Forum virtualnega letalstva Slovenije

Klub virtualnega letalstva Slovenije
Danes je 09 Jun 2026, 18:17

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 691 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 35  Naslednja
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: Re: Naslednje KVLS srečanje
OdgovorObjavljeno: 14 Feb 2011, 17:08 
Odsoten

a je datum že določen :shock:

Na vrh

Naslov prispevka: Re: Naslednje KVLS srečanje
OdgovorObjavljeno: 14 Feb 2011, 19:16 
Odsoten

Sem govoril z Danilom glede možnih datumov in je tako, da je v marcu edini datum na razpolago 5. 3.
(12. 3. ne bo elektrike, 19. 3. pa ni Danila.)

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 10 Apr 2011, 09:53 
Odsoten
KVLS presidente
Uporabniški avatar

Kraj: Ljubljana
Kaj pravite na idejo, da bi v mesecu maju organizirali eno večje srečanje / prireditev v muzeju novejše zgodovine v Ljubljani v okviru že stoječe razstave? Muzej bi ta dogodek objavil kot vecjo predstavitev KVLS,kjer bi demonstrirali naše celotno delovanje. Seveda bi ob tej priložnosti prinesli tudi nekaj računalnikov, dodatne opreme in naredili bolj mega vseslovensko srečanje.
To je za sedaj le ideja, saj moram o le-tej spregovoriti s predstavniki muzeja....

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 10 Apr 2011, 14:10 
Odsoten
Uporabniški avatar

Če bom tisti dan prost, je moj računalnik na voljo :)

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 09 Jun 2011, 10:13 
Odsoten

A bo še kdaj kakšno srečanje :wink: Jaz kar mal pogrešam :(

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 09 Jun 2011, 11:38 
Odsoten
Nadzornik
Uporabniški avatar

iztok napisal/-a:
A bo še kdaj kakšno srečanje :wink: Jaz kar mal pogrešam :(

Srečanj bo še veliko, predlog za prvo naslednje je sobota, 2. julija 2011 ob 11h na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani.
Žal 18. 6. ne morem, ker sem "dežurni" na simulatorju v muzeju, 25. 6. je Dan državnosti, potem pa je že predlagani termin.

Tem imamo veliko:
    - upam, da se bo oglasil kak firbec, začetnik ali kdo, ki rabi pomoč. Zato smo tu - da si pomagamo, učimo in se učimo ...;
    - predstavitev dodatkov za FS (scenariji, letala, vreme, načrtovanje poletov in računanje goriva ...);
    - gradnja kokpitov, taka in drugačna vprašanja in predstavitve s tega področja...;
    - aktualne teme (nove priletne in odletne procedure v Sloveniji);
    - če nam bo zmanjkalo idej in bomo imeli preveč časa, imam kar nekaj DVD-jev, ki te preselijo v pilotske kabine z odličnimi posadkami (npr. moj najljubši Fokker 100 - a je bilo težko uganiti? :mrgreen: Ampak res, kapitan Ian Lawrie je klasa zase.);
    - .....
    - čeprav zadnje na listi, a najpomembnejše: druženje s posebej fejst ljudmi :D .

Ufff ... zaenkrat toliko, počakajmo na odziv.

:wave:

Zadnjič spremenil Danilo, dne 09 Jun 2011, 12:12, skupaj popravljeno 2 krat.

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 09 Jun 2011, 12:04 
Odsoten
Nadzornik
Uporabniški avatar

Kraj: Kranj
Kaj pa če bi se v soboto, 2. julija našli v Zeltwegu na AirPower 2011?
Slika
AIRPOWER11 napisal/-a:
Programme

Information about the participating aircraft - and whether they are part of the static and/or flying display - can be found here.

There is a fun support programme for the entire family: in addition to all-day child care, AIRPOWER11 also includes the "100 Years
of Military Aviation in Austria" exhibition as well as several other attractions. Further information to follow.

A site plan of the show ground can be found here.

