Forum virtualnega letalstva Slovenije

Klub virtualnega letalstva Slovenije
Danes je 18 Nov 2019, 21:18

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]




Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 5 prispevkov ] 
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: A320 SpeedBrake ročica
OdgovorObjavljeno: 24 Jun 2009, 22:41 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 14 Nov 2006, 14:13
Prispevkov: 485
Kraj: Ljubljana
Imam vprašanje za A320 poznavalce in sicer kako deluje (se upravlja z) speedbreak ročica ?!

Kolikor sem seznanjen se ročico iz neutral RET privzdigne za spoiler arm, če hocemo ročico premakniti v katero drugo pozicijo jo je potrebno iz neutral RET najprej malenkost pritisniti navzdol in šele potem prosto potuje med pozicijami s klikom oz. detent le v 1/2.

Vendar, ko sem se zanimal pri raznorazni ponudniki že narejenih in po njihovo "works as real airbus" se ročica (razen v spl. armed) prosto premakne iz neutral v ostale pozicije brez pritiska. Seveda vsi vstrajajo, da je to OK in se jih neda prepričat drugače !? Očitno je push/pull funkcija trd oreh...

Vseeno bi rad vedel 100% preden jim naprej solim pamet, kako deluje real airbus, če ima kdo podatek iz prve roke :oops:

FCOM pravi:
To set speedbrake surface to a required position, the lever has to be pushed down and set to required position. A "hardpoint" is providet at 1/2 speedbrake position. To arm the ground spoilers, the leaver must be pulled up when in RET position.

Hvala za odgovore oz podporo :)


Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.

_________________
Ahhhh! the madness of cockpit builders will never end.
SIMon A320


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: A320 SpeedBrake ročica
OdgovorObjavljeno: 26 Jun 2009, 15:59 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 14 Feb 2005, 20:47
Prispevkov: 482
Kraj: Stajerska
SStusek mislim, da imaš kar prav. Poglej si na spletni strani SmartCockpit, My Aircraft - A320 Series, Systems pod Flight Controls na strani 55.

_________________
LP Anton
ADR577, S5APT
Slika


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: A320 SpeedBrake ročica
OdgovorObjavljeno: 01 Jul 2009, 10:56 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 14 Nov 2006, 14:13
Prispevkov: 485
Kraj: Ljubljana
Nekaj bo res na tem, očitno sem jih do neke mere preprical ...

"Hi Simon
Thank you for your comments. You are right, there is a small detent almost
inappreciable in the speedbrake lever. We will correct it in a next version.
Regards "

Ne omenjajo pa "pushed down to set...". No vseeno sem vesel, da so prisluhnili vsaj malo =D>

_________________
Ahhhh! the madness of cockpit builders will never end.
SIMon A320


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: A320 SpeedBrake ročica
OdgovorObjavljeno: 01 Jul 2009, 22:11 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 14 Avg 2008, 12:04
Prispevkov: 1182
Kraj: Domžale
"small" Če bi se ta mojster kdaj usedel v prav A32s bi lahko okusil da le ni tako zelo small.... Vsekakor imaš prav, ni samo premik v "horizontali", v vertikalno smer se armirajo vendar iz te pozicije ne moreš premakniti ročice več v horizontali smeri, kot si opisal. Armirajo se lahko le ko so v sprednji legi.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: A320 SpeedBrake ročica
OdgovorObjavljeno: 23 Dec 2010, 11:12 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 14 Nov 2006, 14:13
Prispevkov: 485
Kraj: Ljubljana
Primer zaključen. Našel še trden dokaz, da je potrebno za premik ročice "speadbrake" iz nevtralne pozicije najprej pritisniti navzdol oz. "push down to set...".
V tretji minuti videa (zasilni spust pri izgubi pritiska kabine) se to točno vidi, kako roka pilota potisne ročico navzdol in nato izbere pozicijo zavor.


Povezava na YouTube

_________________
Ahhhh! the madness of cockpit builders will never end.
SIMon A320


Na vrh
 Profil  
 
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 5 prispevkov ] 

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za:
Pojdi na:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group