Forum virtualnega letalstva Slovenije

Klub virtualnega letalstva Slovenije
Danes je 17 Apr 2026, 13:32

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 7 prispevkov ] 
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: FB stran KVLS
OdgovorObjavljeno: 01 Mar 2015, 20:04 
Odsoten
KVLS presidente
Uporabniški avatar

Kraj: Ljubljana
Zakaj je koristna FB stran tako KVLS kot tudi drugih strani, povezanih z VL?

Strinjam se, da FB stran ne more nadomestiti kvalitetnega foruma in po tematikah razdeljenih debat v njem. Tako bo tudi v bodoče. A vseeno ima FB stran KVLS vedno pomembnejšo vlogo pri pridobivanju novih članov, privabljanju interesentov (članov na zaprti KVLS strani je do tega trenutka 163), za hitro kontaktiranje, predvsem sem pa opazil, da se rešitve določenih problemov in težav s samim FS in VL zelo hitro rešujejo. Ko nekdo napiše post o nekem problemu, prejme veliko odgovorov v zelo zelo kratkem času, običajno manj kot v eni uri. Hitrost informiranja članov preko FB je res ekspresna, ker ima velika večina članov naloženo aplikacijo FB na svojem pametnem telefonu ali tablici. Jaz sem tako s FB povezan praktično 24 ur na dan, za odpiranje aplikacije porabim sekundo in v vsakem trenutku lahko vidim, kaj se dogaja, potrjujem članstvo in odgovarjam na vprašanja. Lahko rečem, da imam FB KVLS non stop pod nadzorom in odziv je res v trenutku. To je sicer pomanjkljivost forumov, razen tistih v Tapatalk-u, ki so ravno tako dostopni preko aplikacije. Razmišljam, da bi odprl stran KVLS še na Tweeterju. Ok, počasi in postopno!
Uporabnike FB KVLS bom začel usmerjati na naše skupne strani, tudi na forum in pričakujemo lahko, da se nam jih bo kmalu pridružilo kar lepo število, seveda predvsem tistih najbolj zagretih v virtualnem letelstvu.

Ko sem v brskalnik vtipkal IVAO Slo, oz KVLS, me je preusmerilo še na stare strani. Kdaj bo narejena preusmeritev na nove? Tako da vem, kdaj začnem reklamirati našo novo stran....

Na vrh

Naslov prispevka: Odpri: FB stran KVLS
OdgovorObjavljeno: 01 Mar 2015, 21:34 
Odsoten
Nadzornik
Uporabniški avatar

Kraj: Kranj
Igor, vse je lepo in prav s to stranjo, ki jo gojiš na FB, vendar, če želiš, da bo še bolj dostopna, potem je primerno,
da je javno dostopna. Na Opensoaring lahko vidiš kako to izgleda: Fb opensoaring.com.

Uporabljamo pa jo, poleg najave člankov seveda tudi za privabljanje bralcev na splošno. Saj je cilj, da čim več ljudi
zve za KVLS, starejši nismo ravno ljubitelji Fejst bukovih izpadov, ki zahtevajo obvezno prijavo.

Na vrh

Naslov prispevka: Re: FB stran KVLS
OdgovorObjavljeno: 02 Mar 2015, 10:39 
Odsoten
Uporabniški avatar

Se strinjam z Milanom, dobrodošlo bi bilo, če bi bila ta FB KVLS stran (javna) vidna za prebiranje tudi brez prijave oziroma članstva na FB.
Da ne bomo hrastovi preveč odrezani od bukovih :rotfl:.

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 02 Mar 2015, 19:13 
Odsoten
KVLS presidente
Uporabniški avatar

Vesta v čem je problem? Nenadzorovano objavljanje oglasov, ponudb in zadev, ki s klubom in letalstvom nimajo nič skupnega. Kljub pazljivosti, so se mi nekateri že izmuznili mimo kontrole in že sem moral brisati razne ponudbe "ugodnega financiranja, ker jaz delaš v prava banko". Vsak teden zavrnem "sumljive" prošnje in tudi tisti, ki se obnašajo res neprimerno in žaljivo, jih lahko izkjučim iz skupnosti. Ne bosta verjela, a včasih že komaj nadziram objave, med drugim tudi prepire, žaljivke in grožnje. Res ne bi želel, da bi kar vsakdo smetil po strani, čeprav že zdaj tega ne morem povsem preprečiti. Kogar FS in VL res zanimajo, se bo prijavil in sodeloval ali le opazoval. Stran je bila na začetku odprtega tipa, a sem jo kaj kmalu zaklenil.

Na vrh

Naslov prispevka: SPAM: FB stran KVLS
OdgovorObjavljeno: 02 Mar 2015, 19:40 
Odsoten
Nadzornik
Uporabniški avatar

Kraj: Kranj
Igor, tukaj pa je ravno poanta cele zgodbe s FB. Na Opensoaring te težave nimamo, ker z njim upravlja en sam človek,
ostali pa lahko berejo in dajejo pluse, če jih je ravno volja.

Z zapiranjem in dovoljevanjem posameznikov v klub pa se je zgodilo natanko to, kar smo pred časom imeli na forumu.
Razlika je samo ta, da na forumu nesrečnika, ki se ne zna obnašati lepo vljudno odstraniš, pri FB pa izgleda, ko enkrat
dovoliš ni več poti nazaj. Žal!

No, seveda je to samo moj pogled po nekajmesečnih izkušnjah na drugi strani, kjer smo se pač odločili, da bo to zgolj
vaba za tiste, ki jih tematika zanima. Vsekakor pa upam, da boš našel pametno rešitev.

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 04 Mar 2015, 10:34 
Odsoten
Uporabniški avatar

Daleč od tega, da bi bil ekspert za fb ampak ali ni možno v nastavitvah nastaviti tako, da bi vsebine strani lahko videli vsi, prispevke pa objavljali samo prijavljen član?
Velikokrat obiščem kakšno "kabinsko" stran na FB, ki je meni vidna in nima nobenih nenadzorovanih objav in smeti?
Ali je to res možno samo, če s stranjo upravlja en sam človek? Sklepam, da potem ostali ne morejo dodajati prispevkov.

Ah pa saj, če sem do sedaj preživel brez fb veje kvls-ja bom pa še v naprej. Glavno je to, da se vsaj enkrat na mesec vidimo na fe :mrgreen:.

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 12 Mar 2015, 15:24 
Odsoten
Uporabniški avatar

Ja, to se da, da admin šele odobri objavo, vendar, admin včasih par dni ne pride na fb in uporabniki bi se hitro naveličali čakanja :mrgreen:

Na vrh

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 7 prispevkov ] 

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za: