. . . izdelati en operacijski sistem, ki ni slabši od predhodnika. S tem seveda mislim na Windows 7, trenutno sicer še v javni beta verziji, ki pa sem jo enostavno moral preizkusiti.
Moram reči, da so prvi vtisi zelo dobri - zadevščina je "tekoča" in predvsem hitra, na odsotnost tistega "prosim počakajte", ki sem ga kar naprej videval v Visti sem se tudi zlahka navadil.
Zadevščina je sicer polna odvečne navlake, ki sicer omogoča takorekoč računalniško nepismenemu uporabniku, da lahko prez kakšnega posebnega napora začne brezskrbmo klikati podolgem in počez,
takorekoč brez skrbi da ga bo kje kapitalno ubiksal. To pa je takorekoč moja edina pripomba na to novost. Edino kar bi si želel bi bila selektivna namestitev, kjer bi si uporabnik lahko sam izbiral, pač glede na nivo znanja, koliko z raznimi čarovniki obteženo instalacijo si želi.
Win 7 sem namenoma naložil na nekoliko starejši računalnik (Athlon X2 6000, 4GB 800MHz RAM, GForce 7600GT 256), ker se na nekoliko slabotnejši strojni opremi laže opazi padec ali dvig performans,
pričakoval sem pa tudi eventuelne težave s pomanjkanjem gonilikov, vendar nič od tega - sedmica se je "namontirala" takorekoč sama in brez kakršnihkoli težav in po dvodnevnem kopanju podolgem in počez in takorekoč namernem izzivanju ni niti enkrat "okol padla". Dejansko moram reči, da so prvi vtisi izjemno dobri
Pa s tem nočem reči, da morate zdaj na vrat na nos brisati dobre stare windowse XP, še daleč od tega. Le v miru lahko gledate v prihodnost in v dan, ko bo Microsoft dokončno ugasnil podporo za XP-je in mirno lahko pričakujete tisti trenutek, ko vam bodo ob nakupu novega računalnika ponudili sistem s prednaloženimi windowsi 7.