- Frame rendered only on left monitor, mouse not working correctly

Kar na začetku (zaenkrat) konec zgodbe. Vsaj kar se letalskih simulacij tiče.

_________________
Andrej D. - ADR179
Slika
http://www.slo4fsx.si


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 08 Jan 2010, 15:30 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 14 Nov 2006, 14:13
Prispevkov: 485
Kraj: Ljubljana
Ja res je :oops: . Ampak :D menda imajo že beta 1.9 ki podpira FSX (samo window mode). Na spodnjem linku je sistem 3h monitorjev, menda s podporo tega programa?! Očitno deluje, če ni prevara!


Povezava na YouTube

_________________
Ahhhh! the madness of cockpit builders will never end.
SIMon A320


Na vrh
 Profil  
 
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 81 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5  Naslednja

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za:
Pojdi na:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group