Forum virtualnega letalstva Slovenije

Klub virtualnega letalstva Slovenije
Danes je 17 Apr 2026, 15:03

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 67 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja
Avtor Sporočilo
OdgovorObjavljeno: 11 Maj 2011, 21:23 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kraj: Zagreb - Croatia
Hvala na odgovoru i nadam se da ćemo se dobro zabaviti! :wave:

at times Canon lens EF 500mm 1:4.5 L & EF 300mm/2.8L USM!

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 13 Maj 2011, 15:32 
Odsoten
KVLS presidente
Uporabniški avatar

Kraj: Ljubljana
POMEMBNO!! Dragi prijavljeni udeleženci ogleda Ljubljanskega letališča, IMPORTANT!!

glede na program, ki že počasi in postopno nastaja, vam lahko že zdaj napišem, da se bomo zbrali v glavni odhodni avli potniškega terminala ob 9:45, to je pod velikim semaforjem odhodov / prihodov, tam okoli kipa ženske. Prosim, da ste točni!!

Tokrat sem se odločil, da ne bom objavil programa ogleda (čeprav bo narejen zaradi obilice ogleda), naj ostane kar presenečenje in doživetje. A obljubljam / zagotavljam vam, da še nikoli niste videli toliko letališča, kot ga boste tokrat! Vse imamo odobreno in če bo vse po planu, boste imeli kaj videti in doživeti! Režiserja Libero in Amatej že skupaj pripravljata opojni zvarek na osnovi letalskega kerozina! Strokovna ekskurzija bo predvidoma zelo dolga, vsaj 8 ur!! Bo poskrbljeno za možnost osvežitve, prigrizka, kajenja in tudi obiska WC-ja. Če pa bo kdo želel oditi preje, bova organizatorja poskrbela tudi za to!

Pripravite se na veliko letališko avanturo, Letališče Brnik vas nestrpno pričakuje! :) :wink: 8)

P.S. Za morebitne zamudnike, oz. če iz kakršnegakoli razloga kdo ne bi mogel priti točno, pravočasno, se bo pribl. 45 min kasneje od predvidenega časa zbora, po prvem ogledu ene izmed služb, možno še vseeno priključiti skupini za prehod na airside. Vendar pa bo to zadnja možnost. Recimo ob pribl. 10:30/45 na istem zbornem mestu. Varnostno kontrolo bomo prečkali med 10:30 in 10:45.

Pa še to: dobil sem odobritev za vse, kar sem si zamislil. Zdaj bi prosil nekoga, da le naroči lepo vreme, brez dežja, ker le tako bomo lahko vse izkoristili v vsem sijaju! Komaj čakam, da vas omamim s kerozinom!

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 14 Maj 2011, 08:23 
Odsoten
Uporabniški avatar

=D> =D> =D>

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 14 Maj 2011, 09:23 
Odsoten
Admiral
Admiral
Uporabniški avatar

Kraj: Cerkno
Komaj čakam =D> .

P.S.: Zahtevek za lepo vreme sem že poslal pristojnim, vendar odgovora zaenkrat še ni :).

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 14 Maj 2011, 10:40 
Odsoten

Stipe, mal jih še privi. Zaenkrat je napovedano: delno oblačno 24 stopinj kar pa ni niti tako slabo.
Se vidimo! =D> :wave:

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 14 Maj 2011, 23:40 
Odsoten
Administrator
Uporabniški avatar

Kraj: Cerklje na Gorenjskem, Slovenija
Gremo odplesat en ples za sonček :) Resnično, cel teden bom po tihem molil (kar ni v navadi pri meni) za lepo vreme v nedeljo. Bi pa na tem mestu že sedaj prosil vse udeležence, da ne skoparijo s slikami po koncu obiska ;)

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 16 Maj 2011, 11:54 
Odsoten

Nova napoved: Delno oblačno 27, To je pa že temperatura !
Sej bo. Goran temperaturo si srihtal ok :rotfl:

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 16 Maj 2011, 17:07 
Odsoten
KVLS presidente
Uporabniški avatar

VSEM OBISKOVALCEM DNEVA ODPRTIH VRAT KVLS V NEDELJO, 22. MAJA NA LETALIŠČU LJUBLJANA!

Kot že rečeno, se zberemo 22.5. ob 9:45 v avli odhodnega terminala letališča, pod semaforjem odhodov in prihodov letal. V primeru zamude počakajte na istem mestu, saj se bomo v skupini na isto mesto vrnili ob pribl. 10:30, po ogledu prve službe v sklopu podjetja Aerodrom Ljubljana. Kasnejši vstop in s tem ogled ne bo mogoč!! Varnostno kontrolo pred vstopom na airside bomo začeli prečkati ok. 10:45. Za čim hitrejši in tekoč prehod, upoštevajte naslednje: vse kovinske predmete (ključe, fotografsko opremo, telefone, ipd...) še pred prehodom pospravite v nahrbtnike in torbe, žepi naj bodo prazni!! Hlačne pasove snemite že pred rentgen napravo, da se ne boste po nepotrebnem obračali, razen, če ne bo kdo slučajno ravno takrat kvota za pregled. Obujte obuvala brez kovinskih delov in kapic, ker se boste morali sicer sezuvati, kar bo pregled le še podaljšalo. S seboj ne nosite nobenih nožev in ostrih predmetov, ravno tako, kot bi se vkrcavali na letalo. Potrebujete le najnujnejše in pa seveda foto opremo. Napitke in prigrizke si boste lahko kupili po ugodni ceni v avtomatih Avtomatic servisa, ki jih je po letaliških službah dovolj. Oblecite in obujte se vremenu in napovedi primerno, saj po vstopu na airside ni vračanja v avtomobile in sprehajanja ter posedanja po terminalu in podobno. Ogled bo trajal ves dan, od 10h do pribl. 18h, 18:30. Če kdo ne bo zdržal, bo možen predčasni odhod, vendar ob pravem trenutku, ne kadarkoli. Za krajše premore s počitkom za osvežitev, WC, kajenje bo poskrbljeno (tudi jaz si bom tega želel :wink: )

In kaj je še zelo pomembno, kar v bistvu veste že vsi, pa vseeno... To bom ponovil tudi ustno pred pričetkom ogleda.
LETALIŠČE NI OTROŠKO IGRIŠČE in ni nenadzorovanega gibanja obiskovalcev!! Vsem službam sem zagotovil varnost in nadzor. Stati ZA ČRTO pomeni na letališču dobesedno! Za črto (predvsem rdečo) ne pomeni korak pred črto! Omejitev gibanja od... do... pomeni dobesedno od točke do točke in ne preko! Tega se prosim držite dobesedno, kajti če bi šlo kaj narobe pomeni, da ne bomo nikoli več dobili priložnost, da to vsaj popravimo! Veliki brat nas opazuje na vsakem koraku in prav je tako!

Kar se tiče parkiranja... To je seveda plačljivo! Imate dve možnosti: da ga pač plačate in se s tem na nek način prijazno oddolžite podjetju Aerodrom Ljubljana za prijaznost in ogled, ali pa da se znajdete malo po svoje in parkirate v okolici (gozdički, jasice, vasice...). Parkiranje naj bo vaša skrb. Lahko pa vas z enim vozilom pride več in si strošek tovariško porazdelite. Naslednji predviden ogled letališča za KVLS bo predvidoma čez 2 leti, tako, da je parkiranje zaradi ogleda strošek na vsake toliko... :lol:

Upam, da sem napisal bistvo. Če imate še kakšno vprašanje, če je še kakšna nejasnost, vprašajte!

Organizatorja Libero in Amatej in prijazne službe, ki pri ogledu sodelujejo, vas z veseljem pričakujejo!!

Še enkrat moja kontaktna številka: +386 41 726 954. Shranite si jo!

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 17 Maj 2011, 22:06 
Odsoten

Napoved za nedeljo. Pretežno jasno 27 C :jipee:

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 18 Maj 2011, 08:43 
:D upam, da maš prav, da ni "ERROR"

:wave:

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 18 Maj 2011, 09:30 
Odsoten
KVLS presidente
Uporabniški avatar

Najava ogleda je uradno poslana tako varnostni, kot vsem ostalim službam, ki bodo v ogled vpletene. Skupaj vas je 36 + 2 vodiča. Vzeli si ga bomo na "izi", tako ne bo potrebno hiteti. Sicer sem dobil še eno ponudbo, pa bom skušal še to vključiti v program. Ampak to še ne pomeni, da si bomo ogledali prav čisto vse, kar na letališču deluje. Nekaj sem moral namerno izpustiti, ker časovno ne bi nikakor zneslo. Že tako sem predvidel ogled + spotting time do pribl. 18:45... #-o Od 9:45 do 18:45, a boste zdržal?? :roll:

Kakorkoli že, želim, da se naužijete letališča za nadaljni dve leti.... :wave:

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 18 Maj 2011, 11:30 
Odsoten
Uporabniški avatar

Libero napisal/-a:
Od 9:45 do 18:45, a boste zdržal?? :roll:

:lol: Pa naravno da cemo izdržati,veliki smo mi momci! :wink:

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 18 Maj 2011, 12:01 
Odsoten

Janez: :rotfl: ni error je http://www.vreme-on.net/10-dnevna-vreme ... poved.html
Igor: Že v naprej ena veliiiiiika hvala za tvoj trud =D> =D> =D> :prayer: :prayer: :prayer: =D> =D> =D>
Obljubil sem, da te obiščem v soboto a žal ne bo šlo. Moram delati, da bom v nedeljo prost, pa še na event sem se prijavil #-o .
Če bomo zdržal? :rotfl: komaj čakam še prehitro bo konec.
Iz zadnjega ogleda letališča pod tvojim vodstvom sem prepričan 100%, da nobenemu ne bo žal pa tudi če se malo zavleče tja do 22:00 :D
Komaj čakam :wink:
:wave:

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 18 Maj 2011, 13:00 
Odsoten
Uporabniški avatar

Mene že sedaj noge bolijo :lol:

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 18 Maj 2011, 13:20 
Odsoten

:rotfl: če sem prav seznanjen so na letališču tudi invalidski vozički :rotfl: . Pa te bom vozil...... :D

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 18 Maj 2011, 14:34 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kraj: Ljubljan, Rudnik
Jaz bom zdrža, če bo pa baterija bomo pa videli :rotfl:

Slika

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 19 Maj 2011, 12:41 
Odsoten
KVLS presidente
Uporabniški avatar

Citiram:
Že v naprej ena veliiiiiika hvala za tvoj trud

Malenkost, mi je v užitek, spljoh pa za take fajn fante in punce kot ste!! Prav užival bom, ko bom videl, kako boste uživali vi!! To pa res naredim z užitkom za vas, KVLS-jevce in zveste obiskovalce foruma!

A držimo pesti, da ne bo ravno od 16:30 do 18:45 ploh in neviht, čaka vas adrenalin!! :wave:

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 20 Maj 2011, 09:11 
Odsoten

Eno mogoče malo trapasto vprašanje: a se zložljiv dežnik šteje kot nevarno orožje? oziroma, kaj je bolj priporočljivo, dežnik ali anorak (računam na to, da, če bom opremljen za dež, le-tega zagotovo ne bo)

lp, Primož

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 20 Maj 2011, 12:19 
Odsoten
Nadzornik
Uporabniški avatar

Na Adriini spletni strani je napisano:
Citiram:
Poleg tega lahko v kabino vzamete tudi plašč, dežnik, bergle, fotoaparat, daljnogled, primerno količino knjig in revij, košaro ali zložljiv voziček za dojenčka in primerno količino hrane za dojenčka.

Če upoštevamo, da naj bi isto veljalo za vstop v "varnostno območje omejenega gibanja" (še ena povezava), menim, da ima dežnik v spremstvu lastnika dovoljenje za vstop.

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 20 Maj 2011, 19:42 
Odsoten
KVLS presidente
Uporabniški avatar

Citiram:
1.dežnik, 2.bergle, 3.fotoaparat, 4.daljnogled

Zgoraj navedeno opremo vam toplo svetujem, predvsem opremo pod zaporedno št. 2. :rotfl:
Kakorkoli že,še nekaj se je vrinilo v "predstavo", tako imam sedaj že organizacijske probleme s časom... Mogoče bomo na koncu potegnili še kakšnih 15 - 30 minut :oops:

Citiram:
primerno količino knjig in revij

To vam odsvetujem, saj vam tovrstni material med ogledom letališča ne bo prišel prav nič prav!

Citiram:
košaro ali zložljiv voziček

No, če se slučajno vmes rodi kakšen otrok... Ali pa če bo komu šlo že na otročje po tolikšni količini vdihanega kerozina...

Citiram:
in primerno količino hrane

Najbolje, da med A in RWY 31-13 naredimo kar piknik...

Skratka, precenite, kaj boste potrebovali!

Na vrh

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 67 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za:
Pojdi na: