Forum virtualnega letalstva Slovenije

Klub virtualnega letalstva Slovenije
Danes je 17 Apr 2026, 15:14

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 23 prispevkov ]  Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: 3. srečanje kluba (drugič)
OdgovorObjavljeno: 12 Jul 2006, 10:36 
Odsoten
Administrator
Uporabniški avatar

Kraj: Cerklje na Gorenjskem, Slovenija
Ker je 3. srečanje 1. julija 2006 odpadlo, je treba razmišljati o novem datumu. V nedeljo sva se dobila z Igorjem na čisto neletalskem srečanju in sva udarila debato o tretjem srečanju. Ugotovila sva, da bi se naslednjič lahko dobili oktobra 2006, mogoče kar prvo soboto (Rajc, si doma ali pri Gadafiju?) v mesecu in tokrat na Brniku, morebiti celo v dejanskih klubskih prostorih. Kakorkoli že, srečanje naj bi bilo na Brniku. Sprejemamo predloge za datum srečanja, kar se prevoza tiče pa bi bilo najbolje zoorganizirati tako, da bi bilo čimmanj avtomobiliv in le-ti dobro napolnjeni.
Predloge, pritožbe in ostalo pišite sedaj v tej temi. O majicah pa ne bi razpravljali, dokler se ne dogovorimo za uraden znak kluba.
Hkrati pozivam vse (registrirane) forumaše in bodoče člane KVLS, da se udeležijo razprave o statutu kluba, ki je objavljena v tem forumu.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 24 Avg 2006, 20:28 
Odsoten
KVLS presidente
Uporabniški avatar

Kraj: Ljubljana
Saj ne da bi iz srca želel Goranu vrnitev z zasluženega dopusta, pa kljub temu se bo tudi njemu to pripetilo, kar se je vsem nam! Dobrodošel spet med nami, ko boš prebiral tele vrstice .... pa zakaj bi bilo le tebi lepo, tam nekje na morju ...

No, zdaj pa k bolj resni temi: 3. srečanje kluba KVLS. Glede na odpadlo srečanje 1. julija, bo moralo biti zato oktobrsko srečanje toliko lepše, boljše, skratka, spektakularnejše ... pa tudi prelomno! Uradno bomo ustanovili klub, z vsem, kar spada poleg. Kot prvi korak vas vprašam:
7. oktober ali 14. oktober (oboje sobota). Vsaj tri tedne pred srečanjem mora pasti dokončna odločitev; kajti potrebne bo precej organizacije:
- srečanje bo na Brniku, da bo bolj veličastno.
- v sodelovanju z zato kompetentnimi osebami bomo naredili promocijo našega kluba osebju letališča in upam, tudi Adrie ter še komu - mogoče tudi malo širši javnosti (predstavitev delovanja) - računam tudi na vas, atinentne forumaše.
- mogoče predstavitev pred uradnim srečanjem na kakšni TV ali RA (lokalnih, če večji ne bi bili zainteresirani)
- upam na sponzorstvo pri računalnikih (vsaj dveh) in mogoče celo sponzorstva Microsoft Slovenija (FS ki ga uporabljamo je pač njihov in jim delamo reklamo)
- pripravljene morajo biti majice z logotipom, statut kluba in še česa se bomo spomnili
- bi se dalo dobiti kaj reklamnega materiala IVAO in VATSIM? (kakšen plakat - na sejmih v Italiji sem jih zasledil - ali to obstaja?)

Ostalo bomo dodajali v tem topicu do uradne objave srečanja!

Ker bo to srečanje malo širše in ne omejeno na nekaj nas aktivnih in na prostor na Palatinu, bi seveda potreboval še aktivno sodelovanje vseh, ki bi mi želeli pomagati; bi šlo?

PREDLAGAJTE, PIŠITE ! POSTANIMO PREPOZNAVNI !!!

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 24 Avg 2006, 21:46 
Odsoten

Za reklamo oziroma predstavitev javnosti bi se bilo dobro obrniti na Domžalski Radio Hit, ki dodobra pokriva Ljubljansko regijo, poleg tega pa bi jim dali temo za njihovo jutranjo oddajo (Hitova Budilka, kjer se lotevajo vsakodnevnih zanimivosti). Glede na to da je letelstvo v Slo precej razširjeno bi bilo pomoje pametno obvestiti "širšo" javnost o virtualni alternativi

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 27 Avg 2006, 02:16 
Odsoten
Administrator
Uporabniški avatar

Mare:
=D>
Igor, vseeno mi je, itak se pa morava v zelo kratkem času vsaj po GSMu slišat, še bolje pa videt. Datum, zaenkrat mi je vseeno.
Rajc, Kiki, kako delata, je kaj možnosti, da prideta? Mare, boš lahko prišel?

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 27 Avg 2006, 10:18 
Odsoten

Za tako daleč naprej žal še nevem kako bom delal, plan nam dajejo samo za 14 dni... Ko ga dobim, vam sporočim status moje udeležbe, če pa bom fraj, bi pa rad prišel.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 03 Sep 2006, 00:50 
Odsoten

Citiram:
Kot prvi korak vas vprašam:
7. oktober ali 14. oktober (oboje sobota)

14 :)

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 03 Sep 2006, 00:51 
Odsoten
Admiral
Admiral
Uporabniški avatar

Kraj: Cerkno
Kako smo torej z datumom, ali je že določen?
Meni osebno 14. oktober izjemno ustreza, medtem ko me 7. oktobra zagotovo ne bo. Torej, če lahko malo polobiram... dajmo 14. izpeljat to zadevo :mrgreen:

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 03 Sep 2006, 09:17 
Odsoten

Živjo vsem skupaj,
samo na hitro se javim z dopusta:) :rotfl:
Do 25 sept. sem na dopustu, od 5.oct do konca oktobra sem v Libiji.
Pač kdaj drugič se lahko vidimo...
Uživajte
LP
R

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 03 Sep 2006, 12:52 
Odsoten
KVLS presidente
Uporabniški avatar

OK, nagibamo se torej k 14. oktobru. Jaz bi moral iti po službeni dolžnosti, kot predstavnik JC Palatin in vodja za romanske jezike na enodnevni izlet, ki ga šola organizira za vse prijavljene tečajnike, toda pri meni se ve, da imajo vikend aktivnosti povezane z Virtualci prednost pred vsemi drugimi, tako službenimi kot domačimi obveznostmi, torej, pri meni bo obveljal navedeni datum!

Prosim, začnite si načrtovati (če se le da, seveda) prosto soboto (popoldne po 12. uri), dne 14. oktobra.

\:D/

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 03 Sep 2006, 15:26 
Odsoten
Administrator
Uporabniški avatar

Igor, pozabil si povedati, da to srečanje ne bo čisto nepomembno in da ga nameravamo pospremiti malce s pompom. Ja načrti so taki, da bi dejavnost kluba predstavili širši množici, vključno s kakšnimi predstavniki letališča, adrije... Zaenkrat je kot ideja, ki pa ni neuresničljiva. V tem kratkem času se bomo morali vsaj še enkrat dobiti, je pa treba čimprej pripraviti program, kako bo predstavitev potekala. Za Rajca sicer že vemo, da gre za en mesec servisirat AAB v Libijo, bi pa bilo jako lepo, če bi se nam utegnil pridružiti še kdo, ki je sicer zaposlen v letalstvu pa hkrati vsaj malo dejaven v virtualnem letalstvu, najbolj zaželeni so seveda piloti.
Zakaj? Predvsem zato, da bi na lahko na predstavitvi primerjali realno letenje z virtualnim. To je ena izmed idej. Kiki bi bil seveda tudi zelo dobrodošel; v mislih imam primerjavo kontrolo v realnem prostoru in virtualnem prostoru (IVAO, VATSIM).
S tem hkrati odpiram lov na (smiselne in pametne) ideje, ki bi se jih splačalo predstaviti na uradnem delu srečanja/predstavitvi.
:wave:

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 03 Sep 2006, 21:36 
Odsoten

Ideja:

Predstavnikom aerodroma bi bilo pomoje fajn predstaviti Goranov dodatek za Slovenijo v FS (recimo narediš serijo screenshotov v stilu before - after, potem pa daš zraven še fotke iz RL za primerjavo), za predstavnike AA pa recimo predstavitev repaintov flote v FS, sestavljen vozni red za AI traffic, kaj v tem stilu.

Na samem strokovnem delu srečanja pa je lahko ena od tem tudi SOP, po katerem se leti v letalskih družbah. (Glede na to, da velika večina od virtualnih pilotov leti letala ki v RL zahtevajo SOP). Mogoče bi vam v AA dali na razpolago kakšno staro verzijo za CRJ in A320.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 03 Sep 2006, 22:05 
Odsoten

Kraj: Medvode
Mogoče ni slaba ideja jih mal zrajcat na tak način, vendarle pa previdno, ker se nikoli ne ve, če se ne bi kdo zmislil, da se njihovih logotipov ne sme uporabljat, oz. bi želel od zaslužka kakšen delež bla bla...

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 04 Sep 2006, 14:47 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kraj: Maribor
Ali je 14 oktober fiksen datum? Moram vsaj en mesec v naprej rezervirat proste dneve. Ali lahko dobim 99% potrdilo? :wave:

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 04 Sep 2006, 16:37 
Odsoten
KVLS presidente
Uporabniški avatar

Ja, 99% zagotovilo imaš, odpade v primeru predsednikove smrti, zaradi morebitnega žalovanja in pogreba.

Sicer pa:

- danes sem poslal dopis na Letališče Brnik, da mi zagotovijo prostor ter
- uradno prošnjo za sponzorstvo na Microsoft, po predhodnem telefonskem pogovoru.

Zadeva se je torej pričela uradno odvijati ... :D

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 04 Sep 2006, 16:47 
Odsoten
Admiral
Admiral
Uporabniški avatar

Kraj: Cerkno
Libero napisal/-a:
Ja, 99% zagotovilo imaš, odpade v primeru predsednikove smrti, zaradi morebitnega žalovanja in pogreba.

Off topic: Predsednika države ali predsednika KVLS? :mrgreen:

Drugače pa me veseli, da je 14. potrjen datum - se vidimo!

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 04 Sep 2006, 20:04 
Odsoten
Administrator
Uporabniški avatar

Libero napisal/-a:
- uradno prošnjo za sponzorstvo na Microsoft, po predhodnem telefonskem pogovoru.

Wooohoooo!
=D> :D

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 04 Sep 2006, 21:48 
Odsoten
KVLS presidente
Uporabniški avatar

... to je šele začetek, nadaljevanje sledi ... ofenziva se je pričela ... :gunner: upam le, da mi bo vse naklonjeno in da bo vse potekalo kot po maslu ... naslednja faza je sponzorstvo za računalnike in pa dopisi na TV, radio, tisk ... UH! ... še huda bo ...

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 04 Sep 2006, 23:05 
Odsoten

Še ena ideja za promocijo, ki bo pomoje naletela na zelo plodna tla:

Dejte se obrnit na Jokerja (računalniško revijo). Poleg opisov špilov in hardvera imajo precej revije namenjeni temam ki so povezane z računalništvom. Do sedaj so imel že kar nekaj člankov, posvečenim avijaciji, tudi Goranovo Slovenijo so parkrat omenili, imeli so interview z avtorji Condor Soaringa... mogoče bi se jih dalo pridobit celo kot medijskega sponzorja.

Potem so tu še ostale računalniške revije, vendar mislim da bi se dalo z Jokerjevci največ zmenit.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 04 Sep 2006, 23:17 
Odsoten
KVLS presidente
Uporabniški avatar

Zelo dobra ideja Mare, na katero pa res nisem pomislil :D ! Doslej je bil objavljen članek v GameZone, povabil bom na prireditev tudi njih (Videotop MB), no sedaj še ideja o Jokerju (takoj jutri grem v akcijo), povabil pa bom tudi Virtualce iz Furlanije; super pa bi bilo, če bi imeli na prireditvi tudi kakšnega trgovca z letalskimi artikli, softverom, hardverom in podobnimi zadevami iz Milana, pa še kakšnim italijanskim, (avstrijskim, hrvaškim, madžarskim) klubom virtualnih interesov. Problem je v tem, da sem v Italiji domač, drugod pa ne ... Sicer pa so gostje iz Milana bolj želja kot realnost, saj bi moral imeti predvsem trgovec nekaj koristi od več kot tisoč opravljenih kilometrov in stroški s tem ... ampak, beseda ni konj in pisal jim bom ... :P

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 05 Sep 2006, 10:06 
Odsoten

Kraj: Rogaška Slatina
hudo dobro vi to rihtate ni kaj .. kapo dol =D> =D> =D> =D>

...14tega se pa zelo verjetno vidimo! LP!

Na vrh

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 23 prispevkov ]  Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov

Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za:
Pojdi na: