VSEM OBISKOVALCEM DNEVA ODPRTIH VRAT KVLS V NEDELJO, 22. MAJA NA LETALIŠČU LJUBLJANA!Kot že rečeno, se zberemo
22.5. ob 9:45 v avli odhodnega terminala letališča, pod semaforjem odhodov in prihodov letal. V primeru zamude počakajte na istem mestu, saj se bomo v skupini na isto mesto vrnili ob pribl. 10:30, po ogledu prve službe v sklopu podjetja Aerodrom Ljubljana. Kasnejši vstop in s tem ogled ne bo mogoč!! Varnostno kontrolo pred vstopom na airside bomo začeli prečkati ok. 10:45. Za čim hitrejši in tekoč prehod, upoštevajte naslednje:
vse kovinske predmete (ključe, fotografsko opremo, telefone, ipd...)
še pred prehodom pospravite v nahrbtnike in torbe, žepi naj bodo prazni!! Hlačne pasove snemite že pred rentgen napravo, da se ne boste po nepotrebnem obračali, razen, če ne bo kdo slučajno ravno takrat kvota za pregled.
Obujte obuvala brez kovinskih delov in kapic, ker se boste morali sicer sezuvati, kar bo pregled le še podaljšalo.
S seboj ne nosite nobenih nožev in ostrih predmetov, ravno tako, kot bi se vkrcavali na letalo.
Potrebujete le najnujnejše in pa seveda foto opremo.
Napitke in prigrizke si boste lahko kupili po ugodni ceni v avtomatih Avtomatic servisa, ki jih je po letaliških službah dovolj.
Oblecite in obujte se vremenu in napovedi primerno, saj po vstopu na airside ni vračanja v avtomobile in sprehajanja ter posedanja po terminalu in podobno.
Ogled bo trajal ves dan, od 10h do pribl. 18h, 18:30. Če kdo ne bo zdržal, bo možen predčasni odhod, vendar ob pravem trenutku, ne kadarkoli. Za krajše premore s počitkom za osvežitev, WC, kajenje bo poskrbljeno (tudi jaz si bom tega želel

)
In kaj je še zelo pomembno, kar v bistvu veste že vsi, pa vseeno... To bom ponovil tudi ustno pred pričetkom ogleda.
LETALIŠČE NI OTROŠKO IGRIŠČE in ni nenadzorovanega gibanja obiskovalcev!! Vsem službam sem zagotovil varnost in nadzor. Stati ZA ČRTO pomeni na letališču dobesedno! Za črto (predvsem rdečo) ne pomeni korak pred črto! Omejitev gibanja od... do... pomeni dobesedno od točke do točke in ne preko! Tega se prosim držite dobesedno, kajti če bi šlo kaj narobe pomeni, da ne bomo nikoli več dobili priložnost, da to vsaj popravimo! Veliki brat nas opazuje na vsakem koraku in prav je tako!
Kar se tiče parkiranja... To je seveda plačljivo! Imate dve možnosti: da ga pač plačate in se s tem na nek način prijazno oddolžite podjetju Aerodrom Ljubljana za prijaznost in ogled, ali pa da se znajdete malo po svoje in parkirate v okolici (gozdički, jasice, vasice...). Parkiranje naj bo vaša skrb. Lahko pa vas z enim vozilom pride več in si strošek tovariško porazdelite. Naslednji predviden ogled letališča za KVLS bo predvidoma čez 2 leti, tako, da je parkiranje zaradi ogleda strošek na vsake toliko...
Upam, da sem napisal bistvo. Če imate še kakšno vprašanje, če je še kakšna nejasnost, vprašajte!
Organizatorja Libero in Amatej in prijazne službe, ki pri ogledu sodelujejo, vas z veseljem pričakujejo!!
Še enkrat moja kontaktna številka: +386 41 726 954. Shranite si jo!