The programme for the flying display on Friday, 01.07.2011, and Saturday, 02.07.2011, is currently being finalised.
The (provisional) programme of the flying display

Subject to modifications and amendments.
9am to 10am

• Opening, with a Eurofighter Typhoon, parachute flag jump and three Pilatus PC-6 Turbo Porters (incl. water fountain in red-white-red)
belonging to the Austrian Armed Forces, plus a solo display by a Douglas DC-6B of the Flying Bulls fleet

• History of military aviation, part 1: a formation of four aircraft comprising two Piper PA 18 Super Cubs, a Cessna L-19 Bird Dog
and a Saab 91D Safir, followed by solo displays by a North American T-6 Texan and a Pilatus PC-7 Turbo Trainer (Austrian Armed Forces)

• Solo displays: Bede BD-5J Microjet (Flying Bulls), Pilatus PC-9M (Slovenian Air Force)
10am to 11am

• Training demonstration by the Flieger- und Fliegerabwehrtruppenschule (Austrian aviation and air defence school) with a formation
of five Alouette III aircraft (Austrian Armed Forces)

• Solo displays: Agusta A109 and F-16 Fighting Falcon (Belgian Air Component)

• Formation display: Flying Bulls Aerobatic Team (Czech Republic), Breitling Jet Team (France; Saturday only)
11am to 12.30pm

• Solo displays: Helicopter display with a BO-105 (Flying Bulls), Boeing PT-17 Stearman (Flying Bulls), Messerschmitt Bf 109 (EADS),
De Havilland DH-112 Mk1 Venom and Hawker Hunter (Swiss Hunter Team), MiG-15 (Fundacja Polskie Orly, Poland), MiG-29A Fulcrum (Slovak Air Force)

• Formation display: four Saab 1050Es (Austrian Armed Forces)

• Aerobatic display team: Turkish Stars (Turkish Air Force)
12.30pm to 1pm

• Red Bull Skydive Team (canopy formation)

• Solo displays: SG-38 (Mario Selss, Germany), Edge 540 (Hannes Arch, Austria)

• Formation display: Blanix (mirror flight team with 2 LET L-13 Blanik sailplanes, Austria)
1pm to 2pm

• History of military aviation, part 2: Saab 29 Tunnan (Swedish Air Force Historic Flight), solo displays by a Saab 105OE and
a Eurofighter Typhoon (Austrian Armed Forces)

• Aerobatic display team: Royal Saudi Hawks (Royal Saudi Air Force)
2pm to 3.15pm

• Solo display: Fokker Dr. 1 (Mikael Carlson, Sweden)

• Formation display by Flying Bulls: Douglas DC-6B, Chance Vought F4-4U Corsair, North American B-25J Mitchell, Lockheed P-38L
Lightning, 2 Alpha Jet, Pilatus Porter PC-6, Boeing PT-17 Stearman, Bell Cobra TAH-1F, 2 BO-105 and Extra 300

• Solo display: F-16 Fighting Falcon (Royal Netherlands Air Force)

• Aerobatic display team: Krila Oluje (“Wings of Storm”, Croatian Air Force)
3.15pm to 4.45pm

• Austrian Armed Forces: combat demonstration (Air Support Brigade), interception demonstration (air traffic control), formation display
with two Eurofighter Typhoons

• Solo displays: Alenia C27J Spartan (Italian Air Force), F/A-18C Hornet (Swiss Air Force)

• Aerobatic display team: Patrouille Suisse (Swiss Air Force)
4.45pm to 5.30pm

• Solo displays: Bell Cobra TAH-1F (Flying Bulls), Pilatus PC-21 (Pilatus Aircraft, Switzerland), Alpha Jet (French Air Force)
Grand finale:

• Aerobatic display team: Frecce Tricolori (Italian Air Force)

Pozdrav iz deževnega Sarajeva
Milan

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 09 Jun 2011, 12:06 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kraj: Celje
2.julij je zame neprimeren, ker sem na dopustu, zato me žal ne bo.
Ker bo verjetno podoben primer še pri komu drugemu, takrat je že čas dopustov, predlagam, da srečanje prestavimo na konec avgusta ali začetek septembra.

Slika Slika
Slika
http://www.132virtualwing.org/

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 09 Jun 2011, 12:33 
Odsoten

Danilo :jipee: :jipee: :jipee: :babies: =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D>
2. julij rezervirano!!! :D
Gradnja cockpitov a Danilo :rotfl:
Upam da Simon pride :D
joj #-o pa Igor tudi!! :D
Pa mogoče un iz Radovljice :o

Seveda pa dud ostali nesmete manjkat [-X :wink: :D

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 09 Jun 2011, 12:39 
Odsoten
Administrator
Uporabniški avatar

Kraj: Cerklje na Gorenjskem, Slovenija
2. julij imam rezerviran obisk v Zeltwegu tako da bi raje videl en teden kasneje, če že. So pa srečanja julija in avgusta na splošnem zelo problematična ravno zaradi dopustov.

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 09 Jun 2011, 17:28 
Odsoten

Kraj: Jesenice
Milan, Goran in ostali, ki imate namen priti v Zeltweg...UPAM da se bomo gor kaj videli. Kajti trije iz tega foruma gremo tudi gor z mojim avtomobilom :) in to za dva dni...Torej petek+sobota!

LP,Klemen F.

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 09 Jun 2011, 18:09 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kraj: Rimske Toplice (Celje)
Jaz in brat plus 2 kolega gremo v Zeltweg 2.julija ;)

Lp
klemen

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 09 Jun 2011, 18:39 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kraj: Celje
...torej, dopusti + Zeltweg....predlagam, da se srečanje prestavi na začetek septembra :wink:

Slika Slika
Slika
http://www.132virtualwing.org/

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 09 Jun 2011, 21:27 
Odsoten

Koliko od tistih, ki grejo v Zeltweg pa pridejo tudi na srečanje? (Brat, dva kolega......) Zeltweg je enkrat letno (morda se motim), dopust tudi vrjetno, srečanja pa vsaj upam bodo tudi v septembru, oktobru novembru......pa naslednje leto pride spet januar, februar..... pa pride tudi Zeltweg pa......... Nekateri bomo doma, in se lahko dobimo. Zakaj bi čakali. Ne vidim razloga. Na zadnjem srečanju smo se meli zelo dobro pa nas ni bilo veliko. Vsem, ki boste na počitnicah, Zeltweg-u, dopustu, fantovšni ali še bolje dekliščini želim veliko užitkov in sončnega vremena :D in se vidimo spet na naslednjem srečanju. Mene osebno Zeltweg ne vleče, pa zato mi na misel ne pride, da nekdo ne sme v Zeltweg, ker imamo srečanje. Danilo se je potrudil, da imamo prostor in to še zelo dobro opremljen za naše potrebe, in me kar malo zaboli ko berem,: kaj pa če bi raje, mogoče bi blo bolje, dejmo drugič..... :wink: . Če gre kdo raje drugam ali pa ima obveznosti (sem spada tudi dopust) sigurno ne bo nobene zamere in tudi če ima kaj za vprašat, bo sigurno izvedel na naslednjem srečanju. Ne me razumet narobe. Pač se veselim kot je napisal Danilo: "druženje s posebej fejst ljudmi ."
Z ostalimi fejst ljudmi se bom pač družil na naslednem srečanju.
Čist simpl ni kej :wave: se vidimo :D

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 09 Jun 2011, 21:35 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kraj: Žalec
Se strinjam. Jaz bom po vsej verjetnosti imel 2. julija čas (točno zvem 29. junija od šefa če se bo v soboto tudi delalo) tako da če pridem, lahko pripravim predavanje o MD-11 (seveda, če je zainteresiranih zadosti). Mogoče bi pa to prestavili na jesen pa imamo tokrat res bol "na komot". Filmčki, malo letenja, če ima kdo kaj za vprašat. Povejte tisti, ki mislite pridit.

http://www.ivao.si

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 09 Jun 2011, 22:00 
Odsoten

Kraj: Križe
Zeltweg je še celo 1x na 4 leta, če se ne motim :D
Je pa pomojem vreden obiska :wink:

Slika

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 10 Jun 2011, 07:41 
Odsoten
Uporabniški avatar

Jah ti datumi, jaz bi se raztrgal, če bi se dalo bit potem na obeh dogodkih. O tem "cockpit building" predavanju se govori že kar nekaj časa in z veseljem bi rekel kašno na temo monitorjev, kartic, panelov ... ampak za Zeltweg sem pa tudi rekel, da letos pa grem. Bom še malo razmislil ampak zaenkrat kaže bolje Zeltwegu #-o.

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 10 Jun 2011, 09:55 
:D Jaz bi prišel pa kar na srečanje =D> =D>

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 10 Jun 2011, 10:13 
Odsoten
Uporabniški avatar

Petek Zeltweg, sobota srečanje. Upam Aljaž, da boš lahko prišel in mi razjasnil še nekaj okrog MD-11 (tanarbolšem letalu) :mrgreen:

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 10 Jun 2011, 13:18 
Odsoten
Administrator
Uporabniški avatar

Kraj: Cerklje na Gorenjskem, Slovenija
Zeltweg je enkrat dvoletno, mislim da je leta 2005 celo odpadel. Zagotovo pa je to en izmed najboljših mitingov v bližnji okolici in ga že zato ne kaže zamuditi. Sicer pa naj se vsak sam odloči, kam bo šel, sam med tednom ne hodim nikamor na sejme, ker sem pač v službi, dopusta pa nimam na pretek.

Na vrh

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 691 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 35  Naslednja

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za:
Pojdi na: