Forum virtualnega letalstva Slovenije

Klub virtualnega letalstva Slovenije
Danes je 17 Apr 2026, 18:41

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 11 prispevkov ] 
Avtor Sporočilo
OdgovorObjavljeno: 14 Sep 2006, 10:23 
Odsoten
KVLS presidente
Uporabniški avatar

Kraj: Ljubljana
DRAGI, SPOŠTOVANI KOLEGI !

Ko sem se s priklopom na ADSL lanskega oktobra pričel ukvarjat z virtualnim letenjem in ne več samo s FS in po včlanitvi v VFG v sosednji Furlaniji (Italija), ter po obisku sejma FS Show v Milanu in ko sem videl tudi na internetu, koliko klubov na temo virtualnega letenja obstaja širom sveta, sem si hudo zaželel, da bi kaj takšnega imeli tudi pri nas. Želel sem spoznati osebno somišljenike in kolege, ki ljubijo letalstvo in vse, kar je z njim povezano. Želel sem se o tem pogovarjati, debatirati, se srečevati, organizirati skupne virtualne in realne seanse. In to pobudo sem izrazil na tem forumu (malo pobrskajte po starih objavah). Bil sem prepričan, da še kdo razmišlja kot jaz in še vedno sem. Ideja niti ni bila najbolje sprejeta, saj kakšnega pretiranega interesa tedaj ni pokazal nihče. Toda nekega dne se je zgodilo in nekaj se nas je srečalo; odločili smo se, da srečanje poimenujemo ustanovno srečanje ... in dogajanje se je nadaljevalo do prvega, drugega srečanja, pa še kakšnega srečanja vmes ...

In minilo je že skoraj leto od ustanovnega srečanja in od prvega trenutka, ko nas je nekaj sedlo skupaj ....

In sedaj smo tu, kjer smo; klub bo z uradno potrditvijo zaživel ...

... še preje, pa želim razčistiti nekatere zadeve!

Ideja kluba je ZDRUŽEVATI LJUBITELJE LETENJA, LETALSTVA, LETAL, LETALIŠČ, skratka vsega, kar je povezanega z LETENJEM. Hkrati je osnovna ideja kluba ŠIRITI KULTURO in ZAVEST o lepoti tega dela človekovega dosežka, ker pa nimajo vsi ljudje možnosti letenja v realnem svetu, širimo vso to kulturo in lepoto s pomočjo VIRTUALNEGA LETENJA. In ker bomo to lažje dosegali, ker bomo lažje nastopali, ker se bomo lažje predstavljali ter pritegnili čim širši krog ljudi, tako laikov, tako bodočih navdušencev kot tudi tistih iz realnega sveta letenja, USTANAVLJAMO PRAVNO - FORMALNI subjekt. To se je pokazalo pri iskanju sponzorjev, prostora na Brniku kot tudi gostovanja v oddaji Radia Kranj. Pa kaj mislite, da bi nas kdo sponzoriral, vabil, če bi rekel samo: "dober dan, sem ljubitelj letenja in rad bi o tem govoril na radiu"? :lol: Ali pa: "mi sponzorirate vsaj tri računalnike s pripadajočo opremo v vrednosti 1 MIO sit za 10 ljubiteljev virtualnega letenja" ? :roll: In kakšna je razlika med: "dober dan, zanima me letenje; lahko vstopim v kokpit?" z razliko: sem član KVLS in naša dejavnost je ..... zato bi vas vljudno prosil če bi lahko .... " , itd, itd .... VSEM SKUPAJ NAM BO LAŽJE in VEČ BOMO IMELI od samega kluba!

In klub NE BO NIKOLI sredstvo osebnega se okoriščanja, ne bo sredstvo postavljaštva in ne bo sredstvo nekega izsiljevanja! Preveč sem pošten, jaz sam, osebno, da bi kaj takšnega komurkoli dovolil (to pravico si jemljem kar sam)! In sploh ni pomembno kdo bo predsednik, blagajnik ali tajnik, ali kar koli že .... VLOGA KLUBA JE JASNA ! Moja osebna vizija je, da delamo SKUPAJ to, v kar smo prepričani!
Namen kluba ni BOGATETI, klub se ne bo ZADOLŽEVAL za neke kaprice kogarkoli; klub bo živel s članarino, donacijami, sponzorstvom ... in če ne bo dovolj denarja, bomo vedno nekje prosili za kakšno sponzorstvo v obliki prostora, računalnikov ipd... za naše predstavitve! In izvajali jih bomo tudi drugod po Sloveniji, ne samo v LJ in okolici, kajti to je / bo klub VSEH SLOVENCEV. Privabljali in navduševali bomo vedno nove, tako mlade, kot malo manj mlade, samo da nosijo LETALSTVO v srcu!

Predvsem pa klub NI in NE BO kraj PREPIROV in MEDSEBOJNIH obračunavanj; VSI si bomo segli v roko, VSI bomo prijatelji, kolegi, kajti NAŠ INTERES, naša popkovina je LETALSTVO.

In ko bom začutil, da se želi klub speljati v drugo smer, bom PRVI izstopil iz njega in naredil čezenj križ! Pa sem prepričan, da to ne bo potrebno, ker vem, da imam pametne, dobre, čudovite in sposobne kolege ... in če bi ne imel v vas zaupanja, se tega projekta ne bi lotil !

SE STRINJATE ? Naj bodo te vrstice vsem v RAZMISLEK še predno oddamo statut pravnemu organu!

In prosim vas vse, da si vzamete malo časa in da si STATUT PREBERETE, mogoče kaj vprašate, pokomentirate, kajti to je NAŠA SKUPNA USTAVA !

Gremo naprej ..... :wave:

Zadnjič spremenil Libero, dne 14 Okt 2006, 22:11, skupaj popravljeno 1 krat.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 14 Sep 2006, 11:13 
Odsoten
Admiral
Admiral
Uporabniški avatar

Kraj: Cerkno
=D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D>

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 14 Sep 2006, 13:51 
Odsoten

Kraj: Rogaška Slatina
..u ja .. zadeve so močno napredovale v roku enega leta, ko je dejansko celo stvar predstavljal tale forum, sedaj pa smo že na pragu formalnega kluba ipd. Kr tako naprej! =D>

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 14 Sep 2006, 16:16 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kraj: LBL R-305 0.5 NM
Bravo! Se strinjam.
Dober nagovor in obvezno branje za vsakogar!
=D>

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 14 Sep 2006, 16:19 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kraj: Ljubljana
=D> =D> =D> =D> =D>
Se absolutno strinjam!

Prispeval bom po svojih najboljsih moceh!

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 14 Sep 2006, 16:53 
Odsoten
Administrator
Uporabniški avatar

Kraj: Cerklje na Gorenjskem, Slovenija
Igor,
veseli me, da si tole napisal, še posebej po najinem klepetu. In resnično, z Igorjem trdno stojiva za napisanimi prepričanji in je tudi moja želja, da se stvari rešujejo brez zajeb- in podjeb- avanja, na miren in spraven način. In še ena malenkost, ki jo sicer Igor nakazal: bistvo biti član kluba niso popusti, niso ugodnosti v materialnem smislu temveč predvsem v intelektualnem smislu ter seveda druženje. Vsekakor pa je lažje delati in se predstavljati kot član nekega pravnoformalnega društva kot pa član foruma nekje na širnem spletu.

S tovariškimi pozdravi družno naprej,

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 14 Sep 2006, 18:48 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kraj: Stajerska
Popolnoma se strinjam z napisano vsebino in to tudi sam podpiram =D> =D>

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 14 Sep 2006, 19:08 
Odsoten

Kraj: Jesenice
Tudi jaz se strinjam z Goranom in Igorjem....Drugače pa Igor, dober nagovor :mrgreen:
Bravo =D> =D> =D> =D> =D>

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 14 Sep 2006, 20:01 
Odsoten
Uporabniški avatar

Bravo =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> :D :D :D

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 14 Sep 2006, 20:11 
Odsoten
Uporabniški avatar