Forum virtualnega letalstva Slovenije

Klub virtualnega letalstva Slovenije
Danes je 24 Avg 2026, 07:51

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 8 prispevkov ] 
Avtor Sporočilo
OdgovorObjavljeno: 16 Dec 2005, 11:15 
Odsoten
Uporabniški avatar

Zdravo!

Zadnje čase imam čudne težave pri online letenju. Včeraj zvečer je bila čista katastrofa. Pri skoku od LJMB do LJLJ mi je vmes dvakrat zamenjalo vreme v nekaj sekundah, od popolnoma jasnega do kakih 500m vidljivosti in nazaj. Zraven je bila taka turbulenca, da me je z Baronom prevrglo na hrbet in sem v nekaj sekundah izgubil 1000ft. V real life bi se avijon gotovo razletel.
No pol mi je pa še finalu 200ft AGL spet začelo rotirat vreme in sem se ustavil v zraku. Ko je prišel FS k sebi sem bil pa že pod zemljo. CRASH!

O podobnih težavah je poročal Anton, ki je bil hkrati v zraku z A320. Tudi Zagreb radar (Andrej) je imel težave.

Če letim offline je vse normalno. Sklepam, da problem ni na FS strani.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 16 Dec 2005, 13:45 
Odsoten
Admiral
Admiral
Uporabniški avatar

Kraj: Cerkno
Hm, zanimivo, jaz sem okoli 22h letal s Cessno okrog Brnika tja do Dolskega (tik pred Antonovim pristankom), pa nisem imel nobenih težav... razen precej močnega bočnega vetra. Je pa res, da imam v FSUIPC nastavljene t.i. "počasne" oz. "gladke spremembe vremenskih pojavov" - kar vključuje tako vidljivost kot tudi veter.

Lahko poskusiš še tako, da pri letenju offline vključiš "download real weather" (nisem čist ziher, da se tako imenuje tista opcija, ki ti vsakih 15 minut downloada trenutno stanje) namesto prednastavljenega vremena. Če bo enako, potem predlagam ponovno instalacijo FSUIPC.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 16 Dec 2005, 14:05 
Odsoten
Administrator
Uporabniški avatar

Kraj: Cerklje na Gorenjskem, Slovenija
Blaž (in Anton in še kdo),
to ni neznan pojav. Klienti za online letenje krmilijo vreme v Flight Simulatorju, to vrema pa bazira ali z IVAO strežnika (IVAO network) oz. VATSIM. Kdaj in kakšno vreme pa ta dva strežnika pobirata, to je pa spet druga zgodba. Ker sem pri koritu za VATSIM, lahko povem, da se tu pa tam zgodi, da so vremenski podatki stari tud kakšen dan. In če imaš smolo, da se Ti naloži realno vreme za LJMB, pa za LJLJ (ki sta btw dva, LYLJ in LJLJ), vmes pa vpade kako vreme, staro kak dan ali dva, potem se zgodi to, kar opisuješ.
Rešitev je v neuporabi online vremena. Ena varianta je, da uporabljaš programček ActiveSky, druga pa da v IvAp klientu odklopiš vreme s strežnika (ne sprašuj me kako, vprašaj direttoreja ali koga drugega :D ) in uporabljaš RealWeather iz FSja.

Upam, da kaj pomaga!
:wave:

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 16 Dec 2005, 14:46 
Odsoten

Če imas v Ivap configu enabled weather update, ne uporabljaj active sky vremena ipd ... oz. tisto funkcijo onemogoči. (Sam bi vseeno priporočal kar uporabo ivap vremena brez active sky-ja...)
(Ivap config: programček, ki se odpre posebej (start meni-ivap-config - ko fs ni prižgan))

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 16 Dec 2005, 22:07 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kraj: Stajerska
Boštjan a ti si bil na apronu takrat poleg Blaža, ko sem jaz pristal. In sicer ko sem taxiral po taxiwayu A je pred mano prečkala ena Cessna (Callsigna sicer nisem uspal videt) od Towerja oz. aprona preko taxiwaya in pristajalne steze proti jugu (ne vem kaj blo pol z njo :) ) in to s kar veliko hitrostjo.

Med poletom iz Dubrovnika mi je tudi prekinjal TS, pred pristankom pa je krešnu še sever (IVAO), tko da mi je porušu pristajalno proceduro.

Tudi Andrej se je pritoževal nad IvAc-om, ker mu radar ni prikazoval vsega kot bi moral. Tudi določeni piloti ki so prihajali v njegov zračni prostor se mu niso javljali (morda posledica ne/delovanja TS-ja). Z Andrejem sva se pogovarjala da je mogoče to posledica prehoda iz IVAO org na aero in še ni vse pošlihtano tako kot bi bilo treba.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 16 Dec 2005, 22:46 
Odsoten
Admiral
Admiral
Uporabniški avatar

Kraj: Cerkno
Anton napisal/-a:
Boštjan a ti si bil na apronu takrat poleg Blaža, ko sem jaz pristal. In sicer ko sem taxiral po taxiwayu A je pred mano prečkala ena Cessna (Callsigna sicer nisem uspal videt) od Towerja oz. aprona preko taxiwaya in pristajalne steze proti jugu (ne vem kaj blo pol z njo :) ) in to s kar veliko hitrostjo.

Ja, na apronu sem res bil (na parkingu G7), nič pa ne vem o tem, da bi prečkal A in se pognal proti jugu. V bistvu sem se diskonektal, ko si ti ravno vacatal preko K... pomoje si bil še celo na K ne na A (rad gledam pristajanja :D ).

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 17 Dec 2005, 00:39 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kraj: Stajerska
ne, saj ne, da bi ti prečkal apron, ampak ena Cessna ga je prečkala (saj tu je mogoće v IvAp-u ša kaj narobe). Nevem, če si bil ša na TS-ju ko sem to poročal Andreju :), blo pa je prav iznenada in še zanimovo povrhu :)

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 17 Dec 2005, 01:04 
Odsoten
Uporabniški avatar

Tisto Cessno sem videl tudi jaz. Bil sem obrnjen prti jugu in sem jo videl dalj časa, ker je odletela vzporedno z mojo smerjo pogleda. Zdi se mi, ne bom pa trdil, da je bil Boštjanov callsign. Mislim pa, da je to bil kak artefakt pri disconnectu.
Včeraj je bilo sploh čudno vse skupaj, danes mi je laufalo super gladko, če pozabim na težave z oddajanjem pri TS (požira zvok na začetku).

Na vrh

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 8 prispevkov ] 

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za: